leresti 1Festivalul Covrigului cu Ou ajuns la cea de-a XVI-a ediție și Ziua Comunei Lerești au fost reperul weekend-ului de Rusalii în județul Argeș. Manifestarea organizată de către Primăria și Consiliul Local Lerești a adunat, în ciuda ploii torențiale ce a traversat după amiaza, sute de localnici și invitați, veniți să ia parte împreună la tradiție și bucurie. Pentru meritele deosebite în implicarea de care a dat dovadă în actul administrativ, primarul Marian Toader a primit din partea autorităților județene Trofeul Argeșului și o Diplomă de Excelență. Alături de reprezentanții autorităților județene, la eveniment au participat și colegi primari din Argeș și oaspeți din Republica Moldova.

harsesti 1Duminică, 8 iunie, a fost sărbătoare de zile mari pe Valea Cotmenei, la Hârsești, unde autoritățile locale au organizat o nouă ediție, a XIII-a, a manifestării ”Sărbătoarea Călușului - Rusaliile la Hârsești”. Terenul de sport din localitate a fost plin de oameni, localnici și oaspeți veniți să se bucure de frumusețea jocului popular străvechi. Cete de călușari din Argeș, dar și din județele Olt și Teleorman, au urcat pe scena Căminului Cultural Hârsești, oferind adevărate demonstrații de virtuozitate. Nu au lipsit nici surprizele pregătite de autorități, distracția încheindu-se târziu în noapte. 

slobozia 1Pe 1 iunie, de ziua lor, copiii din comuna Slobozia au avut parte de o surpriză frumoasă oferită de administrația publică locală. Cei mici au sărbătorit copilăria prin joacă, magie, dans, cântec și bucurie, în cadrul unui minunat spectacol organizat la Casa de Cultură din localitate.  Copiii s-au distrat pe cinste alături de Trupa „Bambilici”, au râs, au dansat, au cântat alături de părinți și bunici și au avut parte de mici atenții dulci oferite de reprezentanții administrației locale. Intrarea a fost liberă, iar publicul a fost unul numeros, cu sute de copii din localitate.

sapata scoala 3Investițiile în educație realizate în ultima perioadă în comuna Săpata vor asigura copiilor din localitate cele mai bune condiții pentru studiu. Astfel, începând din viitorul an școlar, preșcolarii și elevii de la Școala Gimnazială ”Dumitru Udrescu” Bănărești vor învăța într-o școală modernizată și eficientizată energetic și vor beneficia de tehnică de lucru de ultimă generație.  Cu ajutorul fondurilor accesate prin PNRR, unitatea școlară din comună a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii (anvelopare termică, schimbare instalație electrică, înlocuirea tâmplăriei, montare panouri fotovoltaice și pompe de căldură), respectiv a beneficiat de dotări pentru derularea procesului instructiv-educativ (table inteligente, laptopuri, multifuncționale, mobilier nou, materiale didactice inovative).

cosesti 2 latUrșii au devenit o mare problemă pentru cetățenii și administrația din Coșești. Zeci de astfel de sălbăticiuni își fac apariția pe ulițele satului, pe ogoarele și livezile sătenilor, atât noaptea, dar și în toiul zilei. În aceste condiții e de la sine înțeles că oamenii trăiesc cu un disconfort și o teamă continuă. „Pentru mine e limpede că modul în care autoritățile centrale au ales să gestioneze această problemă este unul extrem de defectuos. Rezultatul? Comunitățile trăiesc permanent într-o stare evidentă de teamă, de disconfort. Mai pe românește, cu frica-n sân!

negrasi straziCu fonduri proprii, conducerea administrației din Negrași a modernizat două drumuri importante pentru cetățenii din localitate. Este vorba de Străzile Bisericii și Sănătății, care însumează aproximativ 1,5 km, fiind unele dintre cele mai circulate tronsoane din localitate. ”Modernizarea infrastructurii rutiere rămâne, alături de dezvoltarea infrastructurii de utilități, una dintre cele mai importante priorități ale noastre.”, declară primarul Constantin Alexandru.
valea iasului 1 latPrimăria Valea Iașului a emis a emis ordinul de începere a lucrărilor la proiectul privind extinderea sistemului de alimentare cu gaze naturale în satele Ungureni, Valea Iașului, Bărbălătești și Borovinești. Obiectivul este finanțat prin Programul „Anghel Saligny”. ”Este vorba de o nouă rețea, în lungime totală de 4,6 km, instituțiile de interes public, câteva pensiuni din zonă și în jur de 200 de gospodării. Este o mare realizare pentru comună și pentru comunitate!”, a declarat primarul Cristian Enescu.

davidestiCu fonduri de la bugetul local și sprijin financiar din partea Consiliului Județean, conducerea administrației Davidești a turnat asfalt pe străzile Valea Podului, Lăutarilor, Târgului și Principală. Aproape de finalizare sunt și lucrările pe Strada Dos. De asemenea, s-au realizat canale betonate și intrări în gospodării în zona Dos și pe DC 51 Voroveni. Urmează modernizarea străzilor Râurilor și a zonei Mangeac. Campania de asfaltare va continua și prin proiectul ce va fi implementat cu fonduri europene, prin AFIR.

suseni 1 latÎn comuna Suseni a început implementarea celui de-al doilea proiect pentru care administrația locală a obținut fonduri prin Administrația Fondului de Mediu, proiect ce vizează modernizarea iluminatului public. Investiția are o valoare de 1.000.000 lei, cu 5% contribuție proprie. ”Ca urmare a acestui proiect, pe toate ulițele unde avem fir de iluminat, vom avea becuri din stâlp în stâlp. Modernizarea presupune lămpi economice, întreg sistemul fiind gestionat prin teledetecție și telegestiune. Am depus la aceeași agenție o treia solicitare de finanțare, pentru montarea de lămpi în zonele unde nu există fir de iluminat. Sperăm să semnăm și acest contract, cât mai curând”, a declarat primarul Doru Radu.
stefan cel mare cerc 4În luna mai, Asociația ”Meșteșuguri Argeșene” din Ștefan cel Mare a fost din nou gazda unui eveniment în domeniul educației - Cercul Pedagogic Nr. 1 Pitești. A fost o activitate de succes, pe ritmuri și cu accente tradiționale, la care au participat copii, cadre didactice și conducerea Școlii Gimnaziale ”Traian” din Pitești. Întâlnirea s-a materializat într-un schimb de bune practici, idei inovatoare și protocoale de colaborare pentru un învățământ de calitate, adaptat nevoilor actuale ale copiilor.

suici 1 latLa începutul lunii iunie, administrația din Șuici va demara procedurile de achiziție a lucrărilor în vederea realizării unor foraje destinate suplimentării debitului de apă. În paralel, se lucrează la cele două proiecte cu finanțare guvernamentală prin Programul „Anghel Saligny”, care vizează extinderea rețelelor de canalizare și asfaltarea unor drumuri de interes local. „Dacă ne vom încadra în banii alocați prin hotărâre de consiliu, intenția noastră este de a executa două foraje. Unul îl vom realiza cu siguranță, plus bazinul de înmagazinare a apei, cu un volum de peste 100 mc, în satul Șuici, cătunul Valea Unghiului - Fețe. În zona respectivă sunt situate în jur de 300 de gospodării care vor beneficia de această investiție.”, spune primarul Constantin Iatagan.

harsesti campioniA fost mare bucurie în luna mai în comuna de pe Valea Cotmenei. Fotbaliștii de la Unirea Hârsești au câștigat campionatul Ligii a V-a, Seria Sud! Lupta pentru câștigarea titlului de campioană a seriei s-a dat până în ultima rundă, diferența dintre locul 1, ocupat de Unirea Hârsești, și locul 2, ocupat de Viitorul Ștefan Cel Mare, fiind de doar un punct. La finalul jocului, Unirea Hârsești s-a impus cu scorul de 4-2. Premierea a avut loc pe stadionul comunal și a fost efectuată de oficialii AJF Argeș.

stoenesti 1 latLa Stoenești, patru drumuri de interes local din satul Piatra, ultimele nemodernizate din această zonă, se află în acest moment în procedură de licitație pentru asfaltare. Tronsoanele însumează aproximativ 4 km, iar modernizarea acestora este realizată cu de la bugetul local. ”În fiecare an, în măsura în care am dispus de sume pentru dezvoltare, am alocat din buget pentru modernizarea infrastructurii rutiere - aceasta fiind una dintre cele mai stringente cerințe ale cetățenilor. După asfaltarea acestor patru străzi, putem spune că în zona respectivă, în satul Piatra, nu mai avem drumuri pe care nu am intervenit”, a declarat primarul Ion Marin.
popesti bun bunLa finalul lunii mai, administrația publică locală din Popești a primit de la Consiliul Județean un microbuz electric destinat transportului școlar. Mașina a fost achiziționată în cadrul unui proiect finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, proiect derulat de administrația județeană. Autoritățile locale au instalat deja în comună o stație pentru încărcarea vehiculelor electrice, în satul Slobozia, de la care va fi alimentat microbuzul primit. 
ratesti bunÎn luna mai, la Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C Brătianu” din Rătești au început lucrări de reabilitare și modernizare a sălilor de clasă de la parter. Acestea vizează înlocuirea parchetului și a lambriurilor, refacerea pereților și a tavanelor. ”Am reușit să dotăm școala cu mobilier și echipamente digitale cu bani europeni, prin PNRR și de aceea am dorit să facem și o modernizare a sălilor de clasă, în completarea investițiilor de dotare. Anul acesta modernizăm cinci săli de clasă de la parterul școlii, iar anul viitor ne-am propus să renovăm restul claselor de la etaj. Se va lucra pe parcursul verii, iar din toamnă, la începerea noului an școlar, copiii vor învăța în săli modernizate și dotate corespunzător”, precizează primarul Cornel Petrică

schitu golesti 1 latCele două mari investiții derulate cu fonduri guvernamentale, prin Programul „Anghel Saligny”, continuă în comuna Schitu Golești. Este vorba de introducerea rețelei de alimentare cu gaze în satul Loturi și de extinderea rețelei de canalizare în comună. ”De când am emis ordinul de începere la extinderea rețelei de alimentare cu gaze în satul Loturi, la începutul lunii martie, s-a lucrat fără oprire, iar rezultatele se văd. Referitor la cel de-al doilea proiect de modernizarea a infrastructurii de utilități - extinderea rețelei de canalizare, etapa a III-a, s-a îngropat conducta pe cei 11, 5 km de rețea, se fac probe de etanșeitate și se instalează cele două module de epurare și stațiile de pompare. Urmează refacerea infrastructurii rutiere, parte deosebit de importantă în proiect.”, a declarat primarul Vasile Miriță.

rociu 1Pe 21 mai a fost sărbătoare la Gliganu de Sus, sat component al comunei Rociu. Primăria și Consiliul Local au organizat o serbare în cinstea acestei așezări, la care au luat parte săteni, reprezentanți ai administrației locale, elevi, cadre didactice, lăutari autentici, artiști și ansambluri de amatori din comune învecinate.
„Ziua satului Gliganu de Sus” a fost pentru noi un prilej de a celebra portul popular, tradițiile zonei, de a încuraja copii și tinerii în a deprinde minunatele taine ale cântecului și jocului popular românesc și de a le transmite mai departe. Țin să mulțumesc tuturor celor care și-au dat concursul pentru reușita acestei manifestări: Grupului „Floricică de câmpie” al Școlii Gimnaziale „Gh. Mocanu”, cadrelor didactice din localitate, ansamblurilor venite din comunele învecinate, artiștilor instrumentiști, salariaților din Primărie, consilierilor locali și, nu în ultimul rând, sătenilor care au ținut să ia parte la acest spectacol.

recea 1 latÎn comuna Recea se derulează în această perioadă ultimele lucrări în vederea deschiderii unității medico-sociale din centrul localității. Autoritățile locale fac eforturi ca în scurt timp cetățenii comunei să poată beneficia de servicii medicale cât mai aproape de casă, evitând astfel drumurile la oraș. În cadrul unității sanitare vor funcționa un cabinet de medicină de familie, un cabinet stomatologic și un punct farmaceutic. 

raca bunZiua Eroilor, care coincide și cu sărbătoarea Înălțării Domnului, a fost un bun prilej pentru autoritățile locale de a-i comemora pe cei ce s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei. La Monumentul Eroilor din curtea Primăriei Râca a avut loc o slujbă religioasă, pentru pomenirea eroilor neamului, iar elevii de la școala din localitate au recitat poezii și cântece patriotice evocând memoria celor căzuți în luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării. 
Copiii și reprezentanții administrației locale au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, aducând astfel un pios omagiu celor ce au contribuit la tot ceea ce înseamnă România de astăzi. 

poiana lacului microbuz 1Transportul elevilor care învață la Școala Gimnazială Păduroiu Vale se va face, începând din luna mai, cu un microbuz electric nou alocat autorităților locale din Poiana Lacului de către Consiliul Județean Argeș. Microbuzul a fost achiziționat în cadrul unui proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), este prietenos cu mediul, eficient din punct de vedere energetic și are o capacitate de 16+1 locuri.  Anterior livrării, infrastructura necesară încărcării microbuzului a fost pusă la punct de autorități prin instalarea unei stații pentru vehicule electrice la școala din centrul comunei. Totodată, în următoarele săptămâni va fi livrat și buldoexcavatorul achiziționat cu fonduri europene de Primăria Poiana Lacului. 

nucsoara 1 latAutoritățile comunei Nucșoara au dat startul lucrărilor de modernizare a Uliței Mari, în satul Gruiu. Calea de acces are o lungime de aproximativ 500 metri și se intersectează cu DC 268 Sboghițești - Nucșoara - Brădet. Lucrările sunt executate cu fonduri din bugetul Primăriei Nucșoara și prevăd, pe lângă asfaltarea drumului, amenajarea șanțurilor și a podețelor de acces în gospodării. Tot la capitolul infrastructură, în satul Slatina continuă în această perioadă lucrările de asfaltare a drumurilor prevăzute în proiectul finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”. Circa 8 km de drumuri locale sunt modernizați pe baza acestui proiect.

bughea de sus 2Lucrările de modernizarea a infrastructurii rutiere din comuna Bughea de Sus, investiții derulate cu fonduri guvernamentale și locale, prin Programul „Anghel Saligny”, se derulează conform graficului. Proiectul a ajuns la un stadiu de realizare de peste 50%. ”Se lucrează concomitent, pe echipe, în mai multe puncte. Se amenajează gabioane pe Valea Siliștii, se finalizează gabioanele pe Valea Bughii și se lucrează la podul din zona Poligonului. Practic, s-a realizat mai mult de 50% din proiect, aproape de 60%, însă cu plățile suntem mult în urma acestui procent. Sper ca în curând să ne vină banii de la Minister pentru ca investițiile să continue în același ritm”, spune primarul Nicolae Tarbă.

micesti 1 latAdministrația din Micești se pregătește să de drumul în iunie la o investiție extrem de benefică pentru comunitate, finanțată din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba de realizarea, în zona Zăvoi-Prundiș, a unui centru de colectare voluntară a deșeurilor. „Estimăm că, undeva la mijlocul lunii iunie, lucrările la acest centru pot începe. Investiția constă în realizarea unei platforme carosabile pentru amplasarea containerelor pentru deșeuri și circulația autoturismelor cetățenilor care aduc deșeuri, construirea unei platforme betonate pentru amplasarea containerelor de tip baracă, copertină pe structura metalică pentru protecția containerelor deschise, canalizare pentru preluarea apelor pluviale, amenajarea unei zone verzi cu gazon și plantație perimetrală de protecție, împrejmuirea amplasamentului cu gard din panouri bordurate, amplasarea de stâlpi de iluminat și camere video și alte facilități.

leresti 1 latLa Lerești au început lucrările de extindere a rețelei de canalizare pe străzile Poduri, Valea Mărului și Țarină. Investiția este realizată cu fonduri europene, prin PNRR, lungimea extinderii fiind de 2,5 km.  Vești bune și pentru locuitorii satului Pojorâta! Cât de curând, se vor relua lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare, lucrări cuprinse în proiectul cu finanțare guvernamentală derulat prin Programul „Anghel Saligny”.

bughea de jos podModernizarea infrastructurii rutiere în comuna Bughea de Jos continuă. Amintim că investițiile se derulează cu fonduri guvernamentale și cofinanțare locală, printr-un proiect finanțat în cadrul Programului „Anghel Saligny”. La ora actuală constructorul lucrează la podul peste Pârâul Brezoiu. ”Calea de acces va avea o lungime de 24 m și o lățime de 7 m. Concomitent, asfaltăm Strada Gheorghe Dinică și vor urma Valea Calului, Piscul Calului, Valea lui Crăsan și Valea Ciocanului. Cu fonduri exclusiv de la bugetul local modernizăm și tronsonul care face legătura între podul amintit și restul localității, și anume Strada Dr. Brezoiu.”, explică primarul Bogdan Oancea.

hartiesti 1 latPentru suplimentarea debitului de apă în localitate, conducerea Primăriei Hârtiești a decis forarea unui puț în zona Căminului Cultural. Apa captată va urca direct în bazinul principal, fiind apoi direcționată spre stațiile de filtrare și tratare. În paralel, la Agenția Fondului de Mediu a fost depus un amplu proiect pentru reabilitarea întregului sistem de alimentare cu apă al comunei.

darmanesti 2 latAdministrația din Dârmănești a pregătit în această perioadă pentru asfaltare trei drumuri de interes local, turnarea bitumului urmând a începe în luna iunie. Este vorba de Drumul Caracal și Drumul lui Dumitrache, în satul Valea Nandrii, și de un tronson în satul Piscani, în zona fabricii Gestamp Beycelik România. De asemenea, tot la Piscani, va fi pietruit Drumul Rozelor (spre bazinul de apă). 
cocu dispensarConducerea Primăriei Cocu a reușit să rezolve una dintre cele mai stringente probleme ale comunității locale: găsirea unui medic la dispensarul comunal. Astfel, începând din luna iunie, după o așteptare îndelungată, cetățenii din Cocu pot beneficia de asistență medicală la unitatea sanitară din centrul comunei, ne mai fiind nevoie să se deplaseze în localitățile învecinate sau la Pitești. 
”Numele doamnei doctor este Nicolescu Cristina-Elena — o persoană pe cât de empatică și apropiată de pacienți, pe atât de pricepută și dedicată meseriei sale. Mulțumesc pentru ajutor și contribuție Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș, implicit domnului director Ionuț Gheorghe”, a declarat primarul comunei Cocu, Codruț Bădescu. 
boteni sala sportPrin CNI, în comuna Boteni se derulează la ora actuală două investiții importante: construirea sălii de sport și modernizarea Căminului Cultural. ”La sala de sport se lucrează bine, procentul de realizare fiind  de 50%. În schimb, la Căminul Cultural, deși s-a finalizat licitația și s-a semnat contractul cu antreprenorul de acum câteva luni, încă nu s-a emis ordinul de începere. Sperăm că se va întâmpla cât mai curând.”, a precizat primarul din Boteni, Vasile Leau.
cicanesti 1 latLa Cicănești sunt în plină derulare lucrările de creștere a eficienței energetice a celor două clădiri care compun Școala Gimnazială. Este vorba de un proiect amplu, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.„Până acum a fost schimbată tâmplăria exterioară. Urmează schimbarea acoperișului, izolarea podului, anveloparea celor două clădiri, montarea de panouri solare destinate producerii apei calde și alte lucrări cuprinse în proiect. Sperăm ca investiția să fie finalizată până la debutul anului școlar 2025-2026.”, spune primarul Ion Ionescu. Reamintim că, tot prin PNRR, Școala Gimnazială a beneficiat de o serie de dotări de ultimă generație, constând în echipamente IT, materiale didactice și mobilier.
cetateni 1 latCât de curând, Primăria Cetățeni va emite ordinul de începere a lucrărilor în vederea asfaltării Străzii Soarelui - obiectiv ce se realizează cu bani de la bugetul local și sprijinul CJ Argeș. Licitația a fost finalizată și, după semnarea contractului cu antreprenorul, investiția va putea fi demarată. Pentru că tot suntem în sfera modernizării infrastructurii rutiere, precizăm că și cel de-a doua etapă a proiectului pentru care au fost obținute fonduri prin Programul „Anghel Saligny” se apropie de sfârșit. La ora actuală se lucrează la modernizarea (lărgirea) unui pod peste Râul Dâmbovița. 

deschiderePe Valea Cotmenei, la Stolnici, sărbătoarea Înălțării Domnului a adus o nouă ediție a Festivalului Călușului Argeșean, cea mai cunoscută manifestare dedicată jocului tradițional românesc. Concursul cetelor călușerești a ajuns anul acesta la cea de-a XXXV-a ediție, și a reunit pe scena din Stolnici grupuri de dansatori din județele Argeș și Olt. Ca de obicei, zeci de călușari au jucat cu energie și patimă, cu bucurie și emoție, reamintind tuturor celor prezenți că acest obicei străvechi a fost și va rămâne un element definitoriu în patrimoniul național. 

cepari 2 latCu fonduri de la bugetul local conducerea administrației locale din Cepari a realizat o extindere a rețelei de alimentare cu apă în zona Cepari Pământeni. A fost introdusă conductă pe o lungime de 6 km, pe străzile Linie, Oratia, Ciuculești, Venescu și Șendrulești.  „Particularitățile geografice ale localității, zona deluroasă cu case foarte răsfirate, fac ca atragerea de fonduri din diferite programe naționale sau europene să fie foarte dificilă. Din cauza caracteristicilor numite nu îndeplinim mereu punctajele optime pentru ca proiectele noastre să aibă succes la finanțare. De aceea, am recurs la fonduri proprii pentru a acoperi aceste străzi, pentru a extinde rețeaua de apă în aceste zone unde avem locuințe și oameni care au tot dreptul, la fel ca și ceilalți, să beneficieze de condiții minime, vorbind aici de apă - cea mai importantă dintre utilități.”, a declarat primarul Cristian Ciobanu.

cateasca 2 latDouă proiecte privind amenajarea de alei demarează în scurt timp în comuna Căteasca. Obiectivele sunt realizate cu finanțare obținută prin GAL, respectiv cu fonduri din bugetul local. Se vor amenaja aproape 2000 de metri liniari de alei.  ”Pentru aleile prevăzute în proiectul derulat prin GAL, proiectul este în curs de realizare, a fost semnat contractul de lucrări și imediat ce vremea va permite vor fi demarate lucrările pentru realizarea a 650 metri liniari de alei în satul Căteasca. De asemenea, a fost realizat un proiect pentru amenajarea de alei în Recea, Catanele și Căteasca, cu finanțare de la bugetul local, pe o lungime totală de 1346 metri liniari. În cel mai scurt timp vor fi demarate lucrările și pentru acest proiect”, declară primarul Liviu Năstase.

barlaPe 29 mai, de Ziua Eroilor, administrația din Bârla a organizat o ceremonie de depunere de coroane în memoria celor care, de-a lungul secolelor, au pus interesul țării mai presus decât propria viață. „Ca în fiecare an, de „Înălțare”, am cinstit memoria celor care au scris cu jertfa lor pagini de neuitat în istoria neamului nostru. Istoria înseamnă trecutul și responsabilitatea noastră de a păstra vie memoria celor care au construit prin jertfa lor, prezentul nostru. Prezența în număr mare, la monumentele de pe raza comunei ridicate în cinstea Eroilor, arată prețuirea comunității față de valorile pe care aceștia ni le-au lăsat.”, a declarat Gheorghe Voicu, primarul din Bârla.

baiculesti 01 latVremea capricioasă din această primăvară a ținut pe loc investițiile derulate în comunitățile locale. La fel s-a întâmplat și în comuna Băiculești, acolo unde lucrările la drumuri și rețele de utilități sunt suspendate și vor fi reluate după mijlocul lunii iunie. ”Din cauza ploilor abundente și a precipitațiilor acumulate, nu s-a putut lucra. Intenționăm ca din luna iunie să reluăm lucrările de asfaltare pe cei 3 km de drumuri locale, pentru a finaliza. De asemenea, și la sistemul de canalizare urmează să reînceapă lucrările în scurt timp. Ulterior, vom racorda gospodăriile la rețea, cu fonduri prin Programul ”Anghel Saligny””, declară primarul Niculae Dragnea

albestii de arges 3 inaltLa Albeștii de Argeș se implementează proiectul privind modernizarea platformelor pentru colectarea și reutilizarea gunoiului de grajd, investiție pentru care conducerea Primăriei a obținut fonduri europene, prin PNRR. Investiția are în primul rând rolul de a proteja mediul, reducând poluarea solului și a surselor de apă cu nitrați și nitriți. ”Suntem în procedura de achiziție pentru componentele obiectivului. Este vorba suplimentarea platformelor individuale de două tipuri și de dotări - tractor cu remorci, vidanjă, împrăștietoare de gunoi de grajd și buldoexcavator. Investiția se înscrie în directivele Uniunii Europene privind accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu tranziția la economia circulară.”, a declarat primarul Gabriel Popa.  

babana 1Și în acest an autoritățile din Băbana, alături de consăteni, au adus un omagiu tuturor celor care și-au dat viața de-a lungul veacurilor animați de idealurile de libertate, independență, de păstrare a ființei naționale. Astfel, pe 29 mai, de Ziua Eroilor, în comună au avut loc o slujbe religioase și de depuneri de coroane și jerbe. „Ca o tradiție, în fiecare an sărbătorim Ziua Eroilor odată cu Înălțarea Domnului. Este una dintre cele mai importante sărbători naționale, care ne oferă din nou prilejul să comemorăm jertfa celor care au crezut într-un viitor mai bun și au avut curajul și determinarea de a lupta pentru cele mai importante valori ale acestui neam. Ziua Eroilor este o  zi importantă și pentru  locuitorii comunei Băbana. În Sfânta zi de Înălțare, la toate bisericile și monumentele din localitate preoții au oficiat slujbe de pomenire a eroilor căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României sau în misiuni executate în teatrele de operațiuni la care țara noastră a luat parte. Alături de preoți, de reprezentanții administrației locale, ai Consiliul Local, ai Școlii Gimnaziale Băbana, ne-am bucurat să avem alături de noi și o Gardă militară, care a întregit momentele solemne.”, a declarat primarul Bebe Ivan.

Poienarii de muscel 1Duminică, 25 mai, la Poienarii de Muscel s-a derulat cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului ”Urcă oile la munte”. În ciuda ploii, membrii comunității s-au adunat pentru a celebra împreună acest moment important al activității de crescător de animale, activitate pe care oamenii locului o practică din moși-strămoși. Sărbătoarea s-a bucurat și de prezența unor oficialități guvernamentale - ministrul Muncii și Solidarității Sociale, județene, reprezentanți al Consiliului Județean, conducerea Prefecturii Argeș, primari ai localităților învecinate.

Nr. 3501/20.05.2025

JUDEȚUL ARGES
COMUNA BUGHEA DE JOS
CUI: 4122493
TEL/FAX: 0248/536.808 sau 0766.393.622
 
Pentru valorificarea cantității de 131,18 mc volum brut masă lemnoasă pe picior, tăieri în vegetație în afara fondului forestier - izlaz Valea Brezoiului, 199,3 mc volum masă lemnoasă pe picior, tăieri în vegetație din afara fondului forestier  - Izlaz Bratia - Zăvoi Pietrării și 206,32 mc volum brut masă lemnoasă pe picior, tăieri în vegetație în afara fondului forestier - Bândea, comuna Bughea de Jos, județul Argeș – licitație publică cu strigare.

stefan cel mare 1Puține sunt cuvintele care pot descrie cu adevărat frumusețea vieții de la sat, o lume în care timpul pare că stă în loc și totul capătă alt sens. Pentru cei care s-au născut și au crescut la sat, locul drag al copilăriei devine în timp o vatră sfântă, la care se reîntorc cu dragoste și recunoștință, după ce pașii vieții i-au purtat prin toate colțurile lumii. 
Așa s-a întâmplat și în comuna Ștefan cel Mare, acolo unde renumitul medic neurolog Marian Stanciu a amenajat în cel mai pur stil tradițional ”Casa Argeșeană”, un loc de poveste, plin cu obiecte și podoabe autentice, un mic muzeu care recreează în cel mai atent detaliu farmecul vieții satului românesc.

slobozia 1 latÎn luna mai sunt programate să înceapă lucrările de reabilitare a stației de epurare din comuna Slobozia. Finanțarea lucrărilor este asigurată din bugetul local și cu sprijinul Consiliului Județean. Investiția este necesară pentru buna funcționare a sistemului centralizat de canalizare din comună. Pe de altă parte, la nivel local vor începe în curând lucrările prevăzute în etapa a III-a de modernizare a iluminatului public, prin Administrația Fondului de Mediu. În etapa a II-a lucrărilor, finalizată în primele luni ale anului, pe stâlpii din comună au fost montate 240 de lămpi economice de tip LED. 

darmaneti parcare spital 1Cea mai recentă investiție finalizată la Dârmănești a constat în amenajarea unei parcări cu 20 de locuri la spitalul din comună. Suprafața a fost betonată și s-au montat pavele. Tot în domeniul infrastructurii de sănătate, în maxim o lună și jumătate, la Piscani va începe construirea unui dispensar uman. „Viitorul dispensar va îngloba cabinete pentru medici de familie, un cabinet de reumatologie și unul destinat recoltării de analize medicale. La demararea investiției ne ajută și Consiliul Județean Argeș, care anul acesta ne-a alocat suma de 500.000 de lei pentru acest obiectiv.”, precizează primarul Emilian Ciolan.
suici 1 latÎn această perioadă, la Șuici, sunt în plină derulare lucrările la cele două ample proiecte pe infrastructură, derulate cu finanțare guvernamentală, prin Programul „Anghel Saligny”. Este vorba de modernizarea a 11 km de drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni și de extinderea, pe o lungime de 17 km, a sistemului de canalizare în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești și cătunul Moșteni din satul Șuici.

davidesti 2 latModernizarea infrastructurii rutiere este, cu siguranță, cuvântul de ordine pentru administrația locală din Davidești în acest an. Asfaltul fiind cea mai mare doleanță a cetățenilor, conducerea Primăriei a încercat și reușit cu succes, să atragă fonduri pentru îndeplinirea acestui obiectiv. ”Am emis ordinul de începere a lucrărilor pentru asfaltarea a patru străzi, la Voroveni. Este vorba de Valea Podului, Principală - zona Mangeac, Strada Lăutarilor și Strada Râului. Am primit fondurile necesare în urma solicitărilor către Consiliul Județean Argeș.

cosesti 1 latLa Coșești a demarat de curând unul dintre cele mai importante proiecte implementate de administrația locală în interesul comunității. Este vorba de introducerea sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate, prima investiție de acest gen în localitate, finanțată de Guvern, prin Programul „Anghel Saligny”. „Săpăturile au demarat în satul Coșești. Constructorul lucrează la îngroparea conductei cu cinci echipe, în satul Coșești. Ne cerem scuze cetățenilor pentru disconfortul inerent creat de aceste lucrări, însă după îngroparea conductei vom aduce terenul la starea inițială.

cetateni 2 latVești bune la capitolul investiții: conducerea Primăriei Cetățeni a semnat contractul de finanțare pentru înființarea unui parc fotovoltaic care să acopere consumul energetic al instituțiilor publice de pe raza comunei și iluminatul stradal. O altă solicitare de finanțare vizează continuarea modernizării iluminatului public. ”Efectuăm procedurile necesare pentru achiziția serviciilor de proiectare la parcul fotovoltaic. Așadar, putem spune că am început implementarea acestui proiect. Rămânând în zona energiei electrice, așteptăm semnarea contractului cu Administrația Fondului de Mediu pentru continuarea modernizării iluminatului public stradal în localitate. Este vorba de o finanțare pe care am reușit să o obținem la finele anului trecut”, a precizat primarul Mugurel Minciună.

suseni 2 latComponenta de supraveghere video a localității din cadrul proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii TIC/ITS a comunei Suseni”, derulat prin PNRR, a intrat în implementare de curând. Astfel, se instalează sistemul de supraveghere video stradal, care totalizează 54 de camere, printre care și unele de tip LPR, pentru recunoașterea și înregistrarea numerelor de înmatriculare ale mașinilor.

stoenesti 2 latCei peste 400 de elevi și preșcolari din comuna Stoenești primesc, de la revenirea în bănci după vacanța de Paște, o masă la școală, în cadrul Programului ”Masă sănătoasă”. Copiii au parte zilnic câte un pachet alimentar în valoare de câte 15 lei/beneficiar, masa urmând să fie asigurată până la finalul anului, în toate zilele de școală. De menționat că și anul trecut elevii și preșcolarii din localitate au beneficiat de acest program, fiindu-le asigurat în mod gratuit un supliment alimentar la școală. 

cateasca 1În comuna Căteasca au fost finalizate lucrările de asfaltare a DJ 703B. Acestea au fost realizate de Consiliul Județean Argeș, prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri, și au constat în asfaltarea carosabilului, refacerea podețelor și betonarea șanțurilor. ”Modernizarea drumului județean a cuprins tronsoane din trei sate ale comunei noastre, Căteasca, Gruiu și Siliștea. Este o mare realizare pentru noi, o investiție extrem de benefică pentru întreaga comunitate locală. Totodată, în această primăvară, pe Drumul Comunal 105, tronson Coșeri - Autostradă, am efectuat lucrări de reparații, din fonduri locale”,  declară primarul Liviu Năstase.

cocu 1 latNoi dotări din proiectul derulat prin Componenta 15 (Educație) a PNRR au ajuns de curând la Școala Gimnazială Cocu. Este vorba despre materiale didactice pentru dotarea laboratoarelor de chimie și biologie, licențe pentru cabinetul psihopedagogic și echipamente pentru desfășurarea activităților sportive. În cadrul proiectului, unitatea de învățământ din comuna Cocu a fost anterior dotată cu mobilier nou, iar în scurt timp autoritățile locale vor scoate la licitație și achiziția echipamentelor digitale - ultima componentă a proiectului. Cu aprobarea Ministerului Educației, contractul de finanțare pentru dotarea școlii a fost prelungit până în luna septembrie. 
baiculesti 02 latLucrările la rețeaua de canalizare a localității Băiculești, proiect ce se derulează prin PNDL și care va deservi satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni, urmează a fi reluate în perioada următoare. După finalizarea acestora, branșarea gospodăriilor la sistemul de canalizare din comună va fi realizată cu fonduri accesate de autorități prin Programul ”Anghel Saligny”. De lucrările la canalizare depinde și începerea unei noi investiții finanțate din fonduri europene, prin PNRR. ”Este vorba despre amenajarea unor piste de biciclete, pe un traseu de 7,5 km, stânga – dreapta, de-a lungul DN 7C. Însă pentru a putea amenaja pistele de biciclete, mai întâi trebuie să terminăm lucrările la canalizare pe acest tronson. Sper ca din vară să putem demara lucrul la noul proiect”, declară primarul Niculae Dragnea
barla canalizare 1O veste bună pentru comunitatea locală din Bârla este aceea că, în curând, încep lucrările prevăzute în cel de-al treilea proiect de canalizare. Acesta prevede extinderea rețelei de apă pe strada Parcului - Bârla și a rețelei de canalizare pe străzile Primăverii - Mozăceni, Parcului și DJ 679A - Bârla. Proiectul a primit finanțare prin Componenta C1- Managementul apei - PNRR, solicitarea fiind depusă de SC Apă Canal 2000 Pitești.  „Am emis ordinul de începere a lucrărilor și în scurt timp se va trece efectiv la treabă”, precizează primarul Gheorghe Voicu. În paralel, la nivel local se află în plină desfășurare alte două investiții în rețele de apă și canalizare, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”, respectiv prin PNRR, de această dată însă banii fiind accesați direct de Primăria Bârla.

cicanesti 1 latÎn această perioadă la Cicănești sunt în plină derulare lucrări de amenajare a unor șanțuri și acostamente la Urechești, pe aproximativ 1 km, pe drumul pe care a fost introdusă conducta de canalizare. În paralel se lucrează la proiectul ce vizează creșterea eficienței energetice a celor două corpuri de clădire care compun Școala Gimnazială. „La școală constructorul a terminat de montat tâmplăria exterioară. Între timp au sosit noi materiale, astfel că urmează izolarea tavanelor, dar și anveloparea celor două imobile și montarea de panouri solare destinate furnizării de apă caldă.”, precizează primarul Ion Ionescu
boteni 1 inaltDouă importante drumuri care trec prin localitatea Boteni vor intra în modernizare. Este vorba de drumul național care tranzitează comuna, pe o lungime de 3,5 km, și de Drumul Județean 737, pe o lungime de 1,2 km. ”DJ 737 este drumul ce leagă localitatea Boteni de comuna Mioarele și face legătura cu municipiul Câmpulung. Investiția este realizată de către Consiliul Județean Argeș. În același timp, noi vom finaliza anul acesta proiectul privind modernizarea drumurilor comunale, derulat prin Programul „Anghel Saligny”. Din cei 11km de asfalt, mai avem practic câteva sute de metri de finalizat. Cred că până în toamnă vom reuși să facem recepția finală și să încheiem obiectivul atât din punct de vedere al lucrărilor, cât și al tranșelor de plată”, a declarat Vasile Leau, edilul șef din Boteni.

poiana lacului parc 2Administrația publică locală din Poiana Lacului a continuat în luna aprilie lucrările în parcul din centrul comunei. ”Au fost toaletați copacii și urmează să plantăm arbori, flori și să așternem gazon, acțiunile având ca scop reamenajarea parcului. În planuri intră și realizarea unui Monument al Eroilor în incinta parcului”, declară primarul Valerică Spirea. Pe de altă parte, drumurile neasfaltate din comună au fost reprofilate cu grederul în cursul lunii aprilie, chiar înaintea sărbătorilor pascale. Autoritățile locale au realizat lucrările în colaborare cu OMV Petrom, partener tradițional în mai multe proiecte locale. Totodată, Primăria a lansat licitația pentru achiziția unui buldoexcavator pentru lucrări de gospodărire comunală. Pentru acest proiect au fost atrase fonduri europene, prin GAL. 

bughea de jos 3 inaltDin punct de vedere al proiectelor și investițiilor în derulare la Bughea de Jos se lucrează pe toate planurile. ”Am obținut avizele pentru montarea stațiilor de încărcare destinate automobilelor electrice, obiectiv realizat cu fonduri europene, prin PNRR. Așadar, în curând acestea vor deveni funcționale. La introducerea sistemului de canalizare în localitate, proiect derulat cu fonduri guvernamentale prin Programul „Anghel Saligny”, se fac, de asemenea, progrese. Conducta a fost deja introdusă pe o lungime de 8 km din cei 15 prevăzuți în proiect și au început lucrările și la stația de epurare. Nu am rezolvat problema co-finanțării, dar sper că vom găsi o soluție.  În ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere, proiect derulat tot prin Programul „Saligny”, se lucrează la amenajarea podului peste Pârâul Brezoiu, iar după data de 1 mai se va relua asfaltarea drumurilor.”, a declarat primarul Bogdan Oancea.
micesti 3 inaltÎn aprilie, la Micești au fost reluate lucrările de amenajare a unor piste pentru biciclete în satele Micești și Purcăreni, investiție finanțată din bani europeni, prin PNRR. Pe Strada Primăriei lucrările au fost finalizate pe ambele laturi ale drumului, constructorul mutându-se pe Drumul Județean 740. În total pistele vor avea o lungime de 6,8 km. „În paralel am emis autorizația de construire pentru un proiect similar, prin care vom amenaja piste de biciclete la Plaiul Oii, pe o lungime de 3,7 km, cu bani de la Administrația fondului de Mediu. Sperăm ca din luna mai constructorul să înceapă lucrările. Undeva în mai-iunie preconizăm să demarăm execuția la proiectul finanțat prin PNRR care vizează amenajarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. E o investiție importantă pentru comunitate, pentru că cetățenii vor putea duce acolo categorii de deșeuri care nu sunt preluate de către firma de salubritate.”, explică primarul Nicolae Olteanu.
 
receaLucrările pentru creșterea eficienței energetice a unor clădiri publice din Recea au intrat în linie dreaptă. Se lucrează concomitent la Școala Gimnazială Recea, la cele două grădinițe și la fosta școală din satul Goleasca. Clădirile au fost anvelopate termic, iar acum se lucrează la montarea panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură. În urma acestor investiții, elevii și preșcolarii din comuna Recea vor învăța, din viitorul an școlar, în clădiri renovate energetic, modernizate și dotate cu fonduri prin PNRR. 

valea iasului 1 latÎn comuna Valea Iașului demarează în luna mai lucrări de extindere a rețelei de gaze, proiect finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”. Acestea vizează prelungirea rețelei în satele Ungureni, Valea Iașului și Bărbălătești și se vor desfășura pe o lungime de 4 km.  O altă veste importantă este aceea că, de curând, conducerea Primăriei a semnat contractul de finanțare a unui proiect de amenajare a unei platforme de depozitare și gestionare a gunoiului de grajd. Investiția a primit finanțare din PNRR Componenta C3, prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

popesti 2 latAutoritățile locale din Popești pregătesc o recepție parțială a lucrărilor realizate la Căminul Cultural Popești, scopul fiind, pe de o parte, de a evalua gradul de realizare a investiției, iar pe de altă parte de a putea emite o nouă autorizație de construire, în vederea încheierii lucrărilor. Fondurile necesare finalizării căminului cultural din localitate au fost prevăzute în bugetul de anul acesta, drept urmare lucrările vor începe imediat după recepția parțială. ”În fapt, la cămin mai este nevoie de amenajarea parcării și a spațiului exterior construcției. Vom face însă mai întâi o recepție parțială, pentru a vedea din ce punct plecăm și dacă mai este nevoie de alte lucrări în plus. Sper din toată inima ca anul acesta căminul cultural să fie gata”, declară primarul Cornel Trîncă

hartiesti decolmatare parauConducerea Primăriei Hârtiești a mobilizat fonduri și resurse pentru o acțiune de mare anvergură, ce a avut drept scop prevenirea viitoarelor inundații. Astfel, în zilele de 1 și 2 mai, s-a decolmatat, pe o lungime de aproximativ 400 metri a văii, Pârâul Păducel, din satul Lucieni. ”Zona era predispusă inundațiilor la fiecare ploaie mai abundentă. Am scos peste 6.000 de mc de aluviuni, respectiv peste 200 de camioane. A fost o muncă intensă, dar care se impunea. Gospodăriile și terenurile din zonă erau mereu afectate, înălțimea aluviunilor fiind în cazul precipitațiilor mai consistente înalte de peste trei metri.”, a declarat primarul Cosmin Ștefan.

ratesti 1 latAdministrația locală din comuna Rătești pregătește demararea unor lucrări de reabilitare și modernizare în cadrul principalei unități de învățământ din comună, Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C Brătianu”. Unitatea de învățământ beneficiază și de dotări, grație unei finanțări accesate prin PNRR. ”Dorim să reabilităm cinci săli de clasă, mai exact tot parterul clădirii. Vom face o renovare totală a spațiilor, de la înlocuirea parchetului, schimbarea instalației electrice, tavane false, amenajări interioare. Investițiile sunt necesare pentru confortul elevilor și al cadrelor didactice și vin în completarea celor de dotare a școlii realizate de curând prin PNRR. Unitatea de învățământ a primit mobilier nou, echipamente digitale și urmează să beneficieze și de materiale didactice și accesorii pentru desfășurarea activităților sportive”, spune primarul Cornel Petrică.

poienarii de muscel 2 latAutoritățile comunei Poienarii de Muscel pregătesc o nouă ediție a tradiționalei serbări câmpenești ”Urcă oile la munte”. Sărbătoarea se va desfășura pe data de 25 mai, la Căminul Cultural Jugur, acolo unde localnicii și oaspeții veniți de pretutindeni își vor da întâlnire pentru a petrece o zi minunată alături de cei dragi. Gazde excelente de fiecare dată, primarul Ion Banzea și echipa sa din administrația locală pregătesc și anul acesta multe surprize pentru cei prezenți și un program artistic de excepție.

albestii de arges 1 latConducerea Primăriei Albeștii de Argeș a depus spre finanțare la ADR Sud Muntenia documentația pentru digitalizarea serviciilor administrative. Proiectul are ca scop o interacțiune mai bună cu cetățenii, venind în sprijinul acestora spre facilitarea comunicării cu autoritățile. ”Pe lângă dotarea Primăriei cu computere, softuri, licențe și alte echipamente digitale de ultimă generație, proiectul cuprinde un info-chioșc, unde se vor putea face plăți și programări online, un docu-box - unde cetățenii își pot depune solicitările către diverse departamente din cadrul administrației și unde pot primi răspunsurile avizate, funcționând similar cu acele easy-box-uri de unde se pot ridica colete.

racaLucrările pe șantierul Centrului de colectare cu Aport Voluntar (CAV) din comuna Râca continuă în ritm susținut. În această perioadă se desfășoară lucrări de amenajare a infrastructurii platformei, iar anterior au fost realizate săpăturile pentru șanțuri. De asemenea, au fost aduse materialele pentru realizarea legăturii la rețeaua de canalizare, iar în scurt timp se va trece la îngroparea conductelor și montarea căminelor. 
nucsoara 1 latLa Nucșoara, noi intervenții pentru înlăturarea efectelor calamităților vor fi realizate în perioada următoare pe DC 268 Sboghițești - Nucșoara - Gruiu. De curând, autoritățile locale au semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, acestea fiind finanțate prin Compania Națională de Investiții. De asemenea, în luna mai va fi lansată licitația pentru modernizarea Uliței Mari, drum local care se intersectează cu DC 268. Tot referitor la infrastructura de drumuri a localității, în satul Slatina au fost reluate lucrările de modernizare a drumurilor.

bughea de sus 1 latÎn data de 25 mai, la Bughea de Sus va fi mare Sărbătoare. Primăria și Consiliul Local vor organiza cea de-a XIII-a cea ediție a Zilei localității, o sărbătoare devenită deja tradiție. ”Vom avea, ca de obicei, pe scenă nume sonore - capete de afiș, dar încă nu dezvăluim ce artiști vor fi prezenți, pentru a crește nerăbdarea și surpriza. Ca de obicei, mă aștept să ne distrăm cu toții, să ne bucurăm împreună de tot ceea ce s-a făcut în localitate și tot ceea ce urmează să facem împreună. Îi așteptăm pe toți, cu mic cu mare, la această sărbătoare!”, a declarat primarul Nicolae Tarbă.
rociu sala sport 1La Rociu este pe cale de a fi dată în folosință o modernă sală de sport, cu teren multifuncțional și tribună cu 180 de locuri, obiectiv finanțat prin Compania Națională de Investiții, care a patronat, de altfel și lucrările, ajunse la momentul actual în stadiul finisărilor interioare. După instalarea mobilierului specific și efectuarea recepției finale, sala va fi predată UAT Rociu, iar iubitorii sportului din localitate și nu numai, se vor putea bucura din plin de această realizare.
harsesti 02 latLa nivelul localității Hârsești s-au făcut pași noi în direcția proiectului privind înființarea rețelei de gaze. A fost adjudecată licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice necesare obținerii avizelor și acordurilor pentru investiția la gaze. Autoritățile din comună se ocupă în prezent de obținerea tuturor avizelor, iar ulterior vor scoate la licitație execuția distribuției de gaze. Proiectul este derulat de UAT Hârsești în asociere cu localitățile Bârla și Tufeni (jud. Olt). 

babana 3 inaltLa propunerea primarului Bebe Ivan, Consiliul Local Băbana a adoptat o hotărâre în scopul sprijinirii familiilor cu mulți copii. Astfel, familiile cu gemeni sau minim trei copii minori, vor fi scutite de plata impozitului anual pentru locuințe, terenuri și autoturisme. „Impactul bugetar anual este unul mic, de 1500 de lei, pentru că în comună avem doar 10 familii care vor beneficia de aceste scutiri. Hotărârea își produce efectele până când cel mai mic copil împlinește vârsta de 18 ani. În prezent, la fiecare naștere acordăm o indemnizație de 1500 lei.”, a precizat Bebe Ivan.