simona bucura oprescuStatisticile coafate ale Guvernului Cîțu nu țin de foame, afirmă deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, arătând că profesorul de economie Mircea Coșea a declarat că inflația e mai mare decât o arată statisticile și că prețurile vor crește chiar mai mult decât este prognozat.
"Nu este vorba doar despre problemele generate de pandemie și de influențele negative din exterior, ci mai ales de incapacitatea guvernanților de a susține economia prin măsuri aplicate.

Guvernul Cîțu, ca și Guvernul Orban, nu a sprijinit deloc agricultura și nici industria de procesare a materiilor prime agricole. De asemenea, multe alte sectoare de activitate au fost lăsate de izbeliște (HoReCa, de exemplu).
Nu avem o clarificare a liberalizării prețului la energie electrică și gaze, iar facturile vor crește.
Conform PNRR-ului prost croit de Guvern, vor crește impozitele locale și vor trebui introduse noi impozite legate de ecologie. Vor trebui eliminate anumite facilități fiscale, precum cele din IT și construcții.
Împrumuturile au atins un nivel record.
România a ajuns să exporte materie primă și să importe produsul finit, iar deficitul balanței de cont curent este din ce în ce mai mare.
Domnilor guvernanți, chiar nu vă mai pasă deloc cum trăiesc românii?", declară Simona Bucura-Oprescu.