cepariLuna aprilie este, pentru conducerea administrației comunei Cepari, perioada în care va fi începută încă o serie de investiții importante pentru locuitori. Conform declarațiilor primarului Cristian Ciobanu, s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea a două poduri, în punctele Rotundu și Budani, investiții derulate cu fonduri guvernamentale, și va fi demarată, de asemenea, reabilitarea drumurilor distruse de calamitățile din vara anului  trecut.

”În sfârșit, am finalizat procedurile pentru refacerea acestor tronsoane, pentru care am primit, în urma expertizei, bani din fondul de urgență al Guvernului, special pentru situații de criză, care însă, din cauza birocrației, s-au dovedit a se concretiza de-abia acum. Totodată, vom începe lucrul la obiectivele pentru care am obținut finanțare prin PNDL, și anume podurile din Rotundu și Budani.”, spune primarul Cristian Ciobanu.
Amintim că Primăria Cepari a obținut fonduri guvernamentale anul trecut pentru 4 investiții, și anume: cele două poduri menționate, un altul la Cepari Ungureni care este finalizat deja, și introducerea rețelei de apă în Cepari Ungureni și Urluiești, obiectiv în lucru.
Ca proiect de viitor, conducerea Primăriei se gândește la asfaltare.
”Făcând un calcul minim câți bani ne sunt necesari an de an pentru refacerea drumurilor, având în vedere că suntem o comună extinsă și luând în considerare și inevitabilele inundații care strică mereu infrastructura rutieră, soluția este asfaltarea. Așadar, vor trimite solicitări către Ministerul Dezvoltării, pentru a vedea dacă putem obține finanțare pentru modernizarea a 14 km de drumuri din comună. Nu ne permitem să ne apucăm de studii de fezabilitate sau proiecte până nu avem o minimă garanție că putem obține finanțarea”, a mai declarat edilul șef.