cocu 2La Cocu lucrările la rețeaua de canalizare continuă în zona satului Richițele, însă ritmul acestora este influențat de faptul că terenul din zonă este predispus surpării. De altfel, în zona respectivă, de-a lungul ultimilor ani, au avut loc două alunecări de teren. În aceste condiții, estimările privind durata lucrărilor sunt practic imposibile, însă autoritățile locale susțin că proiectul va fi gata la timp.
”Zona este predispusă alunecărilor de teren, momentan pentru introducerea conductelor se sapă atât automat, cu utilaje, cât și manual, din cauza surpării pământului. S-a ajuns cu săpăturile aproape de intrarea în sat, dar avem peste 4 km de rețea în zonă. În ritmul acesta, se va lucra până la toamnă la canalizarea de la Richițele. Nu este o problemă în sine, investiția va fi gata la timp, dar lucrările sunt îngreunate de aceste surpări ale terenului. Să spunem că totul merge încet și bine”, precizează primarul Gheorghe Țucă.

Autoritățile din comuna Cocu sunt în curs de evaluare a ofertelor pentru încheierea unui contract de achiziție a energiei electrice produse de centrala fotovoltaică din localitate. Energia produsă în centrala solară va intra în reţeaua naţională de electricitate şi va fi compensată automat în factura plătită de autorități pentru consumul local.  
În această perioadă și în comuna Cocu se află în plină desfășurare acțiunile destinate curățeniei de primăvară. Edilul Gheorghe Țucă spune că probleme sunt însă în ceea ce privește disciplinarea cetățenilor legat de colectarea deșeurilor menajere, în sensul colectării selective. Ca o noutate, de anul acesta, în comuna Cocu gunoiul menajer va fi colectat din poartă în poartă, situație care va permite autorităților locale o mai bună supraveghere a cantității și tipurilor de deșeuri aruncate de fiecare cetățean.
Nu în ultimul rând, aprobarea bugetului local a intrat în linie dreaptă. ”Banii sunt insuficienți pentru cheltuielile de funcționare, din ce cifre avem noi până acum. Am făcut solicitări de suplimentare a fondurilor, cu fundamentări de cheltuieli cu tot, și le-am trimis Consiliului Județean. Dacă nu primim aceste fonduri, nu avem cum să acoperim bugetul de funcționare. Suma necesară ar fi de circa 3 miliarde de lei vechi”, adaugă primarul Gheorghe Țucă.