negrasiPromovarea principalului obiectiv turistic din localitate, rezervația ”Poiana Narciselor”, reprezintă o preocupare permanentă a conducerii Primăriei Negrași. La începutul lunii martie, primarul Alexandru Constantin a participat alături de câțiva angajați ai Primăriei la Târgul de Turism al României, găzduit de Complexul Expozițional Romexpo din București.

Evenimentul a reunit autorități și asociații profesionale de turism, agenții de turism, stațiuni turistice, complexe balneare, hoteluri și companii hoteliere, pensiuni și cabane. Standul Primăriei Negrași s-a remarcat prin modul de organizare și prezentare, iar vizitatorii au putut afla mai multe detalii despre această floare, legendele locului, date despre cum poți ajunge la Negrași și care este perioada în care florile pot fi admirate în splendoarea lor. Au fost împărțite produse promoționale, cum ar fi pliante, cărți, broșuri și cărți poștale. ”Primăria Negrași a promovat astfel valorile naturale și culturale ale localității. Este un lucru extraordinar că am putut să fim prezenți printre atâtea standuri excepționale la eveniment. Poate că prin acest demers al nostru numărul vizitatorilor din acest an va fi mult mai mare la Sărbătoarea Narciselor, eveniment care va fi organizat, ca în fiecare an, în localitatea noastră”, a declarat Alexandru Constantin, primarul comunei Negrași.
În curând va fi reluat lucrul la proiectul de amenajare a terenului multifuncțional de sport din incinta Școlii Gimnaziale ”Petre Badea” Negrași. Terenul va fi realizat pe baza unui proiect cu finanțare europeană prin AFIR și va putea fi folosit de către toți cetățenii comunei, nu numai de către elevii școlii. După data de 1 aprilie va fi desemnată firma care se va ocupa de lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Bârlogu. Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost finalizată, ofertele aflându-se în proces de evaluare. Unitatea școlară din satul Bârlogu va fi modernizată cu fonduri de la bugetul local și sprijinul Consiliului Județean. Nu în ultimul rând, conducerea administrativă a localității a mobilizat angajații de la Legea 416 pentru curățenia de primăvară. Acțiunile de salubrizare sunt în plină desfășurare și au ca scop igienizarea și înfrumusețarea comunei în perspectiva sărbătorilor pascale și a Sărbătorii Narciselor de la începutul lunii mai.