simona moldovaSe împlinesc astăzi 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.
În acest an am făcut istorie împreună!
În calitate de președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, am semnat în mai la Chișinău un Acord de Cooperare cu Comisia Administrație Publică a Parlamentului Republicii Moldova, Acord care ne dorim să contribuie la o viață mai bună pentru frații noștri de peste Prut.

Acesta prevede cooperarea în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și a celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea și dezvoltarea regională, colaborarea în vederea stabilirii relațiilor de fraternitate între colectivitățile locale din Republica Moldova și România și schimbul de bune practici.
De asemenea, în iunie am participat tot la Chișinău la prima ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova la finalul căreia a fost adoptată o Declarație Comună. Aceasta subliniază perspectiva concretă de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, România reiterând sprijinul necondiționat pentru dezvoltarea și consolidarea democratică a Republicii Moldova.
Parlamentul României a solicitat și susținut conferirea statutului de candidat la UE al Republicii Moldova. De asemenea, dorește și extinderea parteneriatului comercial și economic pentru a permite accesul mai amplu la piața unică europeană și, astfel, dezvoltarea accelerată a Republicii Moldova.
Suntem împreună de aceeași parte a destinului european al Republicii Moldova, pentru că o unire în interiorul UE rămâne nu doar speranța cetățenilor noștri, dar și o necesitate pentru noi toți. Pentru că unirea este în sufletele noastre, iar ea se poate realiza geo-politic într-o Europă unită în care Republica Moldova va sta alături de România în clubul statelor democratice și dezvoltate din Uniunea Europeană.
La mulți ani, dragii noștri frați!

Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș