ratesti cale de acces 1Principalele drumuri comunale din Rătești au fost pietruite în această vară de autoritățile locale. Lucrările au fost realizate cu o firmă specializată, căile de acces urmând să întâmpine sezonul ploios în condiții bune. De asemenea, în unitățile școlare din comună se face în această perioadă curățenia generală, înaintea începerii cursurilor școlare.
În cursul ultimelor săptămâni s-a lucrat la amenajarea căii de acces la terenul de sport din incinta Școlii Gimnaziale ”Gheorghe I.I.C Brătianu”. Terenul multifuncțional de sport cu gazon sintetic a fost realizat din fonduri europene și contribuția Primăriei Rătești. ”Amenajarea căii de acces face parte din proiectul terenului de sport, investiție finanțată prin Grupul de Acțiune Locală. Urmează să dotăm terenul cu porți, bănci, vestiare etc. Dotările vor fi realizate cu bani de la bugetul local, nu sunt incluse în proiect. La final se va face recepția obiectivului. Sper ca totul să fie gata până la începerea anului școlar”, declară primarul Cornel Petrică. 

cateasca drumuri asfaltate 2Administrația comunei Căteasca a demarat în luna august lucrări de modernizare a drumurilor comunale. În cursul acestora vor fi asfaltate mai multe străzi din localitate. ”Urmând politica ”Totul pentru cetățenii comunei noastre și în folosul lor”, așa cum am promis, începând de săptămâna trecută am demarat lucrările de asfaltare realizate din fonduri proprii la primul tronson de drum comunal, strada Armatei. În continuare urmează a fi demarate lucrări de asfaltare pentru alte cinci străzi, și anume  Velceștilor, DC 108, Vulpenilor, Mihăilescu 1 și Roșenilor”, declară primarul Liviu Florian Năstase.

stalpeni primar 3Fiindcă începerea anului școlar se apropie cu pași grăbiți, administrația din Stâlpeni a urgentat și finalizat toate lucrările de modernizare ce vizau instituțiile de învățământ din localitate. Totodată, s-au efectuat o serie de lucrări și la baza sportivă din Rădești, acolo unde echipa „Viitorul” va juca în liga județeană. ”Am schimbat acoperișul la sala de sport și am montat două centrale termice noi la Grădinița Rădești și la Școala Livezeni. La Școala Livezeni s-au mai realizat lucrări în două săli de clasă - înlocuirea parchetului, și s-au făcut reparațiile necesare și în cancelarie și magazie. Cu o săptămână înainte să înceapă școlile, vom igieniza și dezinfecta absolut toate instituțiile de învățământ, dar și pe cele publice, pentru a ne asigura, încă o dată, că facem tot ce depinde de noi să ținem virusul departe de comunitate”, a declarat primarul Gabriel Șerbănoiu.

recea primar nou 5Lucrările de modernizare a DJ 504 Buzoești - Popești sunt în plină desfășurare în această perioadă. Pe teritoriul comunei Recea se lucrează la amenajarea șanțurilor și a podețelor de la intrarea în gospodării, precum și la reabilitarea celor două poduri din localitate. După finalizarea acestor lucrări, se va trece la turnarea primului strat de asfalt.

popestiAdministrația comunei Popești face demersuri în vederea accesării de fonduri pentru implementarea unor proiecte de maxim interes pentru cetățeni. Este vorba de canalizare și asfaltarea unor drumuri. ”Împreună cu un proiectant lucrăm la actualizarea documentațiilor pentru proiectele de canalizare și asfaltare drumuri. În perspectiva lansării noului program de investiții, PNDL 3, ne dorim să avem pregătite documentațiile. Și la canalizare, și la asfalt am împărțit proiectele în două, pentru a nu cumula sume mari ce nu ar putea fi aprobate la finanțare. La canalizare sistemul este împărțit pe câte două sate, iar la asfalt s-au făcut documentații pentru modernizarea în total a 8,2 km de drumuri, lucrări ce vor fi realizate în cadrul a două proiecte”, declară primarul Ion Mihai. Cele două proiecte ale administrației din Popești au fost depuse anterior și la Ministerul Dezvoltării.

boteni bunÎn lipsa oricărui răspuns cu privire la documentațiile depuse la Compania Națională de Investiții cu privire la repararea unui drum - în regim de urgență, și a modernizării și reabilitării Căminului Cultural, conducerea administrației din Boteni pregătește noi proiecte pentru care speră să aibă mai mult succes la obținerea finanțării. ”Deși l-am depus de foarte multe luni, nu am primit absolut nicio solicitare de clarificare sau alte documente pentru proiectul privind modernizarea Căminului Cultural. Suntem prinși la finanțare, însă se pare că lucrurile stagnează. În schimb, documentația pentru repararea drumului din Natima, unde a avut loc o alunecare de teren, este depusă acum o lună; teoretic este o lucrare în regim de urgență, și ar fi cazul să se depună eforturi în a grăbi lucrurile și a se face pașii necesari pentru intervenție. Este vorba de o lucrare de valoare mare, pe care nu avem cum nici măcar să o începem din fonduri proprii. Nici pentru depunerea studiului de fezabilitate pentru introducerea gazelor naturale nu am reușit să facem pași înainte. Nu a apărut încă nimic concret, nicio sursă de finanțare, pentru a putea avansa cu proiectul”, spune edilul Vasile Leau.

baiculestiLucrările de modernizare a DC 213 Băiculești - Argeșani - Zigoneni au fost reluate în această vară. ”Se lucrează intens de vreo lună de zile. Ne dorim că în luna septembrie, maxim octombrie, lucrările să fie terminate. Se amenajează rigolele, iar pe un tronson de aproximativ 2 km se toarnă ultimul strat de asfalt”, declară primarul Niculae Dragnea. Modernizarea drumului comunal este realizată cu fonduri europene și contribuția autorităților locale. 5,4 km de drum sunt modernizați în cadrul acestui proiect.

buzoesti scoala vulpestiGuvernul a aprobat în luna august, prin ordonanță de urgență, continuarea implementării proiectului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, program cunoscut și sub titulatura de ”Masa caldă”. Astfel, în perioada derulării activității didactice, preșcolarii și elevii din cele 150 de unități de învățământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

bughea de jos 1Localitatea „Bugheni”, foarte probabil Bughea, a fost atestată documentar încă din 1549, prin hrisovul emis de cancelaria domnească a voievodului Mircea Ciobanu, prin care se confirmă  comisului Badea și fratelui său Vlaicu proprietatea asupra unei ocine, pentru care primesc în schimb, în perioada domniei lui Neagoe Basarab, o parte din ”Bugheni”. Satul Bughea de Jos a fost o mahala a orașului Câmpulung până în 1926, când a devenit comună de sine stătătoare cu administrație proprie. Etimologic, numele derivă din cuvântul de origine slavă ”bug”, care înseamnă râpă, explicabil din punct de vedere al reliefului.

slobozia fantana 5Din această vară, un nou obiectiv finalizat se adaugă multiplelor investiții realizate în ultimii ani în comuna Slobozia. Este vorba de noul centru civic al localității, o lucrare care a schimbat total aspectul comunei din sudul județului.  ”Centrul civic este gata! După luni întregi de muncă am reușit să finalizăm acest obiectiv de care se bucură toți locuitorii comunei. A fost montat și ceasul, s-a dat drumul fântânii arteziene, totul arată spectaculos. În centru funcționează și o rețea Wi-Fi de internet. În fiecare seară este plin de copii, tineri, oamenii au acum un loc de întâlnire”, declară primarul Petre Funie. Amenajarea centrului comunei Slobozia a fost realizată cu fonduri din bugetul local și sprijinul Consiliului Județean.

servsal 1Pentru a răspunde solicitărilor celor interesați și a lămuri multe dintre curiozitățile cetățenilor județului și a reprezentanților presei locale, Consiliul Județean Argeș, A.D.I. SERVSAL ARGEȘ și GIREXIM UNIVERSAL S.A., operatorul delegat, au deschis pentru o zi, pe 12 august, porțile Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Albota-Pitești. Aici ajung, anual, peste 134.000 tone de deșeuri, din întreg județul! O parte, circa 20.000 de tone, este salvată și trimisă către reciclare, iar o altă parte, peste 10.640 de tone, este valorificată energetic. De asemenea, circa 13.640 de tone de deșeuri vegetale sunt transformate în compost în platforma de tratare și stabilizare biologică, și apoi redate agriculturii.

nucsoara festival 2Între 6 și 8 august, la poalele Vârfului Moldoveanu, peste 3000 de iubitori de natură și cultură locală au luat parte la „Făgăraș Fest”, manifestare menită nu doar a celebra natura, ci și a ajuta comunitățile locale să găsească soluții pentru producerea și promovarea produselor locale de calitate și păstrarea acestui peisaj rural deosebit. Ediția de anul acesta a fost bogată în activități și ateliere destinate celor mici și mari, iubitorilor de natură, aventură și cultură locală, iubitorilor de bucate alese tradiționale, de istorie și teatru, de fotografie, filme de natură. Pe durata festivalului întreaga zonă Nucșoara a fost ocupată în procent de 100%, fie că vorbim despre spațiile clasice de cazare, fie că vorbim despre gazde locale sau oferirea unor spații de camping. Despre ecourile  acestei manifestări în sânul comunității, ne-a oferit detalii primarul din Nucșoara, Ion Cojocaru.

corbi 1Cea de-a treia ediție a Festivalului Stonebird a fost considerat de către toți participanții un real succes. Numărul extraordinar de mare al spectatorilor - câteva mii, a dovedit pe de o parte că evenimentul este deja unul consacrat în rândul iubitorilor de muzică rock și că organizarea impecabilă face ca sărbătoarea să fie apreciată de toate categoriile sociale și de vârstă. Numele sonore  care au urcat pe scenă și diversitatea stilurilor de rock, de la Altenosfera la Holywood Rose, Bucovina sau Cargo, au făcut de asemenea ca spectatorii să se regăsească în număr foarte mare în acest festival.

suseniLa Suseni au demarat în luna august lucrările de amenajare a unui teren multifuncțional de sport lângă Școala Țuțulești. ”Este un proiect finanțat din fonduri europene prin GAL ”Lunca Argeșului” și cu contribuție locală. Se va realiza un teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic, obiectiv ai cărui principali beneficiari vor fi copii și tinerii comunei. Sperăm ca lucrările să fie încheiate anul acesta și să-l putem da folosință cât mai curând”, precizează primarul Doru Radu.

# Interviu cu primarul comunei, Victor Mihai Bălășoiu
rociu 1Ajuns de curând la conducerea Primăriei Rociu, Victor Mihai Bălășoiu mizează pe obiective clare, dublate de dorința de a finaliza proiectele demarate de fosta administrație. De altfel, mandatul tânărului edil începe cu inaugurarea unui obiectiv de maxim interes pentru comunitatea din Rociu, grădinița din satul Șerbănești.
- Dle primar, care sunt obiectivele pe care vi le-ați propus în acest mandat?
- Așa cum am precizat și în perioada campaniei electorale, doresc să duc la bun sfârșit proiectele începute de administrația anterioară. Avem multe obiective vizate în agenda acestui mandat, vom continua cu investițiile în infrastructură: înființarea rețelei de distribuție gaze naturale, extindere canalizare și racorduri consumatori la rețeaua de canalizare menajeră, modernizarea, întreținerea și repararea drumurilor locale din comună, atragerea de noi investitori, achiziția de utilaje pentru îmbunătățirea serviciilor locale, implementarea unui sistem de supraveghere video, proiectarea si construcția unui nou sediu administrativ, deschiderea unui centru de îngrijire bătrâni, dar si învestiții menite să sprijine dezvoltarea și accesul la educație.

raca160.000 de lei este suma pe care Primăria Râca a accesat-o prin ANCPI pentru realizarea lucrărilor de cadastru general, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Contractul de finanțare a lucrărilor a fost semnat de curând de primarul Nicușor Sorin Popescu, iar acestea vor începe în toamnă. ”Am accesat fonduri pentru a continua lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare alocată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni. În această etapă vor fi cadastrate un sector mixt (extravilan și intravilan) și unul exclusiv intravilan. Suma alocată este de 160.000 de lei”, spune primarul Nicușor Sorin Popescu.

cicanesti inaltMai sunt luni bune până la finele anului calendaristic, iar Primăria Cicănești se confruntă deja cu o situație financiară grea. Resursele sunt aproape epuizate, astfel că nu mai există bani pentru funcționare. E vorba nu doar de salariile aparatului administrativ, ci și de plata diverselor serviciilor contractate pentru buna funcționare a instituției.
„Într-adevăr, ne confruntăm cu o situație grea. Pentru a putea acoperi cheltuielile de funcționare a aparatului administrativ ne mai trebuie circa 10 miliarde de lei vechi. În acest sens am cerut sprijinul Consiliului Județean, astfel că așteptăm cu mare interes rectificarea bugetară. Sperăm că vom fi ajutați, mai ales că anul acesta, la repartizarea pe unități administrativ teritoriale a fondului constituit la dispoziția Consiliului Județean Argeș din cota de 6% din impozitul pe venit, UAT Cicănești nu a primit niciun ban. În plus, avem nevoie de alte aproximativ 2 miliarde pentru a achita ratele la împrumutul contractat la Trezoreria statului pentru proiectul Gițu-Moliviș, și de încă 1,5 miliarde, contribuția (neplătită de trei ani) UAT Cicănești în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară care gestionează acest proiect. Așadar, e vorba de mulți bani, iar fără ajutorul CJ Argeș, sincer, nu știu cum ne vom descurca.”, spune primarul Ion Ionescu.

vulturesti latCel mai important obiectiv pe ordinea de zi a conducerii Primăriei Vulturești este construirea grădiniței de la Mâzgana. Primarul Liviu Poșircă estimează că până la finele anului clădirea va fi ridicată „la roșu”. ”De 20 de ani comuna plătește chirie pentru un spațiu impropriu, în care preșcolarii din zonă își desfășoară orele de curs. Am reușit să finalizăm studiul de fezabilitate, am luat avizele pentru curent electric, de mediu, telefonie, apă-canal și urmează cel de la ISU. Imediat după ce obținem și acest ultim aviz, vom scoate la licitație proiectarea și execuția, astfel încât în două luni, cât durează în medie procedura, să putem desemna câștigătorul și să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Eu estimez că dacă ne apucăm de lucru la sfârșitul lunii octombrie, putem ridica ”la roșu” cum se spune, clădirea, până la finele anului. Grădinița va avea două săli de clasă pentru cei aproximativ 40 de copii din Mâzgana, o sală de joacă, anticameră pentru medic și toate dotările necesare. ”, a declarat primarul Liviu Poșircă.

mosoaiaPrintr-un proiect pentru care au fost accesate fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală, lângă terenul de sport ce va fi amenajat la Hințești, se va construi un modern loc de joacă pentru copii. În paralel se vor moderniza două drumuri comunale. ”Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și s-a început realizarea proiectului tehnic. Va fi un loc de joacă dotat cu leagăne, tobogan și alte structuri modulare pentru copii, dar și un părculeț cu băncuțe, spații verzi. Co-finanțarea din partea GAL este de 50%, însemnând 50.000 de euro”, ne-a declarat viceprimarul localității, Adrian Frântură.

leresti latAdministrația din Lerești lucrează la un proiect ce privește refacerea infrastructurii rutiere afectate de lucrările de extindere a rețelei de canalizare din comună. Primarul Marian Toader spune că are în vedere pentru modernizare străzi și drumuri în lungime totală de 5 km. ”Am reușit să finalizăm DALI (Documentația de Autorizare a Lucrărilor de Investiții) pentru modernizarea drumurilor de interes local în zona în care am introdus conducta de canalizare prin investiția derulată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Este vorba de DC 18 din satul Voinești și străzile Răceni, Ulița Redea, Toderoiu, Băjenaru, Valea Foii, Valea Foii lateral și strada Bisericii - tot din satul Voinești. Etapa următoare este cea a obținerii avizelor și a certificatului de urbanism, pentru a putea realiza proiectul tehnic. După realizarea proiectului tehnic, pe care îl vom achita din bugetul local, vom încerca să identificăm o sursă de finanțare pentru realizarea efectivă a investiției. Este imposibil să putem suporta de la buget asfaltarea a 5 km de drum, însă sperăm în apariția unor granturi guvernamentale, mult așteptatul PNDL 3”, a declarat primarul din Lerești.

babanaMinisterul Dezvoltării și Lucrărilor Publice a acordat UAT Băbana suma de 154.700 de lei pentru realizarea investițiilor „Canalizare și epurare a apelor uzate în satul Groși”. Suma acoperă proiectarea acestui obiectiv.  Ar fi fost veste bună pentru locuitorii acestui sat, dacă nu ar fi fost însoțită de o veste proastă: pentru realizarea efectivă a investiției, în valoare totală de aproape 5,5 milioane de lei, Ministerul a informat că nu va aloca niciun leu!

stoenestiLa Stoenești continuă în această perioadă lucrările la rețelele de apă și canalizare. Autoritățile locale speră să finalizeze investițiile anul acesta, chiar dacă termenul de finalizare a proiectului finanțat prin PNDL 2 este 2022.  ”Vara aceasta am întâmpinat unele dificultăți din pricina secetei. Au fost probleme la Piatra și Lunca Gârții. Am lucrat de anul trecut, am suplimentat cantitatea de apă, iar în satul Piatra totul funcționează normal. În satul Lunca Gârţii, de aproximativ două săptămâni am dat drumul la o nouă rețea de apă. Apa nu era potabilă până atunci, dar am rezolvat și această problemă. Tragem apa dintr-un puț din zona albiei majore a râului Dâmbovița și totul funcționează bine”, declară primarul Ion Marin.

darmanestiAdministrația din Dârmănești are mari probleme cu cei care aruncă deșeuri, în special rezultate din construcții, în locuri nepermise. Primarul Emilian Ciolan spune că sunt persoane din alte localități care, crezându-se la adăpostul nopții, descarcă astfel de deșeuri pe albiile cursurilor de apă. „Periodic ecologizăm zăvoaiele, însă ne luptăm pur și simplu cu cei care descarcă mașini de deșeuri, în special moloz, la adăpostul nopții. Am instalat camere de luat vederi și îi atenționăm permanent pe paznici să fie vigilenți. Așa am identificat mai multe persoane, din alte localități, care aruncau deșeuri în locuri nepermise. I-am obligat să-și ridice gunoiul adus, iar pe viitor vom da și amenzi. Cu cetățenii din Dârmănești nu avem probleme mari în sensul acesta. Le-am explicat oamenilor și au înțeles. Vin la primărie și anunță când au deșeuri rezultate din dărâmarea unor imobile. Noi anunțăm o firmă cu care lucrăm, iar acest operator economic ridică pe cheltuiala lui astfel de deșeuri din curțile oamenilor.”, explică primarul Emilian Ciolan.

cosestiAdministrația din Coșești a efectuat și urmează să mai efectueze o serie de lucrări în școli și grădinițe, în așa fel încât actul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții. În plus, preșcolarii și școlarii au la dispoziție, începând din această toamnă, opt locuri de joacă, în tot atâtea unități de învățământ. La realizarea acestora a pus umărul și mediul privat.

bughea de sus 2Cu fonduri proprii, conducerea Primăriei din Bughea de Sus va asfalta trei străzi din comună. În schimb, drumul județean care tranzitează localitatea, arată ca după bombardament. ”La cererea cetățenilor, și respectându-le doleanțele cele mai stringente, cu bani de la buget, vom asfalta străzile Zăvoilor, Moicenilor și Pe Deal, în lungime totală de 2 km. Organizăm licitația și sper, cât de curând, ne vom bucura cu toții de asfalt pe aceste tronsoane. Avem promisiuni și că drumul județean care s-a deteriorat îngrozitor în ultima perioadă va fi reabilitat. În ceea ce privește reabilitarea acestui drum, nu le pot da niciun fel de asigurări oamenilor, nedepinzând de noi. Ca administrație, am făcut solicitări constante către Consiliul Județean, și le pot spune doar că ni s-a promis”, declară primarul Nicolae Tarbă.

stefan cel mare primarConducerea Primăriei Ștefan cel Mare are în plan să extindă rețeaua de canalizare a localității, un proiect în acest sens fiind în lucru la nivel local. ”Este vorba de o extinderea pe încă 11 km. Proiectul este împărțit în două, pentru a ne încadra în standardele de finanțare. Actuala stație de epurare va face față rețelei extinse. Branșamentele individuale vor fi realizate separat, din alte surse de finanțare. Documentația va fi gata în scurt timp, iar proiectul va fi depus în cadrul noului program de investiții pe care Guvernul a anunțat că-l lansează”, declară primarul Ion Parpală.

lunca corbului inaltSingurul domeniu în care lucrurile merg bine anul acesta este agricultura - spune primarul comunei Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan. ”Cea mai bună producție este, fără îndoială, la grâu, unde cred că este vorba de dublarea cantității la hectar, față de anul trecut. Desigur, vorbim de loturile unde s-a intervenit cu utilaje profesionale, s-au făcut toate lucrările la timp, adică asociațiile agricole mari. Nici la porumb nu stăm tocmai rău, deși în ultima perioadă a fost puțin cam secetă.”, afirmă edilul șef.

hartiesti primar 1Până la începerea noului an școlar școala din Lucieni va avea un sistem de încălzire modern. Locul învechitelor sobe de teracotă va fi luat de o centrală termică. Administrația locală a depus și un proiect la Compania Națională de Investiții, în vederea obținerii finanțării pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit la Livezeni.

cepariDeși își puseseră mari speranțe în obținerea finanțării pentru proiectele depuse la Compania Națională de Investiții, reprezentanții conducerii Primăriei Cepari nu au mai primit nicio veste în legătură cu documentațiile transmise. Este vorba de o lucrare în regim de urgență - alunecarea de teren și refacerea drumului de la Răcorești, și de modernizarea infrastructurii rutiere în localitate, prin asfaltare.

davidesti primar bunLicitația privind atribuirea lucrării de introducere a apei curente pe străzile Verdele și Comănescu a fost finalizată. Conform spuselor primarului Alin Văduva, după desemnarea câștigătorului se va emite ordinul de începere a lucrărilor. ”Investiția în sine nu va dura mult. Mai mult timp se pierde pentru urmarea tuturor procedurilor legale, însă iată că am reușit, și obiectivul mult așteptat se va concretiza cât de curând”, spune edilul șef din Davidești.

suiciLucrările la obiectivul „Modernizare drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni”, proiect finanțat din fonduri europene, pe Măsura 7.2, vor fi reluate cât de curând. Unitatea de management, respectiv AFIR Târgoviște, a virat în conturile UAT Șuici o sumă de bani cu care vor fi achitate lucrările executate până acum de către constructor.

negrasiLa începutul lunii august, din cauza căldurii excesive, pe islazul comunal din Negrași a izbucnit un incendiu de vegetație. Flăcările s-au manifestat violent, pârjolul extinzându-se cu repeziciune și amenințând să ajungă la Poiana cu Narcise, arie protejată a naturii. Într-o mobilizare generală, autoritățile locale, voluntarii SVSU Negrași și pompierii chemați în ajutor au reușit să stingă incendiul, protejând poiana cu narcise și evitând extinderea focului la terenurile agricole din zonă.

poienari dispensar 1La începutul lunii septembrie, cabinetele din cadrul dispensarului din satul Poienari, vor deveni funcționale. Este vorba de două cabinete destinate medicilor de familie, dar și de o farmacie. În paralel, continuă lucrările la școala de centru. ”Spațiile pentru cabinetele medicale au fost concesionate, suntem pregătiți să dăm drumul dispensarului. Cel mai târziu la 1 septembrie sper ca medicii să-și poată începe activitatea în noua locație. Vor funcționa două cabinete de medicină de familie și o farmacie. În plus, la fiecare sfârșit de săptămână, locuitorii comunei vor putea beneficia de consultații de cardiologie în cadrul dispensarului. Am reușit să conving un medic cardiolog din București să vină în localitate, în weekend-uri, și să acorde consultații celor interesați”, declară primarul Ion Banzea.

cocu statie epurareCel mai important proiect derulat în comuna Cocu, canalizarea și epurarea apelor uzate menajere, va fi finalizat anul acesta. Este promisiunea făcută autorităților locale de către executantul lucrărilor. ”Mai sunt de făcut racordurile la stațiile de pompare și branșamentul electric la aceeași stație. Constructorul a promis că totul va fi gata până la finalul anului. Rețeaua de canalizare va fi pusă în funcțiune anul acesta. Banii pentru finalizarea lucrărilor sunt prevăzuți în buget, deci totul ar trebui să meargă bine. Există și avantajul că racordurile individuale sunt realizate de aceeași firmă”, precizează primarul Gheorghe Țucă. Înființarea sistemului de canalizare în comună este o investiție finanțată prin PNDL 2 și din contribuția autorităților locale.

albota primarie 6Administrația din Albota a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a străzii Giumlani. Artera va fi astfel asfaltată pe o lungime de aproximativ 500 de metri, și se vor amenaja, de o parte și de alta a drumului, șanțuri betonate. Fondurile sunt asigurate de la bugetul local.

suici 1Între 25 și 27 iulie, la Șuici, în punctul Zăvoi, se va organiza tradiționalul Bâlci de Sf. Pantelimon. „Autoritățile centrale au permis anul acesta organizarea de târguri și bâlciuri, astfel că împreună cu Consiliul Local am luat decizia de a organiza aceasta manifestare care, de altfel, era inclusă în Zilele Comunei. Oamenii au nevoie și de clipe de destindere, după această perioadă în care au fost greu încercați. Sperăm ca de anul viitor situația epidemiologică să revină la normal, astfel încât să organizăm Zilele Comunei pe de-a-ntregul”, spune primarul Constantin Iatagan.”

hartiesti 1Anul acesta celebrul Târg de Sfânta Marina, organizat tradițional în zona Muscelului, a avut loc în comuna Hârtiești, între 15-18 iulie. Dincolo de spectaculozitatea în sine, evenimentul a reunit proprietari de cabaline din întreaga țară. Peste 1.000 de vizitatori au trecut pragul târgului.

mosoaia inaltConducerea administrației din Moșoaia a lucrat la realizarea mai multor documentații pentru modernizarea infrastructurii rutiere, proiecte tehnice pentru asfaltarea unor drumuri. ”Avem pe lista de priorități asfaltarea străzilor Prunilor, în lungime de 1 km, strada Bisericii, 900 metri, Basangești, 1,4 km, o parte din DC 155 - coasta „La Marcu”, în jur de 700 de m. Am pregătit aceste documentații în ideea că apare, așa cum este vehiculat, PNDL 3 și putem accesa fonduri guvernamentale pentru a demara investițiile.”, a declarat primarul comunei, Ion Necula.

darmanestiÎn contextul rectificării bugetare anunțate de Guvern pentru a doua jumătate a lunii august, autoritățile din Dârmănești vor depune la Consiliul Județean Argeș o solicitare de finanțare pentru proiectul privind realizarea unui teren de sport în incinta Școlii de Centru. În privința sălii de sport, Primăria a reziliat contractul cu firma executantă, urmând a fi stabilit un nou constructor.

cocu inaltAutoritățile comunei Cocu au intervenit cu forțe proprii pentru reabilitarea drumurilor comunale deteriorate în urma ploilor de la începutul verii. DC 176 în satul Richițele și DC 178 în satul Cocu au fost reprofilate cu autogrederul, dar reparații au fost efectuate și pe DJ 731 B, pentru asigurarea unei bune circulații. De altfel, solicitări pentru reabilitarea tronsoanelor de drumuri județene care tranzitează comuna au fost făcute multe de-a lungul timpului, însă până în prezent fără rezultat.

cepariDouă devize care însumează peste 40 miliarde de lei vechi, aceasta este suma pe care administrația din Cepari ar trebui să o primească de la Guvern pentru efectuarea de lucrări în regim de urgență, în urma inundațiilor din această vară. Este vorba de aducerea la starea inițială a drumurilor afectate de intemperii. Primarul Cristian Ciobanu este sceptic însă cu privire la cuantumul sumelor pe care le va primi.

raca bransamente canalizare 1Autoritățile comunei Râca au prevăzut noi sume pentru lucrările de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare. La ședința Consiliului Local din luna iulie a fost aprobată rectificarea bugetului cu sume destinate realizării acestor branșamente. Lucrările sunt în plină desfășurare, iar obiectivul administrației locale este acela de a realiza 150 de branșamente la canalizare anul acesta.  ”Până în prezent s-au executat circa 50 de branșamente la rețea. Se va continua pe tot parcursul verii, pentru a finaliza această primă etapă de branșare. Ulterior vom căuta noi fonduri pentru realizarea branșamentelor. Momentan se lucrează exclusiv cu fonduri din bugetul local”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu.

bughea de susChiar dacă mai lent decât în ritmul dorit de conducerea administrației, investițiile continuă la Bughea de Sus. ”Dacă luna trecută spuneam că lucrările la introducerea canalizării au fost sistate, din cauza ploilor, acum mă bucur să anunț că au fost reluate și că suntem în termene. Nu avem nicio solicitare din partea constructorului pentru majorarea devizului, legată de creșterile majore de preț la materiale, dar dacă va fi cazul, se poate face, conform contractului, un act adițional. Sperăm însă să nu fie cazul.”, spune primarul Nicolae Tarbă.

SERVICIUL PUBLIC DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI CANALIZARE AL COMUNEI DÂRMĂNEŞTI
JUDEŢUL ARGEŞ
Nr. 85/04.08.2021
Serviciul Public de Alimentare cu Apă și Canalizare al Comunei Dârmăneşti, jud. Argeș anunţă concursul organizat în data de 31.08.2021 la sediul Serviciului Public de Alimentare cu Apă și Canalizare al Comunei Dârmăneşti, jud. Argeș ora 10.00 - proba scrisă şi 02.09.2021 ora 10.00   - interviul, pentru ocuparea unei funcții contractuale vacante de contabil.
Dosarele de înscriere la concurs se depun în termen de 10 zile lucrătoare de la data afișării anunțului, respectiv până la data de 19 august 2021, ora 16.00   la sediul Serviciului Public de Alimentare cu Apă și Canalizare al Comunei Dârmăneşti, jud. Argeș - persoană de contact Moldoveanu Mihai - secretar, tel/fax 0248232106, adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

babanaPe 16 iulie, cei mai buni elevi la învățătură din cadrul Școlii Gimnaziale Băbana au fost premiați în bani de către conducerea administrației din comună. Astfel, trei elevi cu media generală 10.00 au primit câte 300 de lei, nouă cu medii între 9.90-9.99, câte 250 de lei, iar 12 elevi cu medii între 9.50-9.90 au primit câte 200 de lei. În plus, toți aceștia vor beneficia de burse de merit, în valoare de 100 de lei/lunar, pe tot parcursul anului de învățământ.

stoenestiConducerea Primăriei Stoenești pregătește o serie de investiții pentru modernizarea infrastructurii din comună, acestea urmând să înceapă în cursul lunii august. Concret, este vorba de două proiecte care vizează modernizarea drumurilor prin asfaltare, a canalizărilor pentru scurgerea apelor pluviale și amenajarea podețelor. Primul proiect are în vedere amenajarea canalelor de scurgere a apelor pluviale, asfaltarea drumurilor și construcția podețelor în zona Bădeni – Cotenești, tronsonul I Bădeni – Ciurea, tronsonul II Vică Calițiu și tronsonul III zona Iarca – Pârâul Cocești, dar și în zona Valore Ivan. Prin cel de-al doilea proiect se urmărește modernizarea drumurilor locale în zona Stoinești – Lunca Gârtii. Pe strada Râului trebuie finalizată asfaltarea și asigurată legătura cu drumul județean. În plus, alte două străzi, bretele de legătură între drumul județean și strada Preot Cotenescu vor fi modernizate prin asfaltare. De asemenea, de la Lunca Gârtii și din drumul județean până în centrul comunei vor fi modernizate căile de acces.

lunca corbului inaltUna dintre investițiile care va fi demarată curând în comuna Lunca Corbului este construirea unui pod peste pârâul Mârghiuța. Primarul Gheorghe Drăgan spune că există studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru acest  obiectiv. ”Am primit anul acesta, în urma solicitărilor, suma de 400 de mii de lei de la Consiliul Județean. Nu ne ajung banii pentru finalizarea lucrării, dar cu siguranță putem începe și vom suplimenta anul viitor. După actualizarea devizului, vom trece la procedura de licitație pentru construire. Podul este foarte important, deoarece face legătura între satele Mârghia de Jos și Mârghia de Sus, adică DJ 703 B și DC 153 A. Mai sunt căi de acces, dar ocolul este foarte mare și, în plus, pe malul pârâului se află cimitirul.”, explică edilul șef.

cicanesti latDupă implementarea mai multor proiecte de succes în domeniul infrastructurii rutiere, dar și a celei de utilități – apă, canalizare, administrația din Cicănești întreprinde demersuri în vederea obținerii finanțării pentru introducerea alimentării cu gaze în localitate. Pentru că prețul lemnelor de foc a explodat pur și simplu în ultimii ani, încălzirea cu gaze reprezintă acum o variantă ceva mai ieftină, dincolo de un confort sporit.

suseniUn nou puț pentru alimentarea cu apă a fost forat în această primăvară în vecinătatea Castelului de apă Cerșani. Forajul a fost efectuat la 230 de metri, are debitul previzionat de proiectant, iar apa este de calitate, conform analizelor realizate. Lucrarea făcută de administrația comunei Suseni are rolul de a crește cantitatea de apă din rețeaua publică, îmbunătățindu-se astfel serviciul de alimentare a gospodăriilor.

bughea de jos primar 1Dacă luăm lista cu  investițiile propuse la începutul anului de către conducerea administrației locale, vedem că s-au realizat pași importanți la majoritatea lucrărilor. Conform declarațiilor primarului Ion Tănăsescu, proiectarea pentru modernizarea iluminatului public, obiectiv ce se realizează cu fonduri de la Agenția pentru Protecția Mediului, se apropie de finalizare. „Se vor monta 686 de lămpi economice, cu led în toată comuna, conform documentației 8 km de rețea electrică”, declară edilul șef.

stefan cel mare greder 2Administrația comunei Ștefan cel Mare va începe în luna august o acțiune de reabilitare a drumurilor comunale. ”Vorbim de lucrări de reprofilare a drumurilor, pietruire și compactare a suprafețelor reprofilate. Vor fi reabilitate drumuri comunale din satul Glavacioc, precum și tronsoane unde apa a afectat platforma drumurilor. Și DC 446 și DC 138, drumuri propuse pentru asfaltare, vor fi reabilitate în cadrul acțiunii”, declară primarul Ion Parpală. Reparațiile pe drumurile din comuna Ștefan cel Mare vor fi executate cu fonduri din bugetul local.

corbiÎntre 13 și 15 august la Corbi, are loc cea de-a treia ediție a multe așteptatului Stonebird Festival! Evenimentul, ce după numai două ediții a căpătat notorietate internațională, a fost anulat anul trecut din cauza pandemiei, iar anul acesta va fi organizat în condițiile ce se impun. ”Ne bucurăm foarte mult că în ciuda situației pandemice, reușim să organizăm acest eveniment atât de așteptat de tineri și nu numai. Vor exista desigur măsuri suplimentare, în primul rând numărul de participanți fiind limitat la 2.500. Se va intra pe bază de vaccin, dovada anticorpilor sau PCR. Am contactat o firmă de specialitate care va efectua teste rapide celor care vor intra în perimetrul festivalului. Vreau să vă spun că biletele sunt demult epuizate, semn că oamenii așteptau cu mare interes evenimentul”, ne-a declarat primărița Anca Baciu.

barla 1Primăria Comunei Bârla și Consiliul Local Bârla organizează în data de 7 august cea de-a XVI-a ediție a sărbătorii localității, numită sugestiv ”Hora ca la Bârla”, în cadrul căreia va avea loc concursul de dansuri populare ”Floare de Câmpie”. Cele două evenimente vor reuni ansambluri folclorice din comunele de pe Valea râului Cotmeana, dar și din județele învecinate.

vulturesti cadastruA început cadastrarea gratuită în întreaga localitate! Conform declarațiilor primarului Liviu Poșircă, acțiunea va dura 2 ani. ”La finalul acestui contract, toate imobilele, toate terenurile, străzile și islazurile din localitate vor avea cărți funciare și vor fi intabulate. Cine se grăbește și, din motive de vânzare sau cumpărare dorește cadastru mai repede, trebuie să plătească. Altfel, oamenii nu vor trebui să scoată niciun leu din buzunar. Mă bucur foarte tare că firma care execută lucrarea este de aici de la noi, din Argeș - Metropolitan Cad, în asociere cu o firmă din București.”, declară edilul șef din Vulturești.

stolnici premiiCei mai merituoși elevi ai școlii din comună, cu rezultate foarte bune la învățătură și purtare, au fost premiați de conducerea Primăriei Stolnici. La începutul lunii iulie, într-un cadru festiv, la  Școala ”Constantin Bălăceanu Stolnici”, primarul comunei, Sevastian Pupăză-Roșu, a oferit – în numele comunității pe care o conduce burse de merit pentru elevii cu rezultate excelente.

nucsoara camin cultural 5Complet reabilitat și modernizat, Căminul Cultural Nucșoara va oferi cetățenilor și nu numai posibilitatea organizării unei game largi de evenimente. Îmbunătățirile aduse și noile dotări vor permite organizarea de evenimente festive (nunți, botezuri, cununii), dar și desfășurarea de conferințe, întâlniri de afaceri și, bineînțeles, derularea activităților cultural-artistice.

cetateniÎn regie proprie, pentru a face economie la buget, administrația din Cetățeni a reparat câteva drumuri din localitate. Este vorba de tronsoane asfaltate acum 15 ani, care necesitau plombări. ”Am intervenit pe străzile cele mai afectate, în total pe o lungime de 3 km de drumuri, decopertând și plombând zonele cu probleme. Referitor la drumurile pietruite, încercăm să găsim o soluție pentru modernizarea acestora. A existat un proiect pentru asfaltarea a 13,7 km, depus la FDI, pentru care a fost semnat și un contract de finanțare. Din păcate, structura a fost desființată, după cum se știe, și în consecință am găsit o soluție alternativă. Fiindcă era vorba de foarte mulți bani, am depus solicitări de finanțare la Compania Națională de Investiții, pentru tronsoane mai mici. Sperăm ca în acest fel să avem șanse.”, a declarat primarul Mugurel Minciună.

leresti 1Dezastru în Lerești, din cauza ploilor căzute pe 20 iulie! În zona Cabanei Voina, peisajul este de nerecunoscut! 60 de turiști cu rulote au fost evacuați, cantitățile enorme de viitură producând pagube uriașe, rupând un pod ce asigura legătura cu Valea Largă și, în general, blocând accesul pe orice drum. Administrația locală a intervenit prompt, iar acum Comisia ISU evaluează pagubele.
”Arată de parcă a venit Apocalipsa! Nu mă gândeam să văd așa ceva vreodată. Zona este practic acoperită cu bolovani și bușteni. A plouat foarte mult la munte, 127 de litri pe metrul pătrat! Noi am început evacuarea turiștilor din rulote încă de la avertizarea meteo, până să vină viitura. Multe dintre cele 60 de persoane evacuate au fost cazate peste noapte, primind mâncare și tot ce le trebuie. Pagubele sunt uriașe, mai ales că a fost rupt și un pod care face legătura cu Valea Largă, iar drumurile sunt complet distruse. Nu s-a terminat evaluarea, ca să vedem la cât se ridică pagubele și ce este de făcut. Deocamdată, intervenim cu utilajele din dotare, pentru a degaja cât se poate.”, a declarat primarul Marian Toader.

cosestiLa începutul lunii iunie o rupere de nori produsă pe raza comunei Coșești a distrus foarte multe drumuri de interes local, dar și munca de jumătate de an a agricultorilor. Primarul Nicolae Pană spune că nu-și aduce aminte să fi văzut în comună ceva similar în ultimii 30 de ani.
„Pur și simplu a fost prăpăd! Din 1990 încoace nu am mai văzut așa ceva! Dacă revărsările de ape de pe versanți au distrus efectiv drumurile, grindina a făcut prăpăd în grădinile și livezile oamenilor! Toată munca lor din această jumătate de an s-a dus pe Apa Sâmbetei... Legume, fructe, viță de vie... Drumul județean 731 Pitești-Nucșoara a fost blocat în mai multe puncte. A trebuit să intervenim, la ore târzii din noapte, pentru a se putea relua circulația. Cele mai afectate sate au fost Păcioiu, Leicești, Priseaca și Jupânești. În urma constatării Comisiei pentru Situații de Urgență, special constituită, la ora actuală lucrăm la o documentație extrem de stufoasă, în vederea depunerii unei solicitări de finanțare la Compania Națională de Investiții, pentru aducerea drumurilor la starea inițială. Numai costul materialelor necesare acestei operațiuni se ridică la miliarde de lei vechi... Între timp am intervenit și intervenim cu utilajele proprii pe drumurile afectate, în așa fel încât oamenii să poată avea acces în propriile gospodării. În perspectiva anunțatei rectificări bugetare din august vom solicita fonduri și Consiliului Județean Argeș, în vederea reparării drumurilor. Practic, jumătate din comună este calamitată”, spune primarul Nicolae Pană.

negrasi scoala barlogu 1Proiectul de reabilitare și modernizare a Școlii Bârlogu a fost finalizat în luna iulie. Administrația comunei Negrași a renovat școala cu fonduri proprii, din toamnă aici urmând să învețe clase de învățământ primar și grupe de grădiniță. ”Cât de curând va fi gata și terenul de sport cu gazon sintetic din spatele școlii, astfel că, în septembrie, copiii vor fi primiți în cele mai bune condiții, într-o unitate școlară complet refăcută și modernizată”, declară primarul Alexandru Constantin. Administrația locală a beneficiat și de sprijinul Consiliului Județean în realizarea investițiilor la școala din satul Bârlogu.

popesti sezatoare 1Șezătoarea de vară organizată de Asociația „Regalla Rucăr” a atras mulți iubitori de tradiții și natură în zona de nord a Argeșului, la mijlocul lunii iulie. Intitulată ”La Saivan”,  sărbătoarea a fost dedicată activităților rurale în miez de vară. Este vorba despre spălatul iilor muscelene (ocazie de a face o amplă descriere a costumului de Muscel exemplificate cu exemplare autentice din colecții locale); prepararea săpunului de casă; torsul și țesutul în zona Rucăr, spectacol folcloric susținut de elevii Scolii de Artă și Meserii Pitești.

receaTradiția organizării târgului de Sf. Pantelimon a fost respectată anul acesta în comuna Recea, datorită relaxării măsurilor generate de pandemie. Astfel, de Sfântul Pantelimon, cetățenii comunei au îmbrăcat straie de sărbătoare și au venit cu mic cu mare în Poiana Târgului, pentru a se bucura de o zi de relaxare, cu muzică și voie bună. Buna dispoziție a fost asigurată de o formație locală, iar de la târg nu au lipsit comercianții de produse de artizanat, de uz casnic, dulciuri, dar nici terasele cu mici și bere. În toamnă, de Sf. Dumitru, în comuna Recea are loc vestitul târg de toamnă, de la care gospodarii își fac aprovizionarea cu legume și fructe pentru sezonul rece.

poienari scoalaProfitând de perioada vacanței de vară a elevilor, administrația comunei Poienarii de Muscel a demarat la începutul lunii iulie lucrările de reabilitare a Școlii Poienari. Practic, tot etajul școlii, dar și casa scărilor au intrat într-un amplu proces de renovare. Lucrările presupun amenajări interioare (placarea cu rigips, amenajarea cu gresie și lambriuri), repararea scărilor, izolația termică, schimbarea instalației electrice, a celei de încălzire și a instalațiilor sanitare.

albestii de arges achizitii stefan cristianLa Albeștii de Argeș o serie de lucrări de investiții sunt pe cale să înceapă în localitate. Important este faptul că există banii pentru toate obiectivele, obținerea avizelor fiind singurul impediment în calea demarării procedurilor. ”Vom construi două poduri în zona Brătești, în zona „Pățiți”. Avem fondurile necesare, banii provenind din calamități. În momentul de față cetățenii trec pe niște tuburi și trebuie remediată situația. Imediat după obținerea avizelor, vom începe procedura de achiziție.”, a declarat Cristi Ștefan, consilier superior, Serviciul achiziții publice din cadrul Primăriei Albeștii de Argeș.

cateascaPentru că a început în forță campania agricolă de recoltare a păioaselor, Primăria Căteasca a demarat un amplu proiect de reabilitare a unor drumuri comunale și agricole, venind astfel în întâmpinarea dorințelor cetățenilor, dar și a fermierilor din zona Gruiu și Siliștea. În perioada următoare și alte drumuri din celelalte sate vor fi reabilitate. Lucrările sunt executate cu forțe proprii de către autoritățile din Căteasca.

ratestiAdministrația comunei Rătești va finaliza vara aceasta un nou proiect derulat cu fonduri europene. Este vorba de un teren de sport cu gazon sintetic, situat în centrul comunei. ”Terenul de sport este aproape gata. Se lucrează acum la pavele și la împrejmuire. Ne dorim să-l dăm în folosință până la întoarcerea copiilor la școală”, declară primarul Cornel Petrică. Terenul multifuncțional de sport va putea fi folosit de elevii școlii precum și de către toți locuitorii comunei. Obiectivul reprezintă o investiție finanțată prin AFIR, la fondurile europene accesate adăugându-se contribuția Primăriei Rătești.

vedea primar 2Comuna Vedea este una dintre localitățile cuprinse în lista celor care vor beneficia de cadastrare gratuită. Cu toate acestea însă, primarul Niculaie Dochinoiu este sceptic cu privire la concretizarea acțiunii. ”Noi am mai încercat prin acest program să cadastrăm localitatea, însă prețul foarte mic oferit de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a fost un impediment. Nicio firmă nu a dorit contractul. Acum, am înțeles că s-au mai mărit tarifele și sperăm să ne putem încadra. Partea proastă este că nici nu putem suplimenta sumele de la buget, legea fiind foarte restrictivă în acest sens.”, explică edilul șef.

stalpeni primar 3După dezastrul provocat de inundațiile din luna iunie, conducerea administrației din Stâlpeni a luat măsuri nu doar pentru remedierea problemelor, ci și pentru prevenirea unor situații similare. ”Am realizat în zona ”Blocuri noi” un canal tubular pentru captarea apelor din amonte, canal în lungime de 100 metri, cu deversare dincolo de proprietățile oamenilor. În acest fel nu se vor mai produce inundații la fiecare ploaie. De săptămâna viitoare începem la Rădești investiții similare. În această zonă canalele de-a lungul nou modernizatului DN 73 nu pot prelua cantitatea de apă la o ploaie mai mare. De aceea, pe o lungime de circa 70 de metri, vom amenaja în paralel niște canale de scurgere care să preia surplusul. Era, practic, de datoria celor de la Drumuri Naționale, dar după ce le-am făcut nenumărate adrese explicându-le situația și am văzut că nu primim niciun răspuns, am decis că nu putem sta cu mâinile în sân.”, a declarat primarul Gabriel Șerbănoiu.

baiculestiAlături de constructor și reprezentanții organismului de implementare, autoritățile comunei Băiculești au efectuat recepția finală a lucrărilor la terenul multifuncțional de sport din satul Tutana. Obiectivul a fost recepționat în cele mai bune condiții, este funcțional și poate fi utilizat de către locuitorii comunei pentru relaxare și agrement.
Terenul de sport din satul Tutana reprezintă o investiție finanțată din fonduri europene prin AFIR și contribuția Primăriei Băiculești. Pentru demararea unei alte investiții de interes public, sistemul de canalizare al comunei, administrația din Băiculești așteaptă eliberarea avizelor de la Ape și Mediu. Autoritățile locale speră ca lucrările să înceapă până în toamnă.

albota sala de sportÎn primăvara acestui an Compania Națională de Investiții, în calitate de finanțator, dădea ordinul de începere a lucrărilor la sala de sport de la Albota, unul dintre cele mai ambițioase obiective de investiții din ultimii ani de pe raza comunei. Primarul Ion Dumitru se arăta la început mulțumit de ritmul de lucru al constructorului, ritm care, odată cu venirea verii însă, a încetinit inexplicabil. Din fericire, din a doua jumătate a lunii iulie lucrurile au intrat pe făgașul normal. „Trei săptămâni nu s-a lucrat niciun minut la sala de sport! Apoi, probabil în urma unor articole apărute în presă, am constatat o mobilizare exemplară pe șantier. Nu știu dacă cei de la Compania Națională de Investiții a schimbat constructorul, ori constructorul a schimbat formația de lucru, cert este că de astăzi (20 iulie- n.n.) au venit pe șantier foarte mulți meseriași, în special dulgheri și fierari betoniști, astfel că se va putea turna placa de jos a sălii. Sperăm ca de aici înainte constructorul să-și facă treaba și să ducă la bun sfârșit acest obiectiv de investiții în termenul stabilit, respectiv 10,5 luni de la data începerii lucrărilor.”, spune primarul din Albota.

valea iasului primarAdministrația comunei Valea Iașului pregătește demararea unor investiții importante pentru comunitatea locală. Astfel, la momentul actual, Primăria Valea Iașului are în derulare achiziția unor lucrări de extindere a rețelei de canalizare, în urma cărora vor fi puși în funcțiune 2,1 km de rețea de canal. ”Lucrările presupun extinderea canalizării pe strada Bălășești, cu rețea pe o lungime de 900 de metri. În proiect este inclusă și strada Mihai Viteazul, în satul Cerbureni. Practic, vor fi puși în funcțiune 2,1 km de canalizare, prin conectarea celor două străzi la rețea”, declară primarul Cristian Enescu.