poienarii de muscelRectificarea bugetară de final de an a Consiliului Județean Argeș a adus în visteria Primăriei Poienarii de Muscel suma de 100.000 de lei, bani destinați lucrărilor de reabilitare efectuate la Grădinița Poienari. Unitatea de învățământ preșcolar a beneficiat de reabilitări interioare și exterioare, schimbarea acoperișului și montarea unei centrale termice.

În altă ordine de idei, autoritățile din comuna Poienarii de Muscel continuă lucrările la amenajarea clădirii în care vor funcționa cabinetele medicale din localitate, investiție finanțată din fonduri guvernamentale. ”Se lucrează la etaj, a fost pusă toată lemnăria și urmează, în funcție de vreme, să fie montat și acoperișul. Apoi mai sunt de făcut lucrări de interior, așadar se poate lucra și pe timp de iarnă. În orice caz, suntem în grafic cu lucrările la noul dispensar. Referitor la cel de-al doilea proiect derulat prin PNDL, captarea izvorului de apă de la Valea Iederii, lucrările au fost sistate din cauza vremii nefavorabile și vor fi reluate în primăvară”, declară primarul Ion Banzea.
Autoritățile din Poienarii de Muscel fac în continuare eforturi pentru a rezolva problema celui de-al treilea medic care ar trebui să se ocupe de cetățenii din comună. ”Problema nu s-a rezolvat. Deocamdată, autoritățile județene nu au reușit să ne ofere o soluție pentru rezolvarea acestei situații dăunătoare cetățenilor noștri. Nu este posibil să am spațiu pentru cabinet medical, să am medic dispus să lucreze în comună, iar cei de la Casa de Asigurări de Sănătate să nu permită desfășurarea activității unui al treilea medic în localitate. Asta este rea voință! Solicit ferm autorităților județene să se implice în rezolvarea problemei, dacă este nevoie voi merge până la ministrul Sănătății”, precizează primarul Ion Banzea.
Pe de altă parte, la primele ninsori din acest sezon, administrația publică locală s-a ocupat de deszăpezirea drumurilor locale cu utilajele proprii. Pe tot parcursul iernii, deszăpezirea se va face în regie proprie, realizându-se astfel și o economie la bugetul local.