nucsoaraÎn scurt timp, administrația comunei Nucșoara va recepționa două obiective de investiții din localitate. Lucrările au fost realizate cu fonduri locale și guvernamentale. ”Au fost finalizate lucrările de modernizare a DC 268 Sboghițești – Nucșoara –Brădet, investiție derulată cu fonduri locale și guvernamentale, și cele de reabilitare a dispensarului uman din satul Nucșoara, realizate cu fonduri proprii și sprijinul Consiliului Județean. Acesta este singurul dispensar din localitate. Vom face recepția celor două obiective și continuăm munca la restul investițiilor aflate în derulare în comună”, declară primarul Ion Cojocaru.

03 micestiLista investițiilor implementate sau în curs de implementare la Micești este extrem de lungă, rod ale eforturilor administrației locale de a atrage, în ciuda bugetului local extrem de mic, surse de finanțare din mai multe direcții. Una peste alta, localitatea se schimbă la față pe zi ce trece!
Astfel, lucrările la proiectul de alimentare cu apă în satele Purcăreni și Micești sunt, ca stadiu fizic, la 39%. S-au pozat rețelele de distribuție pe 2 kilometri iar acum se realizează armătura pentru bazinul de apă. În maxim două săptămâni va începe și execuția forajului.

teiu camin cultural 3Acoperișul căminului cultural din comuna Teiu a fost schimbat de administrația publică locală, cu fonduri proprii, în luna octombrie. În cadrul Căminului Cultural Teiu sunt organizate serbări școlare, evenimente festive și manifestări culturale pe tot parcursul anului, iar clădirea avea nevoie de această reabilitare pentru îmbunătățirea condițiilor și a aspectului exterior.
În altă ordine de idei, la rectificarea bugetară din luna octombrie, Primăriei Teiu i-a fost repartizată suma de 38.000 de lei, bani care, după cum spun reprezentanții administrației locale, vor fi folosiți pentru cheltuieli de personal, adică plata asistenților personali și a indemnizațiilor persoanelor cu handicap.

ratestiDrumul județean 702A Ciupa – Rătești se află în plin proces de modernizare prin asfaltare pe baza unui proiect pentru care Consiliului Județean Argeș a obținut finanțare prin PNDL. Sunt asfaltați 2,8 km de drum județean în comuna Rătești. Valoarea investiției este de 4.125.331,69 lei, iar termenul de execuție a lucrărilor, conform proiectului, este de 12 luni.
De altfel, procesul de modernizare a drumurilor din comuna Rătești va continua și anul viitor, grație unei finanțări obținute de administrația locală prin intermediul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI). În luna octombrie, pentru comuna Rătești, Guvernul a aprobat finanțarea proiectului de modernizare a 7 km de drumuri comunale, în satele Tigveni, Ciupa Mănciulescu, Nejlovelu și Mavrodolu. Fondurile alocate sunt în valoare de 12.156.777 lei. Din punct de vedere al procedurilor, urmează semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și apoi organizarea procedurilor de achiziție publică a lucrărilor (proiectare și execuție).

buzoestiSatele comunei Buzoești vor beneficia în curând de iluminat din stâlp în stâlp, grație unui proiect al administrației publice locale, aflat momentan în faza de proiectare. ”Lucrările se vor derula cu finanțare din bugetul local și vor începe anul acesta. Vom face o extindere a rețelei de iluminat public prin montarea de lămpi economice pe stâlpii de pe străzile adiacente drumurilor principale, practic un sistem de iluminat din stâlp în stâlp. Lucrările de extindere a iluminatului stradal vor continua și anul viitor”, declară primarul Ion Tănase.
În prezent, în procedură de achiziție publică se află un alt proiect important. Este vorba de investiția care presupune amenajarea unei săli de sport și a unei baze sportive cu teren cu gazon sintetic în satul Șerboieni. Proiectul se va derula cu finanțare europeană prin AFIR și contribuția autorităților locale. Valoarea de finanțare a proiectului din fonduri europene este de 60.000 de euro.

poienarii de muscelConducerea Primăriei Poienarii de Muscel s-a preocupat în luna octombrie de realizarea pregătirilor pentru sezonul de iarnă. Cum nu mai este mult până la venirea vremii friguroase, autoritățile locale au achiziționat lemnele și cărbunii pentru încălzire și se ocupă în această perioadă și de pregătirea drumurilor locale pentru iarnă.
”Am adus lemnele, le-am crăpat și le-am depozitat astfel încât să avem totul pregătit pentru încălzirea instituțiilor din comună. Am luat și nisip, sarea o aveam deja, drept urmare materialul antiderapant a fost și el asigurat. Avem două tractoare și un buldoexcavator în dotare, deszăpezirea o vom face în regie proprie. Totodată, am achiziționat 200 de tone de piatră pentru reabilitarea drumurilor locale în perspectiva iernii. Chiar în această perioadă se lucrează la plombarea drumurilor mai greu accesibile, vrem să fim pregătiți așa cum trebuie pentru sezonul rece”, declară primarul Ion Banzea.

cicanesti primarie 2Primind prin hotărâre de Guvern suma de 181.000 de lei, pentru echilibrarea bugetară, primarul din Cicănești se declară mulțumit.
”Putem să ne descurcăm până la sfârșitul anului, fără a avea probleme, deși formula de calcul de anul acesta privind acordarea bugetelor nu a fost salutară din punctul nostru de vedere, în special la capitolul dezvoltare. Problema cea mare este că noi, localitatea, trebuie să achităm anual 7 miliarde pentru împrumutul și dobânda aferente proiectului Moliviș.”, spune primarul Ion Ionescu.

baiculesti 2Ample lucrări de modernizare a infrastructurii de drumuri se desfășoară în această perioadă în comuna Băiculești. Două drumuri, unul județean și altul comunal, se află în plin proces de modernizare prin asfaltare. Cu puțină șansă și cu ajutorul unei vremi prielnice, cele două investiții ar putea fi gata până la sfârșitul anului.

mioveniÎn scopul stimulării încasărilor la bugetul local, la propunerea conducerii Primăriei Mioveni, consilierii locali au adoptat Hotărârea nr.162/19.09.2019 privind Aprobarea Procedurii de Anulare a  Majorărilor de Întârziere aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31.12.2018, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, cu perioada de aplicabilitate în intervalul 20.09.2019 – 15.12.2019.
Pentru a beneficia de scutire la plata majorărilor de întârziere datornicii vor trebui:

darmanestiCampania de asfaltare continuă la Dârmănești. Primarul Emilian Ciolan a dat ordinul de începe a lucrărilor pentru asfaltarea ”Drumului lui Țuțală”, și va urma, conform declarațiilor edilului șef, modernizarea „Drumului lui Chiriță”.
”Pentru Drumul lui Chiriță, în lungime de 600 m, se lucrează la recalcularea devizului, urmând să îl asfaltăm în maxim o săptămână. În total, anul acesta am reușit, din fonduri proprii să modernizăm încă 3 km, ceea ce nu este puțin. Noi încercăm să ne pliem pe dorințele cetățenilor, și de aceea facem tot ce ne stă în putință ca în afara urgențelor să alocăm bani pentru modernizarea infrastructurii rutiere”, a declarat primarul Emilian Ciolan.

bascovModernizarea infrastructurii rutiere continuă la Bascov! Se lucrează, chiar în aceste zile, la asfaltarea drumurilor din satele Glâmboc Deal, Glâmboc Vale și Rogojina, termenul de finalizare fiind 6 luni.
”Chiar dacă vine iarna, se poate continua, deoarece până la turnarea asfaltului propriu-zis, trebuie făcute șanțurile betonate, pe toată lungimea tronsoanelor; în satul Rogojina, în plus, se vor amenaja și canale pluviale cu conducte.”, spune primarul Gheorghe Stancu.
În total, anul acest în localitate s-au modernizat sau sunt în curs de modernizare aproape 20 de km de drumuri.

davidesti 1Echipa de handbal băieți a școlii din Davidești a obținut locul I, faza zonală, în cadrul concursului ”Cupa Prefectului”, pregătindu-se pentru participarea la etapa județeană. De altfel, sub îndrumarea profesoarei de educație fizică și sport Ana Maria Nicolescu, elevii de la Davidești sunt angrenați în multiple activități extracurriculare ce au tematici sportive, participând la concursuri și programe cu acțiuni de profil.

cocuMai multe drumuri din comuna Cocu au fost pietruite de administrația locală în perspectiva venirii iernii. Pe lângă aceste lucrări, autoritățile din Cocu au făcut și alte pregătiri pentru întâmpinarea sezonului rece.
”Am făcut aprovizionarea cu lemne pentru încălzirea școlilor și a Primăriei, și suntem în derulare cu procedurile de achiziție pentru lucrările de deszăpezire pentru această iarnă. Pe partea de reabilitare a drumurilor, am pietruit DC 176 Richițele de Jos - Richițele de Sus și DC 178 Cocu - Greabăn”, declară primarul Gheorghe Țucă. În paralel, în localitate continuă lucrările de introducere a rețelei de canalizare. ”Mai avem de introdus conducte și de făcut cămine pe o lungime de 2,5 km. Într-o săptămână punem și acoperișul la stația de epurare. Problema este că s-au blocat plățile pentru investițiile prin PNDL și, dacă nu este plătit, constructorul nu știu cât timp va mai dori să lucreze”, precizează edilul șef din Cocu.

cateascaUn proiect de anvergură al autorităților din comuna Căteasca are toate șansele să devină realitate după ce Guvernul a aprobat solicitarea de finanțare depusă de administrația locală în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI). În luna octombrie, proiectul de înființare a rețelei de canalizare în satele Cireșu, Siliștea și Gruiu a fost aprobat la finanțare, suma ce urmează a fi alocată fiind de 26.222.465 de lei.

schitu 1Cea de-a XXV-a ediție a Zilei comunei Schitu Golești a fost un eveniment ce s-a bucurat de o largă participare, atât din punct de vedere al numărului localnicilor, dar și al invitaților, personalități politice și administrative ce au onorat comunitatea cu prezența. Organizarea impecabilă și spectacolul de înaltă ținută au creat o atmosferă de petrecere și bucurie, care le va rămâne tuturor în minte.
”Suntem o comună mare, întinsă, și din acest motiv implicarea noastră ca administrație este maximă pentru a o putea gospodări eficient. Sunt bucuros că avem atâția oaspeți, reprezentanți ai instituțiilor județene și centrale, semn că suntem prețuiți ca și comunitate. Sunt momente multe când trebuie să apelăm la instituțiile de deasupra noastră, vorbim de Consiliul Județean sau de Parlament, când e vorba de intervenții legislative și vreau să vă spun că mereu am găsit înțelegere și sprijin, ceea ce sper să fie și de acum înainte.”, a spus în deschiderea momentelor oficiale, primarul Vasile Miriță.

albestiCa prioritate până la venirea iernii, administrația din Albeștii de Argeș și-a propus reabilitarea drumului spre satul Florieni. ”Deși în acest cătun nu locuiesc mai mult de 20 de familii, nu avem cum să nu le asigurăm, ca tuturor celorlalți cetățeni din comună, condiții propice. Drumul ce face legătura cu acest sat, în lungime de 2,5 km, se află într-o stare avansată de deteriorare și necesită pietruire și balastare. Fiind un tronson în pantă este cu atât mai important să-l amenajăm, altfel, odată cu începerea ploilor și ninsorilor existând riscul să devină impracticabil. ”, explică primarul Gabriel Popa.
Tot pe lista obiectivelor de realizat până la finele anului se află și podul de la Dumirești. ”Din păcate, suntem ținuți pe loc de birocrație. Sunt foarte multe avize ce trebuie luate, iar durata eliberării acestora de către instituțiile în măsură să o facă este nepermis de mare. Imediat cum vom avea toate aceste documente, cerute de lege, putem să demarăm investiția”, mai spune edilul șef.

vulturestiPrimăria Vulturești a accesat finanțare externă pentru realizarea unui nou proiect în scopul modernizăriii infrastructurii de circulație din localitate. Proiectul de modernizare prin asfaltare a DC 50 Davidești – Huluba a fost aprobat la finanțare în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI), finanțat de Guvern. După realizarea acestor lucrări, comuna Vulturești se va putea mândri cu faptul că are toate drumurile principale asfaltate.
”Practic, vor mai rămâne doar câteva ulițe adiacente neasfaltate, vorbim de lungimi de câte 300 de metri fiecare. Implementarea acestui proiect va conta decisiv în modernizarea infrastructurii de drumuri din comuna noastră. Vor fi asfaltați 2,5 km de drum, tot ceea ce intră pe teritoriul comunei noastre, pentru că drumul continuă în comuna Davidești. Din punct de vedere procedural, urmează semnarea contractului de finanțare cu ministerul”, declară primărița Irina Poșircă. Suma aprobată la finanțare pentru acest proiect este de 1.210.233 lei.

stefan cel marePrin rectificarea din luna octombrie, în bugetul Primăriei Ștefan cel Mare a fost virată suma de 142.000 de lei, bani destinați cheltuielilor de funcționare, de la cele de personal (indemnizațiile persoanelor cu handicap și salariile însoțitorilor acestora) la plata utilităților (energie electrică, facturi restante la salubritate). Potrivit conducerii administrației locale, suma este suficientă pentru acoperirea cheltuielilor până la finalul anului.
Pe plan investițional continuă lucrările la modernizarea interioară a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare. În această lună vor fi montate caloriferele și se va pune în funcțiune noua centrală termică a școlii. Proiectul derulat în cadrul școlii este realizat în proporție de 70%.

tigveni 1Cea de-a XV-a ediție a Zilei Comunei Tigveni și a Festivalului Mărului, sărbătoare pentru care localitatea a devenit cunoscută, a avut, față de edițiile anterioare, două momente surpriză, foarte gustate de participanți: concursul ”Cea mai bună țuică de pe Valea Topologului” și ”Cel mai bun cal de tracțiune”. Spectacolul oferit de Primărie și Consiliul Local a fost, de asemenea, unul pe măsura unei ediții jubiliare, pe scenă urcând nume îndrăgite ale folclorului și artiști locali: ansamblurile din Tigveni, Cicănești, Albești de Argeș, Topoloveni și Doina Bascovului, Fiica satului Maria Mădălina Lupu precum și renumiții Cristina Turcu Preda, Nicolae Datcu și Ilie Dură.

cosesti 3Festivalul Țuicii de la Coșești este una dintre sărbătorile brand ale județului, devenită cunoscută nu doar prin longevitate, ci mai ales prin amploare și specific. Valea Păcurarului, unde se desfășoară evenimentul de mulți ani ani, o zonă mirifică din punct de vedere al peisajului, oferă cadrul propice unei manifestări desprinse parcă din poveste. Povestea istoriei unei comunități ancorate în tradiție, dar care, de la an la an, prin grija autorităților locale, duce obiceiurile strămoșești nealterate în sfera modernismului.
La Coșești, ”vechiul” reprezentând păstrarea meșteșugurilor - faimosul dogărit, intră în ”nou”, în prezent, conferindu-i stabilitate, rădăcini, seva sănătoasă a unor oameni care neuitând cultura istorică a locului, reprezintă ei înșiși un simbol de românitate. De aceea, la ediția din acest an, în ciuda vremii ploioase, specifice toamnei, la sărbătoarea belșugului roadelor de la Coșești, ce se transformă în licoarea neamului - țuica - au fost prezenți mii de participanți: localnici și turiști. Oficialitățile – reprezentanții instituțiilor județene - Prefectura și Consiliul Județean, parlamentari și directori ai instituțiilor descentralizate, au fost prezente în număr la fel de mare, pentru a onora comunitate.

suici 2Școala Gimnazială din Șuici a fost modernizată. Având în vedere că trecuseră 10 ani de când nu mai fuseseră făcute lucrări de reabilitare interioară, Consiliul Local a decis alocarea de fonduri pentru schimbarea lambriurilor, parchetului, pentru văruit și alte reparații ce se impuneau. Acum, cei 150 de elevi și cadrele didactice se pot bucura de condiții de nota 10, pentru un act educativ de calitate.
Exteriorul unității de învățământ a fost reabilitat nu foarte de mult, realizându-se lucrări de zugrăvire și înlocuire a acoperișului și amenajându-se o magazie de lemne, astfel încât, la momentul de față, școala îndeplinește cele mai înalte standarde.

recea targ 4De Sf. Dumitru, în comuna Recea se organizează unul dintre cele mai renumite târguri de toamnă din sudul județului. Și anul acesta, locuitorii comunei și cei veniți din localitățile învecinate au poposit în număr mare în Poiana Târgului pentru a se aproviziona cu cele necesare pentru iarnă.
Comercianții au adus la târg produse felurite, de la legume și fructe, flori, produse alimentare și până la îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de uz gospodăresc. Târgul de Sf. Dumitru a fost completat de o serbare câmpenească organizată de autoritățile din comuna Recea. Pe scena special amenajată în poiana în care s-a desfășurat târgul au urcat copiii de la Școala Gimnazială Recea care au oferit un frumos program artistic și cei de la școlile din Popești și Costești care au susținut recitaluri. Soliștii ansamblului ”Doina Argeșului” au dat tonul petrecerii, antrenând oamenii la joc și voie bună. În mijlocul oamenilor s-a aflat în permanență primarul Marin Pană, edilul in Recea ocupându-se îndeaproape de organizarea acestei sărbători, alături de echipa din aparatul administrativ al comunei.

musatestiLuna octombrie a venit cu o veste importantă pentru administrația și cetățenii comunei Mușătești. Proiectul de modernizare a unui drum important din localitate a fost aprobat la finanțare în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI), finanțat de Guvern.
”Ne-a fost acceptată finanțarea pentru modernizarea prin asfaltare a DC 218, care leagă satele Costești, Vâlsănești și Stroești. Proiectul prevede asfaltarea a 5,3 km de drum, realizarea rigolelor și a șanțurilor și reabilitarea a două poduri de pe traseu. Vom duce clarificările necesare la minister și urmează semnarea contractului de finanțare. Noi oricum aveam licitația făcută pentru asfaltarea drumului, mai avem doar un aviz de ridicat de la Apele Române pentru demararea lucrărilor. Avem disponibile 3 miliarde de lei în bugetul local pentru această investiție. Deci, chiar și în cazul în care nu primim banii prin FDI, tot ne apucăm de modernizarea DC 218 cu forțe proprii”, declară primarul Constantin Oancea. Finanțarea aprobată pentru comuna Mușătești este de aproximativ 88 de miliarde de lei.

raca primar 3După o perioadă de pauză, în comuna Râca au fost reluate lucrările la introducerea sistemului de canalizare. Investiția se derulează cu finanțare guvernamentală și locală și presupune realizarea rețelei de canalizare pe o lungime de 28,5 km, amenajarea unei stații de epurare și a opt stații de pompare.
”Din luna octombrie am reînceput lucrările la canalizare. Mai sunt de făcut trei stații de pompare și racordurile acestora la rețea. După recepția finală a lucrărilor, după data de 1 ianuarie 2020, vom începe racordarea gospodăriilor la rețea. Racordurile se vor face în mod gratuit, conducta va fi adusă până la limita proprietăților cetățenilor”, declară primarul Georgel Burcea.
Totodată, din luna noiembrie, în comuna Râca vor începe lucrările de amenajare a unui teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic. Administrația locală a finalizat de curând procedurile de achiziție publică a lucrărilor și va demara lucrul efectiv. Terenul de sport va fi realizat cu finanțare externă, prin intermediul unui proiect derulat prin GAL.

corbiLângă școala din Corbi se va construi o sală de sport modernă, cu tribune cu o capacitate de 102 locuri, vestiare, grupuri sanitare și parcare. Proiectul gândit de conducerea administrației din Corbi este finanțat prin Compania Națională de Investiții.
”Criteriile de care se ține seama pentru finanțări prin CNI sunt legate de profesionalismul cu care este întocmită documentația, ceea ce înseamnă că ne-am făcut treaba cum trebuie. Pasul următor este organizarea licitației de către CNI în vederea stabilirii antreprenorului, apoi începerea efectivă a construcției. Sunt încrezător că lucrarea se va face cu promptitudine și va fi una de calitate, eficiența Companiei Naționale de Investiții fiind recunoscută, atât din punct de vedere al duratei implementării unui obiectiv, cât și din perspectiva rapidității finalizării unui proiect”, a declarat primarul din Corbi, Virgil Baciu.

bughea de sus 3În maxim 15 zile, în dotarea Primăriei Bughea de Sus va intra un utilaj multifuncțional cu remorcă, achiziționat cu fonduri europene, printr-un proiect depus în cadrul Grupului de Acțiune Locală. ”Utilitatea acestuia va fi extrem de mare, atât pentru reabilitarea drumurilor și alte treburi de gospodărire comunală, cât și pentru deszăpezire. Având în vedere că avem de intervenit pe o lungime de peste 30 de km de drumuri clasate, necesitatea utilajului este mai mult decât evidentă. ”, declară primarul Nicolae Tarbă.

popestiDupă asfalt și utilități, comuna Popești face un nou pas înainte în direcția dezvoltării locale. De această dată, a venit rândul gazului metan să ajungă în gospodăriile din localitate, contribuind astfel la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățeni. În luna octombrie, conducerea Primăriei Popești a obținut aprobarea finanțării proiectului de înființare a rețelei de gaze în localitate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) al Guvernului.

mozaceni 1La începutul lunii octombrie, în sala de sport a Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Mozăceni, a avut loc deschiderea proiectului ”Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” cu meciuri de handbal fete şi băieţi și fotbal fete, categoria gimnaziu rural.
Proiectul sportiv, iniţiat de Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cu sprijinul Primăriei Mioveni, Asociaţiei Județene „Sportul pentru toţi” Argeş, Primăriei Piteşti, F C Argeș şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, sponsor oficial Decathlon Piteşti – ”Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” – a ajuns la cea de-a cincea ediţie, derulându-se în perioada 4 octombrie – 14 decembrie anul curent.

cepariAdministrația locală a comunei Cepari a obținut prin Fondul de Dezvoltare și Investiții banii necesari pentru extinderea sistemului de canalizare în întreaga localitate. Conform declarațiilor primarului Cristian Ciobanu, proiectul cuprinde 22 de km de rețea, ce va fi conectată la stația de epurare deja existentă.
“Lucrarea efectivă va începe din primăvara anului viitor, deoarece vremea nu ne mai permite să începem săpături și să le lăsăm așa toată iarna. Dar, este o mare realizare pentru comunitate”, a spus edilul șef.

valea iasuluiPregătirile pentru întâmpinarea sezonului rece sunt în centrul activităților administrației comunei  Valea Iașului în această perioadă. ”Achiziționăm nisipul și sarea pentru materialul antiderapant și, de asemenea, achiziționăm saci pentru depozitarea acestuia. În jur de 50 de saci cu greutatea de aproximativ o tonă fiecare vor fi repartizați în diferite zone ale comunei pentru ca materialul antiderapant să fie ulterior împrăștiat de muncitorii de la Legea 416. Totodată, pregătim cele două utilaje din dotare, un tractor și un buldoexcavator, pentru lucrările de deszăpezire pe care le vom face în regie proprie. Pentru cele patru instituții cu încălzire pe lemne, Școala Generală nr. 1 Valea Iașului, Grădinița cu Program Prelungit Ungureni, Dispensaul uman Ungureni și Primăria Valea Iașului, a fost asigurată întreaga cantitate de lemne necesară pentru iarnă”, declară primarul Nicolae Barbu.

stoenestiConducerea Primăriei Stoenești a semnat contractul de finanțare pentru introducerea a rețelei de gaze naturale în localitate, investiție ce se va implementa prin Fondul de Dezvoltare.
”Lucrarea se va derula pe parcursul a 3 ani: din 2020 în 2023. Prima tranșă, pentru primul an este de 30 de miliarde de lei vechi, pentru 2021- 30 de miliarde de lei vechi, iar pentru 2023 - 26 de miliarde de lei. În momentul de față suntem în licitație pentru concesionarea distribuitorului, urmând ca apoi să dăm drumul la documentația tehnică. Sper ca până la sfârșitul anului, aceasta să fie întocmită, astfel încât de la 1 ianuarie 2020 să ne putem apuca de lucru. Vom demara investiția din satul Piatra, pe unde trece magistrala de gaze. Aici se va monta stația de distribuție, urmând  conducta de-a lungul drumului național, până în satul Cotenești și întorcându-se pe drumul județean. Apoi, din această conductă principală se vor face extinderi în toate satele și cătunele”, a explicat primarul Ion Marin.

slobozia 2Autoritățile din Slobozia au bifat o nouă reușită în ceea ce privește accesarea fondurilor externe pentru derularea de investiții în comună. În luna octombrie, în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI) a fost aprobată finanțarea pentru un proiect de modernizare a 5 km de drumuri în comuna Slobozia.
Suma aprobată la finanțare este de 3.080.240 lei. Urmează ca autoritățile locale să semneze contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării, organizarea procedurilor de achiziție publică a lucrărilor și demararea acestora anul viitor.  ”Vor fi asfaltate străzile Liviu Rebreanu, Fântânelor, Trandafirilor, Vișinului, Dâmbovnicului, Viilor și Bârgani. Cu aceste lucrări, vom avea totul asfaltat în localitate. Va fi modernizat și DJ 503 pe marginea comunei  plus ceea ce se asfaltează acum, adică DJ 702F cu drumurile laterale de 25 de metri și strada Ion Creangă. Urmează să semnez contractul de finanțare pentru proiectul aprobat în FDI și sper ca anul viitor să dăm drumul la lucrări”, declară primarul Petre Funie.

rociu gradinita 3Cât de curând noua grădiniță din satul Șerbănești va fi gata să-și primească preșcolarii. Pentru că proiectul nu a cuprins în finanțare și dotările necesare, administrația locală va întocmi o documentație în vederea accesării fondurilor necesare achiziționării mobilierului necesar și materialelor didactice inerente procesului educativ.
În privința investițiilor pe infrastructură, podul peste pârâul Mozacu, ce face legătura cu Răteștiul, cu ieșire la Autostrada București-Pitești, prin DC 106, este și el aproape de finalizare, spre sfârșitul anului urmând a avea loc recepția finală. Concomitent, continuă lucrările la introducerea rețelelor de canalizare la Şerbăneşti şi Gliganu de Sus. În paralel cu îngroparea conductelor, se lucrează și la construcția stației de epurare.

babana 1Cu implicare din partea reprezentanților administrației publice locale se pot face lucruri mari, cu bani puțini. E și cazul comunei Băbana, acolo unde primarul Bebe Ivan știe să-și capaciteze oamenii de așa natură încât aceștia îl susțin benevol în toate proiectele pe care le demarează.
“Cu salariații Primăriei - electrician, mecanic, tâmplar și conducător auto, am reabilitat o alunecare teren pe DC177 Groși-Negulești. Valoarea devizului general era de 110.000 lei. În regie proprie ne-a costat doar 32.000 lei. Astfel, după câțiva ani de chin în acea zonă, am redat siguranța cetățeanului! De asemenea, o punte pietonală care închidea drumul local Siliște-Băbana, de peste 50 ani, am transformat-o în drum de acces auto pentru vehiculele până-n două tone. Devizul general costa 75.000 lei, iar noi am realizat lucrarea în regie proprie cu doar 21.000 lei! Cu aceeași echipă, căreia i s-a alăturat și viceprimarul comunei. Aceste lucrări le-am făcut cu bani de la bugetul local, nu ne-a dat nimeni niciun leu. Anterior au fost făcute trei rapoarte pe situații de urgență, au venit comisii de la Prefectură, însă nimic! Nici un ban! Mai mult a costat deplasarea comisiilor pe teren!”, a concluzionat primarul din Băbana, Bebe Ivan.

suseniComuna Suseni nu s-a aflat pe lista localităților care au primit prin Hotărâre de Guvern sume pentru echilibrarea bugetară. Primarul Doru Radu spune că nu înțelege pe ce criterii se dau acești bani și de ce li se solicită permanent situații, dacă nu sunt luate în considerare.
”O să vedem ce putem face, de unde să mutăm din bani, să fie legal, să ne ajungă de funcționare. Pur și simplu nu suntem băgați în seamă! Ni se solicită hârtii peste hârtii și tot felul de situații, dar nu ni se dă nimic. Nu este vorba doar de Guvern, ci și de Consiliul Județean, care a tot promis că ne ajută cu fonduri pentru Școala Cerșani. Nu am văzut acest ajutor. Degeaba se spune că reabilitarea unităților de învățământ are prioritate!”, declară edilul șef.

stolnici dispensar 1Lucrările de construcție a dispensarului uman din comuna Stolnici sunt în plină desfășurare și vor continua și în perioada de iarnă. ”A fost turnată placa de sus, urmează să fie montat acoperișul astfel încât să se poată lucra în interior pe timpul iernii. Lucrările vor continua și anul viitor, termenul din contract prevede finalizarea acestora în trei ani de la data începerii”, declară viceprimarul Radu Safta.
În localitate, în desfășurare se află și lucrări de amenajare a unui gard nou pe tronsonul școală – grădiniță – primărie. În dreptul școlii, gardul a fost finalizat, la grădiniță este gata în proporție de 80%, iar pe tronsonul din fața sediului Primăriei a fost turnată doar structura de beton de la bază. Lucrarea este executată cu fonduri din bugetul local.

barlaUn proiect privind modernizarea mai multor drumuri comunale, depus de autoritățile din Bârla în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI) al Guvernului, a primit acceptul la finanțare, ceea ce înseamnă că începând de anul viitor infrastructura de drumuri din localitate va fi modernizată. Drumurile incluse în proiect sunt din toate satele comunei.
Fondurile alocate administrației publice din Bârla pentru acest proiect sunt în valoare de 27.896.116 lei. Din punct de vedere procedural urmează semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și demararea procedurilor de achiziție publică a lucrărilor (proiectare și execuție). În prezent, autoritățile din Bârla lucrează la podul de pe DC 137 Malu –Bârla și la extinderea rețelei de apă în satele Mozăceni Vale și Bârla și înființarea acesteia în satele Urluieni, Afrimești, Zuvelcați, Brabeți, Șelăreasca, Ciocești, Mîndra și Malu.

albotaLa Albota, lucrările la rețeaua de alimentare cu gaze din satul Cerbu sunt în plină derulare. Administrația comunei estimează că anul acesta conducta va fi îngropată pe două din străzile satului. Aproape de finalizare este și asfaltarea drumului spre Hințești.
“La investiția privind introducerea rețelei de alimentare cu gaze în satul Cerbu am reușit deja îngroparea a 1 km de conductă și, la cum merg lucrările, estimăm ca până la finele anului să încheiem pe Ulița Mare și Ulița Mică. Din păcate, pentru gospodăriile aflate la șoseaua națională, aici lucrările vor întârzia puțin, pentru că așteptăm un aviz de la Drumurile Naționale. Probabil că săpăturile vor demara anul viitor. În privința asfaltării drumului spre Hințești, mai avem de amenajat șanțurile pe aproximativ 400 de metri, după care vom asfalta și ultimul kilometru”, detaliază primarul din Albota, Ion Dumitru.

acorÎn luna noiembrie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, va fi convocată Adunarea Generală a Asociației Comunelor - filiala Argeș. Pe ordinea de zi vor fi, conform declarațiilor președintelui executiv, Ioan Toader, rapoartele de activitate pentru anul care se încheie.
”Vom prezenta atât raportul de activitate al președintelui, primarul Ion Dumitru, cât și al Consiliului Director pentru 2019. De asemenea, va fi dezbătut bugetul pentru anul viitor și proiecția multianuală.”, a declarat președintele executiv, prof. Ioan Toader.

sapata primar 2019 4Lucrările de decolmatare desfășurate pe cursul pâraielor din comuna Săpata au fost finalizate în luna octombrie. Au fost decolmatate pâraiele Rogojelu, Comarnic, Găinușa, Gagu și Sălătrucu (”Beghera”). Pentru aceste lucrări, autoritățile din Săpata au închiriat un excavator cu șenile, iar în perioada următoare vor derula astfel de lucrări și în alte zone.

negrasiDacă în planul investițiilor lucrurile merg bine pentru autoritățile comunei Negrași, nu același lucru se poate spune și despre sectorul de funcționare al administrației publice locale. Primăria Negrași nu a primit vreun leu la ultima rectificare bugetară, astfel că anumite drepturi salariale și indemnizații sunt în pericolul de a nu fi plătite până la sfârșitul anului.
”Avem probleme în ceea ce privește asigurarea cheltuielilor de funcționare pentru acest sfârșit de an. Mă refer aici la anumite cheltuieli de personal, indemnizațiile persoanelor cu handicap și salariile însoțitorilor acestora. Nu am primit nimic la rectificarea bugetară, iar în bugetul propriu nu dispunem de sumele necesare pentru aceste plăți”, afirmă primarul Alexandru Constantin.

domnestiPeste 60%din racordurile la sistemele de apă și canalizare din Domnești au fost realizate. Conform declarațiilor primarului Gabriel Zăvoianu, investiția realizată cu fonduri guvernamentale, prin PNDL 2, va continua, acest tip de lucrări putându-se realiza chiar și în condițiile meteorologice mai puțin favorabile. Concomitent, în localitate se realizează în colaborare cu ANIF și alte intervenții , necesare pentru prevenirea unor situații neplăcute.
”Se realizează un prag de colmatare pentru apărarea podului peste Valea Lupului și 100 de metri de apărare de mal, pe aceeași vale, în aval, pentru prevenirea inundațiilor”, declară edilul șef.

boteni bunCât de curând în Boteni va începe asfaltarea celor aproximativ 10 km de drumuri pentru care Primăria a obținut finanțare prin FDI. ”Avem licitația făcută, proiectul tehnic, autorizația de construcție. Așteptăm avansul, conform normelor și ne apucăm de treabă. Este foarte important pentru o localitate cu drumuri în pantă să aibă asfalt. În primul rând se face economie la buget, nemaifiind nevoie să realizăm reabilitarea infrastructurii rutiere de două ori pe an, și în al doilea rând, cetățenii pot circula în condiții moderne, indiferent dacă plouă sau ninge. Deszăpezirea, de asemenea, se realizează mai ușor și mai prompt dacă avem asfalt”, declară primarul Vasile Leau.

primarie smart city foto 1Pe 17 octombrie, în sala de conferințe a Filarmonicii Pitești a fost prezentată versiunea preliminară a Strategiei Smart a Municipiului Pitești. Timp de o lună, aceasta se va afla în dezbatere publică, autoritățile locale așteptând cu interes participarea cetățenilor la construirea viitorului propriului oraș. În cadrul work-shopului a fost organizată și o sesiune de prezentări de bune practici și soluții Smart City implementate în România și Europa, prin intermediul unor firme care au prezentat soluții smart eficiente în optimizarea tuturor domeniilor-de la monitorizarea traficului, până la stații electrice, educație, sau protecția mediului.

pnl arges bunPrimarii PNL Argeș nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în sânul filialei județene au organizat pe 9 octombrie, o conferință de presă în care și-au exprimat din nou dezaprobarea față de felul în care Adrian Miuțescu conduce organizația. Edilii liberali îl acuză pe Miuțescu că a acordat funcții în partid unor oameni care nu s-au remarcat cu nimic pe plan politic și că nu se ocupă de campania pentru alegerile prezidențiale.

ratestiVești bune pentru cetățenii comunei Rătești! În scurt timp, în localitate vor începe lucrările de asfaltare a DJ 702A Ciupa Mănciulescu – Pătuleni, proiect derulat de Consiliul Județean Argeș cu finanțare prin PNDL 2. Administrația județeană a încheiat contractul de lucrări cu firma constructoare, urmând ca execuția acestora să înceapă în luna septembrie.
”Noi am predat amplasamentul pentru derularea lucrărilor, acum se face organizarea de șantier și apoi începe modernizarea drumului. Pe raza comunei Rătești vor fi asfaltați 2,8 km de drum județean, o investiție binevenită în vederea modernizării infrastructurii de circulație”, declară primarul Cornel Petrică.

poienari de muscelLucrările la dispensarul uman din satul central se apropie de final. Autoritățile comunei Poienari de Muscel susțin că investiția va fi gata toamna aceasta. ”Lucrările sunt realizate în proporție de 90%. Muncitorii mai au de montat centrala termică, coșul pentru centrală, balustradele la scările de la intrare și de executat finisajele interioare. Urmează procedura de autorizare a dispensarului și apoi punerea în funcțiune”, declară primarul Ion Banzea.
Dispensarul uman din comuna Poienari de Muscel include trei cabinete de medicină de familie și un cabinet de stomatologie, toate dotate cu aparatura necesară. Realizarea dispensarului a fost posibilă cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2.

01 cateasca scoala ciresu 1Cei 125 de elevi și preșcolari din cadrul școlii și grădiniței din satul Cireșu se bucură din această toamnă de unități școlare modernizate și cu un grad sporit de confort. Lucrările de reabilitare și modernizare a școlii și grădiniței de la Cireșu au fost realizate de administrația din Căteasca cu fonduri proprii și sprijinul Consiliului Județean.
La școală a fost înlocuit acoperișul, iar în ambele unități de învățământ au fost reabilitate și zugrăvite sălile de clasă. De asemenea, s-a montat parchet peste tot, au fost realizate amenajări interioare, iar școala a beneficiat și de izolație termică și o alee betonată pentru scurgerea apei și asigurarea accesului elevilor.

baiculesti 2Începutul toamnei marchează sărbătoarea cetățenilor comunei Băiculești, moment pe care și anul acesta autoritățile locale l-au pregătit până în cele mai mici detalii. Programul manifestărilor a cuprins momente artistice pentru toate vârstele, o festivitate de premiere și multă voie bună.
Astfel, la cea de-a VIII-a ediție a Zilei Comunei Băiculești, 16 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au venit alături de nepoți și copii pentru a primi diplome de recunoștință oferite de primarul Niculae Dragnea și Consiliul Local Băiculești. La fel de emoționați au fost și părinții celor 57 de elevi cu rezultate deosebite la învățătură, premianții școlilor din localitate. Pe lângă diplome, toți cei menționați au primit și premii în bani din partea autorităților locale.

stefan cel mare asociatie 2Asociația ”Meșteșuguri argeșene” din comuna Ștefan cel Mare a bifat în luna septembrie o nouă realizare cu susținerea partenerului tradițional OMV Petrom. La începutul lunii a fost inaugurată o nouă sală de activitate a asociației, prin extinderea spațiului de lucru în locația unei foste vulcanizări din comună. Spațiul a fost reabilitat și amenajat conform activității derulate, oferind un mediu de lucru plăcut celor care vin aici să deprindă tainele țesutului.

schitu golestiLocuitorii satului Loturi din Schitu Golești au apă potabilă de cea mai bună calitate! Lucrarea ce presupunea schimbarea sursei de alimentare a fost finalizată cu succes de către administrația locală, cetățenii din cele peste 100 de gospodării din zonă beneficiind, la fel ca restul comunei, de apă conform standardelor de sănătate.
”Lucrarea în sine nu a durat mult, după cum am promis, dar extrem de dificilă s-a dovedit a fi obținerea celor 21 de avize necesare pentru realizarea acestui obiectiv. Nu mai contează efortul, importat este că ne-am atins scopul și că oamenii sunt extrem de mulțumiți”, a declarat primarul Vasile Miriță.

nucsoaraPăstrând tendința ultimilor ani, primarul Ion Cojocaru face în această toamnă un nou pas în direcția modernizării infrastructurii de drumuri din Nucșoara. Din luna septembrie au început lucrările de asfaltare a drumului local Valea Seacă – Slatinei, în lungime de 1,1 km.
Modernizarea drumului este realizată cu fonduri din bugetul local și vine în completarea lucrărilor de asfaltare realizate anterior pe Drumul Plaiului și Drumul Rozelor. Autoritățile din Nucșoara își propun să finalizeze proiectul anul acesta, însă totul depinde de soluțiile de finanțare ce vor fi găsite pentru lucrări.

darmanestiServiciul Public de Alimentare cu Apă și Canalizare al comunei Dârmănești anunță concursul organizat în data de 20.10.2019 la Primăria Comunei Dârmănești, ora 10.00 – proba scrisă și 23.10.2019, ora 10.00 – interviul, pentru ocuparea a două funcții contractuale vacante de încasator-cititor contoare de apă.
Dosarele de înscriere se depun în termen de 15 zile lucrătoare de la data afișării anunțului la sediul Primăriei comunei Dârmănești, jud. Argeș, respectiv până la data de 03 octombrie 2019 la sediul Serviciului  Public de Alimentare cu Apă și Canalizare al comunei Dârmănești – persoană de contact Moldoveanu Mihai, secretar, tel/fax: 0248.232.106, adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., și trebuie să conțină următoarele documente:

sarbatorile argesului si musceluluiÎn data de 14 septembrie 2019, începând cu ora 10.00, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, va avea loc ”Reuniunea Fiilor, Fiicelor și Cetățenilor de Onoare ai Argeșului și Muscelului”, desfășurată în acest an sub egida ”Respect pentru Valorile Naționale” - ”Anul Satului Argeșean”.
Evenimentul, desfășurat în încheierea ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” - ediția a XIII-a, aduce în prim-plan personalități din varii domenii, de la ştiinţă, la cercetare, artă sau istorie, în inițiativa de a arăta lumii întregi ”România de la Argeș” - cultura, tradiția și istoria județului Argeș.

festivalul carpatiÎn Argeș urmează 5 zile de dans folcloric. Începe cea de a XXXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor Carpați. Între 3 și 7 septembrie Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș, organizează în cadrul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului tradiționala întâlnire cu muzica, dansul și portul popular.
Centrul Cultural Județean Argeș a lansat invitații mai multor ansambluri folclorice din întreaga lume, invitații la care au răspuns și și-au confirmat participarea grupuri reprezentând cultura tradițională din Bulgaria, Muntenegru, Macedonia de Nord, Turcia, Bosnia și Republica Moldova.Deschiderea Festivalului a avut loc marți, 3 septembrie, ora 19.00, la Grădina de Vară a Centrului Cultural Județean Argeș, spectacolul folcloric maraton fiind precedat de tradiţionala paradă, care s-a desfăşurat începând cu ora 17.30, pe traseul Piața Milea - Grădina De Vară.

stoenesti 1Sărbătoarea din acest an Fiilor Satului Stoenești a coincis în mod fericit cu ziua de naștere a primarului localității, Ion Marin. Evenimentul a fost unul de înaltă ținută prin participarea extrem de numeroasă atât a localnicilor, cât și a invitaților, a organizării impecabile și a spectacolului artistic.

rociuDesfășurată sub egida Proclamației Patriarhiei Române - “2019 - an omagial al satului românesc - al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari”, cea de-a X-a ediție a Zilei Comunei Rociu i-a reunit duminică, 1 septembrie, pe toți cei cu dragoste de aceste meleaguri: săteni, fii ai satului, reprezentanți ai autorităților locale, parlamentari de Argeș, primari din mai toate zonele județului. Ca de fiecare dată primarul Aurel Bălășoiu s-a dovedit a fi amfitrionul perfect al unei zile de neuitat.

tigveniDupă o reabilitare minuțioasă a drumurilor din localitate, administrația locală lucrează la realizarea a două poduri peste Valea Bădislavei.
”Vom scoate la licitație cele două proiecte. Podul de la Bălilești este o cale de acces spre zona în care se va construi Centrul de Zi, parte din proiectul cu fonduri europene al DGASPC Argeș, pentru care am primit fonduri de la Consiliul Județean; cel de-al doilea, din punctul Ionescu, tot peste Valea Bădislavei, este realizat cu fonduri de la calamități, vechea cale de acces fiind distrusă de inundațiile de anul trecut.”, afirmă edilul șef, Dumitru Slătineanu.

cicanesti 2Cu fonduri proprii și ajutor financiar din partea Consiliului Județean, lucrările pentru modernizarea și reabilitarea dispensarului uman din Cicănești continuă.
”Nu știu în ce măsură ne ajung banii pentru a finaliza acest obiectiv, dat fiind faptul că, pe parcursul lucrării, au fost necesare tot felul de intervenții neprevăzute, din cauza faptului că respectiva clădire este foarte veche. Cert este că investiția avansează și că modernizarea prinde contur”, spune primarul Ion Ionescu.

bascovDin cele 20 de drumuri pentru care Primăria Bascov a finalizat licitația și a început lucrările de asfaltare, o bună parte sunt deja modernizate. Conform declarațiilor primarului Gheorghe Stancu, s-a turnat asfalt pe Strada Șolii, Prelungirea Rotărești Foraj, Violetelor, Trandafirilor, Crizantemelor, Zăvoiului, Bisericii, Liliacului și sunt în execuție străzile Rotăreasa, Aviatorilor, Nufărului, Arcanului, Luncă - partea dreaptă, Prelungirea Micșunele.
”Toate aceste tronsoane vor fi finalizate până la sfârșitul lunii octombrie. Este vorba în total de aproximativ 8 km de drumuri asfaltate, modernizate cu șanțuri și tot ceea ce este necesar pentru cele mai bune condiții de circulație”, a declarat edilul șef.

ratestiPregătirile pentru începerea noului an școlar se apropie de final în unitățile de învățământ de pe raza comunei Rătești. Astfel, în școli și grădinițe au fost zugrăvite sălile de clasă și au fost efectuate lucrări de întreținere, dar și tradiționala curățenie de dinaintea începerii cursurilor școlare.

stefan cel mareNoul dispensar uman din comuna Ștefan cel Mare este gata și va fi dat în folosință în această toamnă. De curând, autoritățile locale au realizat recepția finală a lucrărilor și susțin că obiectivul va fi inaugurat după începerea anului școlar. Dispensarul cuprinde cabinete de medicină de familie, un cabinet stomatologic și un punct farmaceutic. Obiectivul a fost realizat cu fonduri guvernamentale prin PNDL și fonduri locale.

schitu 1Comuna Schitu Golești este singura localitate rurală în care se implementează cu succes, de anul trecut, un proiect cu fonduri europene prin  Programul Operațional Capital Uman, cu titlul ”Soluții concrete pentru probleme reale”. Finanțarea este de 17.790.113, 81 lei, echivalentă cu 98, 43% din valoarea totală eligibilă.  Obiectivul general al proiectului îl constituie combaterea sărăciei și a excluziunii sociale din comunitatea marginalizată sat Lăzărești.

cateasca vice adrian banuta 3Luna august și-a câștigat la nivel global, dar mai cu seamă în spațiul economic european, statutul de lună a concediilor. Moda a prins și la români, fie că își desfășoară activitatea în țară sau afară, ei profită de perioada concediilor pentru a petrece meritate sejururi de odihnă și relaxare, dar și pentru a perfecta diverse documente (acte de identitate, contracte de vânzare-cumpărare auto și imobiliare, succesiuni etc.).

teiu gradinita 1Noul an școlar va aduce pentru toți preșcolarii din Teiu un cadou de nota 10! O grădiniță nouă, modernă, în care vor avea cele mai bune condiții pentru joacă și învățare. În noua instituție de învățământ vor funcționa două grupe cu program normal, adică aproximativ 32 de copii, care vor avea săli de curs, sală de activități, tot ceea ce este necesar pentru un act educativ de calitate.

nucsoaraLucrările de reabilitare a Căminului Cultural Nucșoara vor începe în prima lună de toamnă, după ce în luna august a fost finalizată licitația pentru atribuirea acestora.  Momentan, autoritățile din Nucșoara sunt în curs de obținere a avizelor necesare demarării lucrărilor și susțin că investiția va fi finalizată anul viitor.
Vor fi lucrări de reabilitare, extindere, modernizare și dotare, iar proiectul presupune execuția mai multor lucrări de arhitectură la vechea clădire, per total o investiție a cărei valoare depășește 10 miliarde de lei. Finanțarea proiectului provine din bugetul local și sprijinul Consiliului Județean.

cocu canalizare 2Lucrările la sistemul centralizat de canalizare din Cocu merg bine, existând premise ca investiția să fie gata mai devreme decât era așteptat. ”Suntem în grafic cu lucrările, chiar peste, aș putea spune. Valoric, dar și ca execuție, peste jumătate din proiect a fost realizat. Sunt șanse ca investiția să fie gata mai devreme față de termenul stabilit, dar totul depinde și de modul în care sunt achitate lucrările. În orice caz se lucrează, muncitorii și utilajele sunt în teren. Se îngroapă conductele pe DJ 703A și ne apropiem de stația de epurare”, declară primarul Gheorghe Țucă.
Investiția în înființarea sistemului centralizat de canalizare în comuna Cocu este finanțată de Guvern cu fonduri prin PNDL și are în vedere asigurarea utilității în satele  Bărbătești, Richițele de Sus, Richițele de Jos, Făcălețești și Cocu.

davidesti totemDin cauza secetei, în Conțești-Olteanca debitul sistemului de alimentare cu apă este scăzut. Pentru a face față necesităților cetățenilor, conducerea Primăriei a găsit o soluție. Tot în privința alimentării cu apă, anul acesta conducta din satul Davidești va fi înlocuită.
”Am căzut de acord ca, pe timp de noapte, să se oprească furnizarea apei curente, pentru a da posibilitate bazinului să se umple. În acest fel, oamenii au apă pe perioada zilei, la parametri optimi”, a declarat primărița Mirela Cismaru.

darmanesti asfalt valea riziiAșa cum administrația din Dârmănești a promis în acest an, drumul Valea Rizii 2, în lungime de aproximativ 1 km, a fost asfaltat. Urmează construirea podului tubular, pentru prevenirea inundațiilor, pentru care au fost deja achiziționate materialele.
”Podul îl vom realiza în regie proprie, astfel încât costurile să fie minime. Nu vom mai avea probleme cu inundațiile în această zonă, în care ani de-a rândul oamenii au avut de suferit în perioadele cu ploi abundente”, a declarat primarul Emilian Ciolan.

cosesti toalete scoala 2Până la începutul anului școlar unitățile de învățământ din comuna Coșești vor avea toalete moderne, interioare. Conform declarațiilor primarului Nicolae Pană, lucrările se desfășoară în ritm alert.
”Avem în derulare aceste investiții la cinci unități de învățământ de pe raza localității, care până acum nu au avut grupuri sanitare conform ultimelor directive. Asta nu înseamnă că toalete erau nefuncționale sau că puneau în pericol sănătatea elevilor, ci că nu corespundeau ultimelor cerințe. Sunt optimist în ceea ce privește termenul de finalizare. ”, afirmă edilul șef.

babana 1În luna august administrația din Băbana a semnat cu AFIR Târgoviște contractul de finanțare privind realizarea unei zone de agrement în satul Groși. Investiția, în valoare de peste 2 miliarde de lei vechi, se va derula cu fonduri europene.
“Bugetul localității fiind extrem de mic, încercăm ca e fiecare data să identificăm noi surse de finanțare. Iată că proiectul privind înființarea unei zone de agreement în satul Groși va prinde viață, grație unei finanțări europene în valoare de 2,2 miliarde de lei vechi. Este vorba de zona în care, de 16 ani, organizăm Ziua Comunei. Conform proiectului, acolo se vor realiza un teren de sport, trei foișoare, trei grătare, loc de joacă pentru copii, toaletă. Sper ca anul acesta să și finalizăm investiția.”, spune primarul Bebe Ivan.