negrasiÎn acest an, investițiile în infrastructura de educație sunt pe primul plan pentru autoritățile din comuna Negrași. Administrația locală are în vedere realizarea unor lucrări de reabilitare și modernizare atât la Școala cu clasele I-IV Bârlogu, cât și la Școala Gimnazială ”Petre Badea” Negrași.
”În cazul proiectului de reabilitare a școlii din satul Bârlogu, în urma licitației organizate, la finalul lunii februarie a fost desemnată firma care se va ocupa de lucrări. În primăvară ne apucăm de treabă. Banii pentru investiție sunt prevăzuți în buget, nu avem copii în școală, clădirea este liberă, așadar se va putea lucra fără probleme. De asemenea, avem în lucru un proiect pentru modernizarea Școlii ”Petre Badea” Negrași. Lucrările prevăd anveloparea termică a clădirii, înlocuirea acoperișului, montarea unei centrale termice și dotarea cu mobilier școlar. În cadrul proiectului au fost incluse și măsurile pentru obținerea autorizației de funcționare din partea ISU. Vor fi schimbate ușile din termopan, cele noi vor avea deschidere spre exterior, și vor fi mutate grupurile sanitare. Avem în vedere și realizarea unui teren de sport pentru elevi, o sală acoperită. Vreau să avem documentația finalizată cât mai repede, astfel încât să depunem proiectul la Guvern în această primăvară ”, declară primarul Constantin Alexandru.

Chiar în incinta școlii de centru, pe care autoritățile locale vor să o modernizeze, în această primăvară urmează a fi realizată o altă investiție. Este vorba de amenajarea unui teren multifuncțional de sport, cu gazon sintetic. Banii pentru finanțarea lucrărilor provin din fonduri europene, prin GAL, iar termenul de finalizare a proiectului este iunie 2019. ”Așteptăm să se scurgă apa strânsă pe timpul iernii, să se usuce terenul și vom relua lucrările. Săpăturile pentru fundație au fost făcute încă de la finalul anului trecut. În mod normal, terenul ar trebui să fie gata într-o lună. Cu siguranță investiția va fi gata mai devreme decât termenul prevăzut în contract”, adaugă primarul Constantin Alexandru.

8 Martie este ziua când, de la o margine la alta a lumii, se sărbătoreşte FEMEIA – simbolul vieţii, al iubirii, al gingăşiei. La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Negrași
Primar, Constantin Alexandru