sedintaAm avut onoarea să fac parte din delegația Camerei Deputaților care astăzi a participat la Chișinău la Ședința Comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova.
Redau mai jos un fragment din discursul istoric rostit în cadrul întâlnirii de către președintele Camerei Deputaților din România, domnul Marcel Ciolacu:
Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu am visat toată viața să trec Prutul”.

Am venit la Chișinău cu gândul la vorbele de suflet ale marelui poet Grigore Vieru. Vă mulțumesc pentru ospitalitate și această oportunitate!
Am trecut Prutul, alături de colegii mei din Parlamentul României, pentru a participa, cu toții, la acest moment fundamental din istoria noastră recentă.
L-am invocat pe Grigore Vieru, simbolul luptei pentru desprinderea Basarabiei de bolșevismul sovietic pentru că moștenirea sa trebuie dusă mai departe!
Astăzi, trebuie să facem un nou pas și să muncim, ÎMPREUNĂ, pentru a asigura un trai mai bun cetățenilor pe care îi reprezentăm. Iar pentru a face acest lucru, întărirea relațiilor noastre bilaterale și obținerea statului de candidat a Republicii Moldova la Uniunea Europeană reprezintă bazele pentru atingerea acestui obiectiv!
Și spun ”împreună”, pentru că experiența de 15 ani pe care România o are în UE ne-a demonstrat că aceasta este calea pentru a aduce bunăstare cetățenilor.
Viitorul pe care îl construim astăzi trebuie să fie împreună, iar cei care caută să ne separe cu siguranță nu vor binele cetățenilor noștri!
Această construcție comună începe chiar de aici, de la Chișinău!”.

Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș