buzoestiLuna martie a găsit cetățenii și autoritățile comunei Buzoești în mijlocul campaniei de curățenie de primăvară. Astfel, cu participarea angajaților beneficiari de venit minim garantat și utilajele din dotare, în fiecare sat au fost realizate acțiuni în scopul igienizării și înfrumusețării localității. Au fost decolmatate șanțurile, spațiile de pe domeniul public au fost igienizate, iar la căminele culturale au fost aplicate straturi noi de vopsea la exterior.

”Urmează îndreptarea și pietruirea drumurilor locale, imediat ce vom avea bugetul aprobat. Se lucrează în continuare la amenajarea șanțurilor și refacerea acostamentelor pe drumurile care au fost asfaltate în cadrul proiectului finanțat prin PNDL. Ca noutate, în cadrul proiectului a mai fost introdusă o stradă pentru asfaltare. Este vorba de strada Teilor, din satul Șerboieni. Cel mai probabil în luna aprilie se va turna asfaltul și pe restul străzilor și, undeva în vară, sper eu, să reușim să încheiem proiectul”, declară primarul Ion Tănase. Se apropie de finalizare și lucrările de reabilitare a rețelei de apă în satele Buzoești și Curteanca, în scurt timp urmând să se treacă la branșarea gospodăriilor la rețea.
Licitația pentru amenajarea unei baze sportive în satul Șerboieni va avea loc în curând, după cum susțin reprezentanții administrației locale. În luna martie, primarul Ion Tănase a dus ultimele clarificări ale proiectului la AFIR, urmând să fie eliberat avizul pentru organizarea licitației. Baza sportivă ar urma să fie construită în incinta școlii din sat și va fi destinată tuturor locuitorilor comunei.
În altă ordine de idei, cel mai ambițios proiect al conducerii Primăriei Buzoești, înființarea rețelei de gaze în comună, prinde contur. După obținerea avizului de la Transgaz pentru înființarea rețelei, de curând a început lucrul la studiul de fezabilitate al proiectului. Alături de comunele Recea și Ungheni, comuna Buzoești intenționează să acceseze finanțare externă pentru introducerea rețelei de gaze.