suseniLucrările aferente construcției  noii grădinițe din Suseni, investiție realizată cu fonduri europene, nu merg în ritmul dorit de conducerea administrației locale. Motivul este, după cum afirmă primarul Doru Radu, unul foarte simplu: fiind angrenat în prea multe proiecte, antreprenorul nu are forță de muncă suficientă.
”Deși se vede că sunt profesioniști, din cauza standardului de cost și al sumei aferente manoperei, muncitorii sunt greu de găsit. Sincer, nu știu dacă o să se încadreze în termenul limită, care este sfârșitul anului. Probabil că acest termen va fi depășit nu doar cu perioadele firești pentru care se va face act adițional, când efectiv nu s-a putut lucra din cauza intemperiilor.”, declară edilul șef.

În schimb, în ceea ce privește lucrarea de modernizarea și reabilitare a Școlii Suseni, investiție ce se realizează cu fonduri guvernamentale, în cadrul PNDL, lucrurile par a evolua în ritmul dorit. ”Suntem în procedură de licitație pentru atribuirea lucrării pentru modernizarea Școlii Cerșani, iar din fonduri proprii, încercăm să finalizăm cât mai curând împrejmuirile la unitățile de învățământ de pe raza localității. În același timp, se pregătește documentația și pentru scoaterea la licitație a Casei de Cultură”, spune șeful executivului.
Dacă la capitolul investiții, situația se prezintă destul de bine, sunt probleme cu funcționarea, din cauza bugetului foarte mic. ”La recenta rectificare, ce a avut ca scop echilibrarea sumelor din bugetele administrațiilor locale, nu am primit aproape nimic. Nimeni nu înțelege ce formulă de calcul și ce principiu  aplică  Finanțele, astfel încât este imposibil să putem ști pe ce ne putem baza. Este inadmisibil să ajungem să nu avem bani de combustibil pentru școli. Este la fel de absurd să fim obligați, pentru a putea face un împrumut, să dăm o declarație pe proprie răspundere că nu vom avea excedent bugetar. Cum putem estima la leu? Fie că ai un leu sau milioane în excedent, tot fals în declarații se numește. Rămân la aceeași concluzie: avem legi imposibil de aplicat și, în loc să fim ajutați de cei care ar trebui să facă lumină în anumite aspecte ambigue, ni se pun bețe în roate”, a conchis primarul Doru Radu.