PariuriX ViataSatuluiAnul 2010 a fost unul cât se poate de dinamic pentru industria jocurilor de noroc din România. Numărul agențiilor trecuse de 2.000, iar operatorii se luptau să ocupe cele mai bune locuri din capitală, dar și din spațiul rural.
De atunci și până astăzi, numărul unităților de pariuri aproape s-a dublat. În prezent avem aproape 4000 de agenții de pariuri stradale și dacă ne gândim că avem aproximativ 5000 de farmacii în țară, putem observa amploarea impresionantă pe care a luat-o acest fenomen.

Reporterii Digi24 au stat de vorbă cu câțiva pariori din comunele Bălești, Mătăsari și Aninoasa (județul Gorj), de la care au aflat câteva amănunte interesante. Se pare că agențiile de pariuri le oferă românilor din zona rurală o alternativă pentru baruri și cârciumi. Anumiți pariori au mărturisit faptul că s-au virusat de-a dreptul și că au transformat această activitate recreativă într-un mod de viață.


Orașul Aninoasa, din Valea Jiului, reprezintă prima localitate din România care intră în insolvență. Chiar și în aceste condiții, aici de curând s-a deschis o casă de pariuri, în care la orice oră din zi sau din noapte pot fi găsiți câțiva consumatori de adrenalină.
PariuriX ViataSatului 1Pariorii din mediul rural agreează jocurile electronice, cunoscute și sub numele de păcănele, dar și pariurile sportive – însă nu se limitează numai la meciurile de Liga 2, ci pariază și pe evenimentele sportive de mare anvergură.
Chiar și TVR a sesizat popularitatea acestei noi tendințe. În telejurnalul din data de 8 iulie 2016, televiziunea română a publicat un reportaj în care a prezentat situația unei comune destul de sărace situate la câteva zeci de kilometri de Râmnicu Vâlcea. Clădirile instituțiilor de cultură din Frâncești s-au degradat, iar localnicii s-au văzut siliți să apeleze la un alt fel de divertisment.
Speculanții nu au stat prea mult pe gânduri și au deschis agenții de pariuri sportive în cadrul a două baruri. Localnicilor le-a căzut bine noutatea, deși situația lor financiară nu este una tocmai fericită.
Piața jocurilor de noroc din România a depășit 1 miliard de Euro în 2016. Experții se așteaptă la o creștere a migrării pariorilor către zona de online în anul ce urmează, însă cu toate acestea, agențiile de pariuri continuă să se extindă pe întreg teritoriul țării. Peste 75% dintre români dețin un smart phone, iar acest lucru le permite oamenilor să parieze online. Ținând cont de evoluția tehnologică, ne putem aștepta ca în viitor numărul consumatorilor să crească și mai mult.