domnesti10Licitația pentru proiectul cu finanțare guvernamentală prin Programul Național de Dezvoltare Locală a fost finalizată. Urmează, conform declarațiilor primarului Gabriel Zăvoianu, semnarea contractului pentru proiectare și execuție pentru amenajări și racorduri canalizare menajeră și apă.
”Intenționăm să începem această lucrare pe străzile Spiru Haret și Aninoasa, deoarece dorim să modernizăm prin asfaltare aceste tronsoane, cu fonduri proprii, până la venirea iernii. Lungimea drumurilor însumează 1,2 km. Dacă vom reuși sau nu, depinde exclusiv de vreme.”, declară edilul șef.

Una dintre prioritățile administrației în acest sfârșit de an este demararea reactualizării Planului de Urbanism General, fără de care nu se poate elibera nicio autorizație de construcție. ”Întâmpinăm dificultăți deoarece avem pe teritoriul localității 5 monumente istorice clasa B, pentru care ne este necesar un specialist autorizat în elaborarea acestui PUG. Am făcut demersuri, însă se pare că în momentul de față nu există specialiști disponibili, așa că va trebui să mai așteptăm”, afirmă șeful executivului.
Amenajarea incintei din spatele Primăriei în vederea funcționării unui club de arte marțiale a fost finalizată. Antrenamentele pot începe, în cele mai bune condiții, spre bucuria tinerilor și a părinților acestora. Rămânând în sfera educației, amintim că proiectul pentru înființarea unei grădinițe la Domnești a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional, fonduri europene, și se așteaptă solicitări de clarificare.

Spectacol aniversar la Teatrul de Vară
Spectacolul aniversar Alexandra Bleaje, organizat de Primărie în colaborare cu Argeș TV, a adunat aproape 500 de persoane - din întreaga zonă - la Teatrul de Vară din Domnești. Timp de 7 ore, artiști renumiți ai folclorului românesc au avut prestații de excepție, spre bucuria spectatorilor, care nu s-au limitat la aplauze, ci au dansat și cântat alături de preferații lor.