teiuVremea frumoasă și apropierea sărbătorilor pascale au constituit un bun prilej pentru administrația comunei Teiu de a demara campania de curățenie de primăvară. Acțiunile s-au desfășurat cu participarea beneficiarilor de venit minim garantat și cu utilajele din dotarea primăriei.
”A fost tăiată vegetația uscată, au fost curățate șanțurile și a fost decolmatat lacul de la Biserică. S-a intervenit și la platformele pentru colectarea gunoiului, pentru igienizare, iar acum ne ocupăm de curățarea și văruirea pomilor între satele Teiu și Leșile, pe DC 100, drumul recent asfaltat. Vom continua acțiunile de salubrizare și recomandăm și cetățenilor să-și cureţe şanţurile din dreptul proprietăţilor și să-şi toaleteze şi văruiască pomii din zona drumurilor publice”, declară primarul Florin Dumitru. De reținut faptul că cetățenii care au de făcut lucrări gospodărești mai ample, pot închiria contracost buldoexcavatorul Primăriei. Pentru a veni în sprijinul locuitorilor, administrația locală pune la dispoziție utilajul la tariful de 120 lei/oră.

De la 1 martie a început depunerea cererilor pentru subvențiile acordate agricultorilor prin APIA. Circa 70% din numărul total al beneficiarilor din comuna Teiu au solicitat deja eliberarea adeverințelor necesare dosarelor pentru subvenții. Actele pot fi depuse în centrele APIA până la data de 15 mai.
În ceea ce privește investițiile, acestea sunt deocamdată suspendate din cauza întârzierii bugetului. Se fac însă demersuri pentru proiectul de introducere a gazelor în comună. La solicitarea autorităților din Teiu, un reprezentant al Transgaz a venit în localitate pentru realizarea unui studiu în teren privind dimensionarea viitoarei rețele. Următoarea etapă constă în realizarea studiului de fezabilitate necesar proiectului de introducere a gazelor.