teiuCurățenia de primăvară a început mai devreme anul acesta, datorită timpului frumos din luna februarie, care a permis angajaților Primăriei Teiu să se apuce de lucrările specifice sezonului cald. Pe ulițele comunale a fost defrișată vegetația uscată, acum se curăță șanțurile, iar cu ajutorul noului utilaj intrat în dotarea autorităților a început și fertilizarea islazului comunal.
De asemenea, administrația din Teiu s-a apucat și de pietruirea drumurilor locale, în regie proprie. Acțiunile de salubrizare vor continua pe tot parcursul lunii martie în toate satele comunei. Totodată, în această primăvară vor fi reluate lucrările la noua grădiniță din localitate. Obiectivul este realizat cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș.

În ceea ce privește taxele și impozitele locale pe care cetățenii trebuie să le plătească anul acesta, acestea nu au suferit modificări față de anul 2018. În plus, cetățenii care își achită obligațiile fiscale până la data de 31 martie 2019 primesc o reducere de 10% din valoarea acestora. Singura modificare survenită este la taxa pentru salubritate. Începând din 2019, conform unei hotărâri luate la nivel de județ în cadrul ADI Servsal, cantitățile de deșeuri produse la nivel de localitate influențează direct costul serviciului de salubritate, preţul fiind dat de cantitatea totală strânsă într-o lună dintr-o localitate împărţit la numărul de locuitori.
Conducerea administrativă a comunei nu bate pasul pe loc nici la capitolul proiecte de investiții. Astfel, primarul Florin Dumitru pregătește două proiecte de maximă utilitate pentru locuitorii comunei. ”Am depus deja la Ministerul Dezvoltării Regionale o adresă pentru implementarea unui proiect de asfaltare a 9 km de ulițe comunale. Acum se fac măsurătorile pentru studiul de fezabilitate și vom depune proiectul cât mai curând la minister. De asemenea, alături de mai multe comune din sudul județului, am format o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), pentru realizarea unui proiect de introducere a gazelor în comună. Am trimis o notificare către Transgaz cu privire la intenția realizării acestui proiect, am primit acordul de principiu și urmează să fie întocmit studiul de fezabilitate pentru rețeaua de gaze”, declară primarul Florin Dumitru.

Lumina dragostei, încrederii şi speranţei să vă însoţească mereu şi să vă facă viaţa mai frumoasă. 8 Martie fericit şi un an plin de realizări, doamnelor şi domnişoarelor!
Primăria și Consiliul Local Teiu
Primar, Florin Dumitru