popestiVremea bună din luna februarie a oferit autorităților din comuna Popești posibilitatea de a relua lucrul la investițiile aflate în derulare. Prima și cea mai importantă dintre acestea este cea de asfaltare a mai multor drumuri locale, pe baza unui proiect finanțat în cadrul PNDL.
”Timpul bun ne-a permis reluarea lucrărilor de asfaltare. Se fac pregătiri pentru asfaltarea străzilor Dealului (sat Popești) și Barajului (sat Palanga). Momentan se lucrează la amenajarea șanțurilor și a trotuarelor, iar din martie se va trece la turnarea asfaltului. Mai avem apoi un alt drum de asfaltat în satul Palanga și ne apropiem de finalizare. Tot în primăvară vom amenaja locul de joacă din satul Popești, imediat ce vom elibera zona respectivă. De asemenea, proiectul tehnic pentru terenul multifuncțional de sport din satul Slobozia a fost depus la AFIR Târgoviște. Urmează să primim avizul pentru lucrări, iar din luna aprilie ne vom apuca de lucru  și la această investiție”, declară primarul Ion Mihai.

Precizări privind taxa pentru gunoi
Începând din acest an, conform unei hotărâri a ADI Servsal, cantitățile de deșeuri produse la nivel de localitate influențează direct costul serviciului de salubritate, preţul fiind dat de cantitatea totală strânsă într-o lună dintr-o localitate, împărţit la numărul de locuitori. Altfel spus, cu cât ai mai mult gunoi, cu atât plătești mai mult! Noile reguli au dus invariabil la majorarea tarifelor plătite de cetățeni pentru colectarea gunoiului în mai toate localitățile din județ. De la regulă nu face excepție nici comuna Popești, acolo unde taxa pentru gunoi a fost majorată pe baza noului mod de calcul aplicat de firma de salubritate care operează la nivel județean. Restul taxelor și impozitelor locale nu au suferit majorări în acest an, administrația publică locală păstrând cuantumurile obligațiilor fiscale la nivelul din 2018. În plus, cetățenii care își plătesc dările până la data de 31 martie 2019 primesc o bonificație de 10% din valoarea de plată.

Primăvara, anotimpul renașterii, al trezirii la viață, face din 8 Martie o zi plină de feminitate, zâmbete și căldură sufletească. La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Popești
Primar, Ion Mihai