raca asfalt 2170.000 de lei au fost alocați Primăriei Râca la rectificarea bugetară operată de Consiliul Județean Argeș la finalul luni noiembrie. Banii sunt destinați asigurării cofinanțării la proiectul de asfaltare a trei drumuri comunale derulat prin PNDL 2. ”În linii mari, proiectul este finalizat. Asfaltul a fost turnat, dar mai sunt de făcut șanțurile și acostamentele. Dacă ne lasă vremea, le facem anul acesta, dacă nu, din primăvară. 6,5 km de drumuri comunale au fost asfaltați și intrările laterale aferente fiecărui tronson de drum”, declară primarul Georgel Burcea.

Pentru a putea asigura în integralitate cofinanțarea la acest proiect, autoritățile locale mai au nevoie de încă aproximativ 170.000 de lei. De asemenea, administrația publică locală mai are nevoie de fonduri pentru achitarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public, executate în primăvara acestui an.
În paralel, la nivelul comunei, continuă lucrările de introducere a sistemului de canalizare. ”Se lucrează la stațiile de pompare, la echiparea acestora și la asigurarea circuitului electric. Două din cele șase stații sunt gata. Facem și inventarierea căminelor și ne dorim ca în primăvară totul să fie gata, să punem în funcțiune rețeaua de canalizare. Aceasta are o lungime de 28,5 km și va deservi întreaga comună”, precizează edilul șef din Râca. Proiectul se derulează cu finanțare guvernamentală.
Nu în ultimul rând, autoritățile din Râca au făcut pregătirile necesare întâmpinării sezonului rece, de la aprovizionarea cu combustibil și material antiderapant, până la asigurarea utilajelor pentru acțiunile de deszăpezire.