bascov 01Promisiunile conducerii Primăriei Bascov legate de începerea unei campanii de amploare de modernizare a drumurilor din comună nu au rămas doar la stadiul de vorbe. Într-o primă fază, 20 de străzi vor fi asfaltate, concomitent desfășurându-se licitații pentru alte tronsoane, toate aceste lucrări fiind derulate cu fonduri de la bugetul local.
”Am început deja lucrările prin montarea bordurilor, pe străzile Lăbușești și Violetelor, urmând turnarea asfaltului, și vom continua pe străzile Rotăreasa, Bisericii, Prelungirea Micșunele, Școlii, Gârlei, Zăvoiului, Livezilor, Zorilor, Fundătura Micșunele,  Rotărești Foraj, Nufărului, Liliacului, Luca, Trandafirilor, Crizantemelor, Ficului, Aviatorilor, Arcanului. Termenul de execuție este septembrie anul curent. În același timp, suntem în faza licitației pentru asfaltarea drumurilor din Mica-Brăileni.”, a declarat primarul Gheorghe Stancu.

Imediat după adoptarea bugetului, la licitație va fi scoasă și investiția de anvergură vizând construirea unei creșe în comuna Bascov, lucrare ce se va derula cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.
Pentru o mai bună gospodărire comunală, administrația comunei Bascov a achiziționat cu fonduri europene, printr-un proiect depus în cadrul Grupului de Acțiune Locală, un utilaj de deszăpezire ultraperformant. Valoarea utilajului este de 651 204,40 lei, din care suma suportată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este de 279 510,54 lei, restul fiind suportat din bugetul local. ”Autospeciala marca Mercedes Benz Atego are dotări speciale, precum echipamentul de împrăștiere materiale antiderapante și sărăriță, plug de zăpadă, disc de împrăștiere a materialului antiderapant și benă basculantă. Eficiența și rapiditatea acțiunilor de deszăpezire va fi mult crescută, în folosul comunității din Bascov.”, a mai spus edilul șef.