Slobozia primar 2Licitația pentru cel de-al doilea proiect finanțat prin PNDL 2 - suplimentare sursă și capacități de înmagazinare apă potabilă în comuna Slobozia, a fost finalizată la începutul anului. Drept urmare, din luna februarie au început lucrările pentru realizarea a trei foraje noi pentru rețeaua de alimentare cu apă a localității.

”Prin realizarea acestor foraje nu vor mai fi probleme pe timpul verii, cetățenii vor avea apă în permanență. Am ales să facem o astfel de investiție pentru că existau mereu probleme în perioadele de secetă. Pânza freatică se ducea în jos și pompele nu mai aveau de unde să tragă apă. Debitul era scăzut, sau apa nu mai venea deloc. Cu cele trei noi surse nu vor mai fi astfel de probleme”, afirmă primarul Petre Funie. Din primăvară vor fi reluate lucrările și la celălalt proiect finanțat prin PNDL 2, realizarea sistemului de canalizare din comuna Slobozia. De asemenea, în scurt timp va fi lansată licitația pentru proiectul de amenajare a centrului civic al comunei. Investițiile vor fi demarate cu fonduri de la bugetul local, autoritățile din Slobozia intenționând ca pe viitor să caute și alte surse de finanțare pentru implementarea proiectului. Având în vedere complexitatea proiectului, investiția va fi finalizată anul viitor.
2019 aduce investiții și în infrastructura de drumuri în comuna Slobozia. Astfel, în asociere cu Consiliul Județean Argeș, administrația publică locală va asfalta aproximativ 1 km din DJ 702 F, iar cu resurse proprii va moderniza strada Ion Creangă, în lungime tot de circa 1 km. Ambele lucrări vor fi realizate pe parcursul acestui an. Nu în ultimul rând, important de reținut pentru cetățenii comunei este și faptul că administrația locală a decis să nu majoreze taxele și impozitele locale anul acesta, obligațiile fiscale fiind menținute la valorile din 2018. Cetățenii care își plătesc dările până la data de 31 martie 2019 beneficiază de o reducere cu 10% a cuantumului taxelor. În ceea ce privește taxa pentru gunoi, potrivit autorităților locale, aceasta urmează a fi stabilită în funcție de cantitatea de deșeuri colectată din localitate.  

Ambițioase, dinamice, harnice, emotive și eficace, ne faceţi tuturor viața mai frumoasă. La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii!
Primăria și Consiliul Local Slobozia
Primar, Petre Funie