barlaCetățenii din comuna Bârla nu vor plăti taxe și impozite mai mari anul acesta, administrația locală menținând cuantumul obligațiilor fiscale la nivelul de anul trecut. Dările au fost doar indexate cu rata anuală a inflației, așa cum se întâmplă la fiecare început de an. Singura modificare este la taxa pentru gunoi, aceasta fiind majorată de la 2,52 lei la 4,7 lei/persoană/lună. Majorarea a fost impusă de schimbarea politicii tarifare aplicate de operatorul de salubritate din județ. Începând din acest an, conform unei hotărâri luate în cadrul ADI Servsal, cantitățile de deșeuri produse la nivel de localitate influențează direct costul serviciului de salubritate, preţul fiind dat de cantitatea totală strânsă într-o lună dintr-o localitate împărţit la numărul de locuitori. Altfel spus, cu cât ai mai mult gunoi, cu atât plătești mai mult! La sfârșit de an, în funcție de cantitatea de gunoi colectată din fiecare localitate, există posibilitatea ajustării tarifului plătit, în plus sau în minus.

Pe de altă parte, bugetul de stat pentru 2019 nu a fost aprobat deocamdată, iar autoritățile locale așteaptă clarificări privind plățile din domeniul asistenței sociale. ”Îmi exprim îngrijorarea cu privire la ceea ce se întâmplă cu bugetul pentru anul acesta. Nu știu cum vom reuși să plătim asistenții sociali și indemnizațiile persoanelor cu handicap din bugetul local. În cazul comunei Bârla, este vorba de cheltuieli de 15 miliarde de lei vechi. Avem 30 de asistenți sociali și 30 de persoane indemnizate. Numai anul acesta avem deja trei noi beneficiari la acest capitol. Probleme sunt și cu diferențele de costuri cauzate de majorarea salariilor din construcții în cazul proiectelor în derulare. Sunt sume mari de bani pe care trebuie să le acoperim din bugetul propriu și va fi nevoie să facem împrumuturi pentru a putea derula lucrările”, declară primarul Gheorghe Voicu.
Începând din acest an, în localitate funcționează un sistem de supraveghere video performant. Investiția a fost realizată cu fonduri din bugetul local. Au fost montate 28 de camere video normale și 5 camere video LPR care au posibilitatea de a înregistra numerele de înmatriculare ale mașinilor care intră în comună. Investiția în sistemul de supraveghere video a fost realizată în scopul creșterii gradului de siguranță a cetățenilor și pentru asigurarea ordinii publice pe raza localității.

8 Martie este ziua în care se îmbină armonios cele patru caracteristici ale femeilor: sensibilitatea, frumuseţea, tandreţea şi fineţea. Pentru toate doamnele și domnișoarele, cele mai alese urări de sănătate, fericire, prosperitate şi realizarea tuturor dorințelor!
Primăria și Consiliul Local Bârla
Primar, Gheorghe Voicu