poienarii de muscelÎn luna mai, locuitorii comunei Poienarii de Muscel vor îmbrăca straie de sărbătoare, pentru a petrece la cea de-a XIII-a ediție a festivalului pastoral ”Urcă oile la munte”. Manifestare cu o bogată tradiție, sărbătoarea pastorală se va ține anul acesta pe 20 mai, la Căminul Cultural Jugur, acolo unde sunt așteptați cu mic cu mare cetățenii comunei, dar și reprezentanți ai administrației locale și județene.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Poienarii de Muscel și va oferi celor prezenți un program artistic susținut de elevii școlilor din localitate, artiștii Casei de Cultură ”Tudor Mușatescu” din Câmpulung, dar și de ansambluri și interpreți de folclor din zona Muscelului. Nu vor lipsi terasele cu mici și bere și locurile de joacă pentru copii. ”Lansăm tuturor argeșenilor invitația de a participa la sărbătoarea pastorală ”Urcă oile la munte”, pe 20 mai, la Căminul Cultural Jugur. Este un eveniment reprezentativ pentru comuna noastră, un obicei pe care l-am păstrat an de an și care sper că va fi pe placul celor care vor veni la ediția de anul acesta”, ne-a declarat primarul Ion Banzea.
În altă ordine de idei, în scurt timp, în localitate vor fi finalizate două investiții: reabilitarea Grădiniței Poienari (realizată în proporție de 95%) și amenajarea dispensarului uman din satul Groșani (realizată în proporție de 85%). Urmează ca după punerea în funcțiune a celor două obiective, autoritățile din comuna Poienarii de Muscel să se ocupe de alte două proiecte, investiții pentru care s-a obținut finanțare de la Guvern, prin PNDL 2. Acestea prevăd reabilitarea dispensarului din satul de reședință și captarea unui izvor de apă în zona Valea Iederii.