cepariToate licitațiile pentru proiectele cu finanțare guvernamentală prin PNDL 2 au fost finalizate în comuna Cepari. De altfel, unul dintre obiective, și anume podul de la Cepari Ungureni (Neagoș), este aproape finalizat, urmând să se toarne partea carosabilă.
”Petru celelalte două poduri s-a dat ordinul de începe a proiectării și imediat ce documentația va fi gata, va fi demarată execuția. Și în ceea ce privește alimentarea cu apă Cepari-Ungureni avem noutăți. Nu doar că licitația a fost finalizată, dar și proiectarea este aproape gata, ceea ce înseamnă că în viitorul foarte apropiat vor începe lucrările. În ce măsură se vor face pași importanți la execuția în sine, asta depinde în exclusivitate de vreme. Dar este un aspect important faptul că au fost finalizate procedurile birocratice și că se va vedea evoluția investițiilor în sens concret.”, a declarat primarul Cristian Ciobanu.

Licitațiile privind atribuirea lucrărilor pentru modernizarea drumurilor din localitate sunt încă în derulare. ”Este vorba de modernizarea drumurilor, pentru care am primit suma de 7 miliarde de lei vechi, din fondurile pentru situații de urgență, tronsoane ce au fost afectate grav de inundațiile din această vară. Nu am putut demara execuția prin încredințare directă decât pentru două tronsoane - Țuculești și Velescu, drumuri care au fost modernizate, dar care reprezintă doar 10% din ceea ce avem de reabilitat. Ar fi important să ne putem mișca repede, deoarece suntem deja în ultima lună de toamnă și ne putem aștepta oricând la ninsori. Din păcate, trebuie respectate procedurile și asta încetinește dorința noastră de a demara investițiile cât mai rapid” a mai spus șeful executivului din Cepari.