viorel enacheMedic-șef la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie din Pitești (unde lucrează din anul 2003), fost director general al Direcției de Sănătate Publică Argeș, Viorel Enache știe bine problemele sistemului de sănătate publică. Candidează la Senat din partea PSD Argeș, iar principala sa preocupare este aceea de a contribui la elaborarea unor legi menite să “vindece” Sănătatea din România.
“Sunt medic de peste 20 de ani. Am cunoscut în tot acest timp reforma sistemului sanitar în diversele ei modalități, dar parcă niciodată nu a fost mai greu decât acum, când întreaga populație este lovită de această pandemie cu noul coronavirus. Sistemul sanitar românesc duce din ce în ce mai greu această luptă, ieșind la suprafață toate tarele și neajunsurile acestuia. Existența unei legi a sănătății din anul 2006 care a suferit până acum peste 2.000 de modificări și adăugiri fac din ea o lege nefuncțională și greoaie în aplicabilitatea ei. În concluzie, mă voi implica în elaborarea unor noi legi în domeniul sanitar care să corespundă necesităților actuale și să armonizeze așteptările profesioniștilor din sistem cu așteptările beneficiarilor și să ducă în mod obligatoriu la creșterea calității serviciilor de sănătate și a principalilor indicatori de sănătate a populației.”, afirmă Viorel Enache.

Realizat de SC Media Set Image SRL, la comanda PSD – Organizația Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

stefan cel mare primar nou 16Primăria comunei Ștefan cel Mare va face în scurt timp achiziția prin SICAP pentru lucrările de pietruire a DC 445, drumul spre limita cu județul Dâmbovița. 1 km de drum comunal va fi pietruit. În același timp, pe drumurile din satul Glavacioc se vor realiza lucrări de profilare și nivelare cu grederul. Toate aceste lucrări fac parte din programul de pregătire a drumurilor din comună pentru iarnă.
”Deszăpezirea o vom face în regie proprie, cu utilajele din dotare. Economisim astfel și bani la bugetul local. Avem un buldoexcavator și un tractor, ne-am procurat material antiderapant. Suntem pregătiți pentru întâmpinarea iernii”, declară primarul Ion Parpală. Pe lângă pregătirile de ordin logistic, administrația comunei Ștefan cel Mare a făcut pregătiri și pentru întâmpinarea sărbătorilor de iarnă. Astfel, în cele două sate ale comunei, Glavacioc și Ștefan cel Mare, au fost montate ghirlande și instalații de iluminat ornamental. În cadrul acestei acțiuni, autoritățile locale au înlocuit și 20 de lămpi arse din rețeaua de iluminat public, asigurându-se astfel o bună vizibilitate.

poienari primarPrimăria comunei Poienarii de Muscel este la zi cu pregătirile pentru întâmpinarea sezonului rece. Utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite, s-a achiziționat și material antiderapant, iar instituțiile publice au fost aprovizionate cu lemne din timp. Tot la capitolul ”Pregătiri de iarnă” sunt incluse și lucrările realizate în cursul lunii noiembrie la captarea izvorului de apă de la Valea Iederii.  ”Am făcut curățenie în zona izvorului, am verificat instalațiile să fie totul în regulă. Pe parcursul iernii nu vom mai urca la Valea Iederii, așadar trebuia să punem totul la punct de acum”, afirmă primarul Ion Banzea. În ceea ce privește proiectul pentru realizarea rețelei de gaze în comună, reprezentanții administrației locale spun că trebuie formată o ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară) cu una sau mai multe localități învecinate pentru a putea fi implementat proiectul.

cepariChiar dacă deocamdată nu a primit niciun răspuns la solicitarea de finanțare depusă la Ministerul Dezvoltării privind introducerea rețelei de alimentare cu gaze naturale în localitate, administrația din Cepari a inițiat o serie de demersuri premergătoare implementării unei astfel de investiții.
„Deocamdată autoritățile centrale, Guvernul în speță, nu a inițiat deocamdată niciun program prin care să poată fi finanțate astfel de obiective de investiții, a căror valoare depășește cu mult posibilitățile financiare ale unei comune cum este Cepariul. Dar, până se va stabili modalitatea de finanțare, vrem să fim cu un pas înainte în ceea ce privește implementarea unei astfel de investiții. Astfel, am realizat studiul de fezabilitate, iar în această perioadă am depus la instituțiile abilitate documentațiile pentru obținerea tuturor avizelor cerute de lege. Așadar, în privința gazelor, așteptăm să se deschidă sursa de finanțare. În paralel, am depus la Compania Națională de Investiții o solicitare de finanțare privind asfaltarea a 10 km de drumuri, în toată comuna. Să sperăm că vom primi un răspuns afirmativ!”, spune primarul Cristian Ciobanu.

bughea de sus 2Primarul localității Bughea de Sus, Nicolae Tarbă a fost  în luna noiembrie internat la spitalul din Câmpulung, diagnosticat pozitiv cu Covid. Datorită faptului că de la primele simptome de boală s-a prezentat la spital, evoluția a fost una bună, în momentul de față fiind în afara oricărui pericol.

bascov primarPrin intermediul Grupului de Acțiune Locală administrația din Bascov a realizat încă trei locuri de joacă în comună, care se adaugă celor opt deja existente. Cele trei noi spații destinate copiilor s-au construit la Școala Scheau, Grădinița Valea Ursului și pe strada Glâmboc Deal.
În paralel, continuă lucrările privind modernizarea și reabilitarea DC 173 Mica-Brăileni, cu străzile aferente. Până în momentul de față s-au executat 68% din lucrări, care au constat în amenajarea de podețe, șanțuri pluviale, dar și turnarea asfaltului. „Compartimentul Achiziții publice din cadrul Primăriei Bascov pregătește în această perioadă documentația în vederea întocmirii studiului de fezabilitate pentru modernizarea și reabilitarea unui număr de 14 străzi din comună – ultimele rămase nereabilitate ori modernizate. Investiția va fi una multianuală și va fi suportată de la bugetul local și din alte surse externe legal constituite în acest scop.”, explică primarul Gheorghe Stancu.

mandroc scoalaLa doar 34 de ani, a condus mai multe societăți din postura de director general ,societăți din domeniul comerțului intern și internațional , Cătălin Mîndroc este candidat al PSD Argeș pentru Camera Deputaților. Formator de conexiuni cu furnizorii externi, participând în delegații în China, Turcia , Italia, India, Cătălin Mîndroc își propune să își pună experiența în Parlament în sprijinirea producătorilor autohtoni.

cj arges marius nicolaescuVicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a susținut o conferință de presă având ca temă Hot. 59/19.11.2020 aprobată în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență Argeș, pentru localitățile care au depășit gradul de contaminare cu SARS – Cov – 2 de 3 la mie. Vicepreședintele Marius Nicolaescu a solicitat introducerea în hotărâre a art. 6, alin.(4), din Anexa 3 a Hotărârii nr.967/2020, prin care se permite restaurantelor și cafenelelor prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare la pachet.

minciunescuBogdan Minciunescu, candidat PSD pentru Camera Deputaților, este inginer la Uzina Dacia din Mioveni. Afirmă că are ca principal obiectiv bunăstarea cetățenilor din județul nostru, iar una dintre sursele de bunăstare o constituie dezvoltarea domeniului cercetării și inovării.
“În domeniul economic îmi voi folosi pregătirea profesională și experiența de 14 ani acumulată ca angajat la cel mai mare contribuitor la bugetul național pentru identificarea soluțiilor concrete care vor face din județul nostru un mediu atractiv pentru investitori. Voi contribui la modificarea legilor, astfel încât investitorii din mediul privat să aibă mai ușor acces la programe de finanțare interne și externe. Îmi doresc să contribui la găsirea celor mai bune legi pentru sprijinirea serviciilor IT și reținerea talentelor din domeniile IT prin implementareacelor mai bune facilitați fiscale.

negrasiConducerea Primăriei Negrași are depuse la CNI (Compania Națională de Investiții) mai multe proiecte în vederea realizării unor lucrări în diverse domenii. Astfel, unul dintre proiecte vizează asfaltarea DC 100 Mozacu – Teiu (sat Leșile), cel de-al doilea asfaltarea unor drumuri în satele Bârlogu și Negrași, iar ultimul are în vedere modernizarea Școlii Gimnaziale ”Petre Badea” Negrași. Cea de-a doua școală din localitate, cea din satul Bârlogu, a fost recent reabilitată și modernizată cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean. ”În această perioadă se lucrează la amenajarea terenului de sport din incinta școlii, astfel încât elevii să beneficieze de un spațiu propice desfășurării activităților sportive. Mai este de amenajat și spațiul exterior al școlii, dar până la venirea iernii lucrările vor fi gata”, afirmă primarul Alexandru Constantin.

musatestiAutoritățile comunei Mușătești au depus la CNI (Compania Națională de Investiții) două proiecte pentru modernizarea unor drumuri din localitate. Este vorba de DC 218 Costești, unde se dorește continuarea lucrărilor de asfaltare începute în primăvară (din 5,3 km a fost asfaltat 1 km de drum) și asfaltarea Uliței Ioneștilor – DC 218 B și a străzii Fânației. Urmează ca cele două proiecte să fie analizate, iar autoritățile din Mușătești speră ca în primăvara anului viitor să fie posibilă demararea lucrărilor.
În localitate continuă lucrările la extinderea rețelei de alimentare cu apă.

micestiDupă ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid, preșcolarii din Purcăreni vor merge la cursuri într-o locație nou nouță, dotată cu toate cele de trebuință desfășurării unui proces instructiv-educativ la cele mai înalte standarde. Grădinița Purcăreni din este unul dintre obiectivele pentru care administrația din Micești a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. „Clădirea este gata, au venit și mare parte din dotări, am construit și un loc de joacă pentru copii. Mai trebuie turnată doar o alee și de obținut avizele de la DSP și ISU.”, precizează Ionuț Tudorache, șeful biroului Achiziții publice din cadrul Primăriei Micești.
La Dispensarul uman, o altă investiție prin PNDL, au început să sosească deja dotările. Clădirea mai trebuie legată la utilități și racordată la rețeaua electrică. Se preconizează ca efectuarea recepției să aibă loc la finele acestui an.

buzoestiAdministrația comunei Buzoești continuă în această perioadă lucrările de construcție a bazei sportive din satul Șerboieni, investiție derulată cu fonduri locale și guvernamentale. Concomitent, se lucrează și la terenul de sport din incinta Școlii Gimnaziale Șerboieni, obiectiv inclus în proiectul bazei sportive. Prin realizarea acestor investiții se urmărește creșterea participării locuitorilor din comună la activități sportive, în special creșterea numărului de copii și tineri care participă la competiții sportive ce se desfășoară în comună. ”Urmează să organizăm licitația pentru un proiect de asfaltare a unor drumuri din satele Ionești și Redea. Intenționăm să derulăm procedurile de achiziție a lucrărilor până în primăvară astfel încât atunci când se face vremea bună să demarăm modernizarea drumurilor”, afirmă primarul Ion Tănase, cu privire la un alt proiect ce urmează a fi realizat.

babanaÎn ziua de 18 noiembrie 2020, ora 10.00, s-au deschis ofertele privind atribuirea contractului de concesiune a ,,Serviciului de Utilitate Publica de Distribuție a Gazelor Naturale" în comuna Babana. Au depus oferte reprezentanții firmelor SC Premier Energy SRL și Gazprom Internațional Distribution SRL.
„Proiectul privind introducerea rețelei de alimentare cu gaze în comună a fost depus la Ministerul Fondurilor Europene. Urmează să primim notificări privind completarea acestuia. Rețeaua va avea o lungime de 46 km, valoarea investiției ridicându-se la suma de 24.275.442 lei.”, a declarat primarul Bebe Ivan.

pavelescuLider al celui mai mare sindicat din România, cel de la Autoturisme Dacia din Mioveni, Nicolae Pavelescu este acum candidat al PSD Argeș pentru Camera Deputaților. A apărat mai bine de 20 de ani interesele angajaților de la Dacia, iar din postura de parlamentar își dorește să contribuie la îmbunătățirea situației tuturor salariaților din România.
“Direcțiile principale în care voi acționa sunt creșterea salariului minim după prognoza din program cu 30% realizată prin creșterea colectării și reducerea evaziunii fiscale, precum și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii prin programul de finanțare a IMM-urilor prin grant-uri, prin programe de start-up, prin acordarea de credite cu dobândă fixă către întreprinderile mici și mijlocii, iar ca rezultat obținut reducerea șomajului. O preocupare permanentă va fi modificarea legislației muncii în așa fel încât între angajat, angajator și stat să poată fi un echilibru, iar reducerea fiscalității pe muncă va fi o altă prioritate.”, declară Nicolae Pavelescu.

Realizat de SC Media Set Image SRL, la comanda PSD – Organizația Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

stolnici primarReconfirmat primar al comunei Stolnici în urma alegerilor de septembrie, Sevastian Pupăză Roșu spune că în noul mandat se va axa pe finalizarea investițiilor aflate în derulare și pe implementarea a două proiecte extrem de importante pentru comunitatea locală: canalizarea și gazele. În ceea ce privește activitatea administrației locale și relația cu cetățenii, acestea vor continua după principii bine înrădăcinate în Primăria Stolnici: transparență, dialog și comunicare.

rociu primarLucrările la rețeaua de canalizare din satele Gliganu de Sus și Șerbănești sunt realizate în proporție 95%. Primarul din Rociu, Aurel Bălășoiu, spune că la finele lunii noiembrie investiția va fi finalizată, urmând ca anul viitor să se realizeze racordurile gospodăriilor la sistem. De această investiție vor beneficia aproximativ 1.200 de familii. „În privința racordurilor, am întocmit un proiect prin care încercăm să accesăm fonduri guvernamentale, astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să suporte costurile acestor lucrări. Avem, de asemenea, depus spre finanțare la Guvern un proiect pentru introducerea canalizării și în satele Rociu și Gliganu de Jos, și efectuarea de extinderi ale rețelei în Gliganu de Sus și Șerbănești. Serviciul de canalizare va fi preluat de către SC Edil Top Apă Canal 2010, societatea la care Consiliul Local Rociu este acționar.”, explică primarul Aurel Bălășoiu.

corbiCandidatura la „parlamentare” a independentului Virgil Baciu, fost primar al comunei Corbi, a adus un suflu nou în politica argeșeană. Două sunt aspectele cele mai importante și relevante: pe de o parte faptul că Baciu a făcut administrație cu succes, demonstrând că și o comună cu un buget mic poate accesa fonduri importante, poate implementa proiecte de anvergură și poate ieși din anonimat promovându-și ce are mai de preț în materie de tradiții și îmbinând acest aspect cu modernitatea, poate organiza festivaluri de rang internațional. Pe de altă parte, faptul că și-a asumat această candidatură ca independent, mânat de propriile convingeri, de propria experiență și, mai ales, liber de orice constrângere de ”partid”.

popesti primarLocuitorii comunei Popești au hotărât, pentru a doua oară consecutiv, să-i acorde votul de încredere edilului Ion Mihai, alegând continuitatea și performanța în administrație. Proiectele și investițiile realizate în ultimii ani la Popești au dovedit preocuparea permanentă a administrației locale pentru dezvoltarea comunei, proces ce va continua și în următorii patru ani. ”Ideile și proiectele inițiate urmează drumul dezvoltării și prosperității comunei și a locuitorilor săi. Avem mai multe proiecte aflate în derulare și altele care urmează să fie puse în execuție. Cel mai important dintre acestea rămâne cel de înființare a rețelei de gaze. Documentația este depusă la minister, totul este pregătit, așteptăm doar ca Guvernul să aprobe finanțarea. De asemenea, pe lista-sinteză a CNI (Compania Națională de Investiții) cu proiecte ce urmează a fi finanțate din fonduri guvernamentale a fost inclusă și solicitarea de finanțare a lucrărilor de asfaltare a 8,2 km de drumuri locale în comuna Popești. Ar fi o continuare excelentă a proiectului derulat prin PNDL 2, prin care am reușit să asfaltăm 6 km de drumuri locale anul acesta”, declară primarul Ion Mihai.

barla primarPrimarul Gheorghe Voicu a primit voturile cetățenilor comunei Bârla pentru un nou mandat la alegerile locale derulate în luna septembrie. Este cel de-al doilea mandat pentru edilul din Bârla, unul de continuare a proiectelor de modernizare a comunei. Dezvoltarea localității  se va accelera în următorii patru ani, având ca puncte de referință trei mari proiecte: asfaltarea a 16,5 km de drumuri locale, înființarea și extinderea rețelei de gaze și introducerea sistemului de canalizare.

baiculesti primarPrimarul Niculae Dragnea a câștigat un nou mandat în fruntea administrației comunei Băiculești. Este cel de-al treilea mandat pentru edil, unul ce va fi dedicat continuării proiectelor de dezvoltare a comunei de lângă Curtea de Argeș. ”Eu am căutat să fiu primar pentru toți locuitorii comunei în aceste mandate, voi continua pe aceeași linie de conduită. Mi-am făcut și am să-mi fac datoria în continuare! Principala preocupare pe care o voi avea este aceea de a reprezenta cât mai bine interesele cetățenilor comunei Băiculești. Pornesc în noul mandat cu dorința de a face lucruri utile pentru oameni. Dar trebuie să mai existe și putință, adică să avem fonduri pentru a finanța proiectele propuse. Plec la drum cu gânduri bune și sănătoase și sper să reușesc, alături de echipa din Consiliul Local, să realizez ceea ce am prezentat în programul de campanie”, declară primarul Niculae Dragnea.

bogdan oanceaBogdan Oancea, candidat al PSD Argeș pentru Camera Deputaților, este economist și, în urma alegerilor din 27 septembrie a fost desemnat viceprimar al comunei Bughea de Sus. Afirmă că intră în competiția pentru un loc în Parlament cu gândul de a ajuta la creșterea nivelului de trai pentru toți românii.
"Candidez pentru Camera Deputaților cu ferma convingere că oamenii trebuie puși pe primul loc și că Parlamentul României trebuie să reprezinte dorințele românilor. Două calități nu trebuie să lipsească unui om politic - necesare, de altfel, în orice meserie - bunătatea şi inteligenţa. Ca deputat, voi urmări în permanență interesul general al oamenilor pe care-i reprezint și anume ca aceștia să ducă o viață cât mai confortabilă, iar asta presupune siguranța vieții de zi cu zi, șanse egale pentru toți, o justiție corectă și responsabilă, drumuri moderne, un sistem sanitar și educațional bine dezvoltat și eficient, accesul la hrană sănătoasă, apă sănătoasă, aer curat, locuri de muncă plătite decent, o pensie suficientă, un nivel de trai care să asigure fiecărui român o viață demnă și civilizată.", declară Bogdan Oancea.

Realizat de SC Media Set Image SRL, la comanda PSD – Organizația Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

suseni primarSeriozitatea și experiența în administrație și-au spus cuvântul la Suseni, acolo unde primarul Doru Radu a câștigat un nou mandat în fruntea Primăriei. În cel de-al cincilea mandat la conducerea administrației locale, edilul din Suseni și-a propus să ducă la bun sfârșit proiectele aflate în derulare, deloc puține la număr, dar și să implementeze unele noi. Cel mai important dintre acestea rămâne înființarea rețelei de alimentare cu gaze în comună.

nucsoara primarIon Cojocaru și-a păstrat funcția de primar al comunei Nucșoara în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie. Edilul a câștigat un nou mandat la conducerea Primăriei Nucșoara, dovedind că proiectele realizate până în prezent au contribuit la schimbarea în bine a localității și că se bucură de încrederea cetățenilor. ”Le mulțumesc cetățenilor pentru încrederea acordată. Vom munci dublu față de cele două mandate de până acum. Vom face din Nucșoara o comună europeană, o comună care să se diferențieze de celelalte, pe baza unor proiecte ambițioase pe care le pregătim”, afirmă primarul Ion Cojocaru. Printre obiectivele prioritare din noul mandat se numără asfaltarea drumurilor locale din satul Slatina. Proiectul realizat în acest sens a fost inclus pe lista-sinteză a proiectelor finanțate prin CNI (Compania Națională de Investiții) cu fonduri guvernamentale. ”Trebuie întâi să terminăm racordările la rețeaua de alimentare cu apă a satului Slatina, apoi ne vom apuca de modernizarea drumurilor. De la anul se va lucra propriu-zis. Este vorba de asfaltarea a 8 km de drumuri locale. Avem cadastru făcut, toate documentațiile pregătite pentru proiect. Înainte de toate însă, trebuie să semnăm contractul de finanțare a lucrărilor”, precizează primarul Ion Cojocaru.

cepariToate cele patreu proiecte derulate cu fonduri guvernamentale prin PNDL II sunt finalizate în comuna Cepari. Conform declarațiilor primarului reales, Cristian Ciobanu, la trei dintre aceste investiții urmează a se face recepția lucrărilor. ”Avem de recepționat alimentarea cu apă Urluiești-Neagoș și două poduri. Implementarea cu succes a acestor proiecte și realizarea obiectivelor a depins foarte mult și de modul rapid în care s-au alocat fondurile, dar și de antreprenorii care au câștigat licitațiile și care au respectat termenele, fapt pentru care le mulțumesc. Pentru comunitate, cele patru investiții înseamnă foarte mult, iar cu bani exclusiv de la bugetul propriu nu am fi reușit niciodată să le realizăm.”, a declarat edilul șef.

mozaceni primarLiana Corina Dună a câștigat al doilea mandat de primar al comunei Mozăceni la alegerile locale din luna septembrie. Cetățenii din au votat pentru continuitate și performanță în administrație, apreciind munca, eforturile și obiectivele realizate de administrația locală în ultimii patru ani. ”Mulțumesc din suflet tuturor cetățenilor comunei Mozăceni pentru încrederea acordată. Mulțumesc tuturor tinerilor comunei care au fost alături de noi, celor care au venit special de peste hotare pentru a fi alături de noi. Am demonstrat că suntem o echipă, și astfel vom acționa și pe viitor. În noul mandat voi continua să realizez proiecte care să modernizeze localitatea și voi face administrație în slujba cetățeanului”, declară primărița Liana Corina Dună.

cosesti primarAdministrația din Coșești va emite ordinul de începere a lucrărilor la proiectul privind reabilitarea, modernizarea și extinderea rețelei de apă din comuna Coșești, investiția ce se va realiza prin PNDL II. ”Chiar dacă se apropie anotimpul rece, se pot face lucrări. Începem cu montarea sistemelor de deferizare și demanganizare în zonele în care apa înregistrează cele mai mari cantități din substanțele amintite, nefiind propice consumului. Apoi vom trece la amenajarea de bazine noi, foraje, cel mai probabil extinderile rămânând pentru anul viitor. Este un obiectiv vast pe care de-abia așteptăm să-l implementăm, pentru a asigura populației apă de calitate, la standarde europene.” a declarat primarul Nicolae Pană.

bughea de sus primarCea mai importantă investiție care se derulează în această perioadă în comuna Bughea de Sus este realizarea sistemului de canalizare. Conform declarațiilor primarului Nicolae Tarbă deși termenul de finalizare este sfârșitul anului viitor, obiectivul va fi gata la finele trimestrului al II-lea din 2021. ”Așteptăm cu interes începerea lucrărilor la stația de epurare. Între timp, a fost îngropată conducta și s-au realizat branșamente, cu două echipe. Sunt mulțumit de ritmul lucrărilor; chiar dacă am întâmpinat dificultăți legate de vreme sau de pandemie, iată că am reușit să respectăm termenele ba, mai mult, să le devansăm”, a declarat edilul șef din Bughea de Sus.

simona"În activitatea mea de deputat, una dintre măsurile pentru care mă bucur foarte mult că au fost adoptate în Parlament este Programul Național de Dezvoltare Locală. Vom merge și mai departe. La fel ca și în perioadele în care am fost la guvernare, și pentru perioada 2021-2024 punem accent pe creșterea nivelului de trai prin dezvoltare regională și locală.
Prin voință politică, PSD va înființa Fondul Național de Dezvoltare Locală din al cărui buget vor fi finanțate lucrări pentru a îmbunătăți condițiile de trai în toate comunele și orașele României.
Din acest Fond vor fi făcute investiții pentru:

preotPrimar al comunei Corbeni, licențiat în Teologie, Nicolae Dinică este și masterand în Administraţie Publică și Putere Executivă. Afirmă că principala sa preocupare în Parlament va fi îmbunătățirea vieții românilor.
“Acum când trăim într-o perioadă delicată generată atât de criza sanitară, cât și de cea de guvernământ, trebuie să ne preocupe mai mult ca oricând găsirea oportunităților pentru bunăstarea semenilor. În ceea ce mă privește, am ales să servesc oamenii în cele mai altruiste moduri, atât ca îndrumător spiritual și sprijin pentru suflete, cât și ca prim-gospodar al așezării Corbeni, iar acum în onoranta ipostază de a face parte din cea mai performantă echipă a PSD Argeș care candidează pentru Parlamentul României. Pentru mine și colegii mei oamenii sunt pe primul loc! Echipa PSD are soluția pentru salvarea României! Avem cele mai eficiente măsuri pentru Dezvoltarea Regională, vom susține simplificarea procedurilor pentru accesarea Fondurilor UE și instituirea Registrului Național al Investițiilor publice, iar educația, sănătatea, păstrarea și crearea locurilor de muncă, soluții eficiente pentru activitățile HORECA, modernizarea infrastructurii medicale, modernizarea localităților prin utilități și infrastructură rutieră vor fi mereu în prim-planul preocupărilor noastre.”, declară Nicolae Dinică.

teiu primarAlegerile locale din 27 septembrie i-au adus un nou mandat primarului comunei Teiu, Florin Dumitru. Reales pentru a treia oară consecutiv la conducerea Primăriei, edilul dovedește că administrația în folosul comunității rămâne criteriul cel mai important pe care cetățenii îl iau în calcul în acordarea votului de încredere. Drept urmare, proiectele de modernizare a comunei vor continua și în următorii patru ani sub administrația primarului Florin Dumitru. Unul dintre acestea vizează modernizarea iluminatului public din comună. ”De curând am finalizat modernizarea iluminatului public pe traseul Teiu (centru comună) – sat Leșile, inclusiv artera principală din acest sat. Au fost montate 230 de lămpi economice cu LED. Lucrările au fost realizate cu fonduri din bugetul local, iar pe viitor ne propunem să modernizăm iluminatul public și pe ulițele secundare”, declară primarul Florin Dumitru. O altă lucrare aflată în derulare este cea de reabilitare a unui tronson de drum pe DC 92. A fost reabilitată platforma drumului și au fost amenajate șanțuri taluzate pentru scurgerea apelor pluviale. Urmează ca tronsonul respectiv să fie asfaltat.

slobozia primarPetre Funie a fost reconfirmat în funcția de primar al comunei Slobozia. Edilul a câștigat alegerile locale și susține că dorește să continue proiectele începute pentru comunitatea din care face parte. Primar cu experiență, Petre Funie a avut în permanență în atenție modernizarea comunei, iar acest lucru s-a văzut din numeroasele proiecte derulate de-a lungul timpului. ”Prioritățile noului mandat vizează finalizarea investițiilor aflate în derulare. Mă refer aici la modernizarea centrului civic, asfaltarea DJ 702F și amenajarea unui teren multifuncțional de sport în incinta Școlii Gimnaziale Slobozia. În 2021 va începe și modernizarea DJ 503 limita județului Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja - Cătanele, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură derulate în județul Argeș. Depunem toate eforturile și pentru proiectul de introducere a gazelor. Suntem asociați cu cinci comune din județul Dâmbovița într-o ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară), iar în prezent se lucrează la studiul de fezabilitate al proiectului. Magistrala de transport gaze se află aproape de localitatea noastră, în județul Dâmbovița, de aceea am și ales să ne asociem cu localități din județul vecin. Guvernul ar urma să finanțeze proiectele pentru rețelele de gaze printr-un program cu finanțare europeană. Așteptăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, afirmă primarul Petre Funie.

darmanesti primarAdministrația locală din Dârmănești a început pregătirile pentru iarnă. În termeni concreți, asta înseamnă pietruirea străzilor din satul Piscani, dar și asfaltarea, conform promisiunilor, a Drumului lui Iuda, în lungime de 400 m. ”Modernizarea Drumului lui Iuda era pe lista de priorități încă din vară, parte a campaniei noastre de asfaltare a drumurilor importante din localitate. În schimb, tronsoanele încă neasfaltate din Piscani necesitau o reabilitare, pentru ca cetățenii de aici să poată circula în condiții optime pe perioada iernii.”, a declarat primarul Emilian Ciolan.

cicanestiÎn curând la Cicănești vor fi demarate lucrări pentru rezolvarea unei alunecări de teren din zona Bărăști, situație ce a survenit în urma inundațiilor din vara acestui an. ”Este o lucrare mai complexă, pentru care am primit bani ca urmare a solicitărilor noastre, din Fondul de Urgență. În afara consolidării drumului, se va turna și covor asfaltic, pe o lungime de 500 m. ”, a declarat primarul Ion Ionescu.
În urma desființării Fondului de Dezvoltare, structură unde conducerea Primăriei Cicănești depusese un proiect pentru asfaltarea a 9 km de drumuri din localitate, obiectivul a rămas fără finanțare.

mihalceaMedicul Remus Mihalcea, manager al Spitalului Clinic Colentina din București, este argeșean și a lucrat ca medic specialist la Spitalul Județean Pitești secția ORL, după care a fost șef secție ORL în cadrul aceluiași spital. A îngrijit bolnavi și la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș, dar și la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Candidat pentru Camera Deputaților din partea PSD Argeș, Remus Mihalcea își propune să contribuie la îmbunătățirea sistemului medical din Argeș și din întreaga țară.

operator salubritateÎn urma procedurii de negociere fără publicarea unui anunț de participare (Legea 98/2016) pentru “delegarea gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare, respectiv colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale în Zona Pitești Nord – Pitești Sud Argeș (Exclusiv Municipiul Pitești)” , ADI SERVSAL ARGEȘ a declarat câștigător operatorul S.C. SALUBRIS S.A.
Din 1 noiembrie 2020, zona  PITEȘTI – SUD și PITEȘTI-NORD (EXCLUSIV municipiul Pitești) formată din cele  24 de localități, respectiv: Oraș Ștefănești, Albota, Bradu, Căteasca, Moșoaia, Oarja, Poiana Lacului, Rătești, Săpata, Vedea, Bascov, Babana, Budeasa, Ciomăgești, Cocu, Cotmeana, Cuca, Drăganu, Mălureni, Merișani, Micești, Morărești, Uda și Mărăcineni va fi operată de S.C. SALUBRIS S.A.

recea primar nou 7Alegerile locale au adus schimbarea conducerii administrative a comunei Recea, după mai bine de 24 de ani în care primăria a fost condusă de edilul Marin Pană. Noul primar este Doru Dragu, acesta obținând majoritatea voturilor cetățenilor care și-au arătat încrederea în viziunea sa de a continua proiectele de dezvoltare derulate în localitate. În vârstă de 45 de ani, noul primar al comunei Recea vine la conducerea administrației locale cu idei și proiecte noi, dar și cu dorința de a duce la bun sfârșit proiectele demarate de vechea administrație. De altfel, acesta se va baza pe sprijinul și experiența fostului edil Marin Pană, în calitate de viceprimar al comunei.

raca primar nou 5După mai multe mandate de viceprimar, Nicușor Popescu a fost ales la conducerea administrației locale din Râca. Voturile cetățenilor comunei au mers către un om cu experiență în administrație, un om care cunoaște problemele cu care se confruntă comunitatea locală și care, mai important, a venit cu soluții și idei de proiecte menite să rezolve aceste probleme. Primarul Nicușor Popescu se va baza pe sprijinul și experiența fostului primar, Georgel Burcea, propus acum pentru funcția de viceprimar.
- Care sunt prioritățile primului mandat la Primăria Râca?

vulturesti regularizare argesel 1În numai două săptămâni de când a revenit în funcția de primar al localității Vulturești, ca urmare a opțiunilor de vot ale cetățenilor, Liviu Poșircă, alături de echipa domniei sale, a arătat că este un om de acțiune, așa cum a promis. Printr-un protocol încheiat între administrație și Apele Române, s-a regularizat Valea Râului Argeșel, pe o lungime de 3 km. ”În timp, apele au înghițit peste 25 de ha de teren în zonă. Am defrișat și am reamenajat cursul apei, astfel încât să nu mai fie probleme. O lucrare asemănătoare – regularizare cu gabioane, pe o lungime de câte 100 de metri pentru fiecare parte, trebuie realizată în zona podului Mâzgana, pentru prevenirea inundării căii de acces, lucru ce se întâmplă acum la fiecare ploaie abundentă.” , a declarat edilul șef.

stefan cel mare primar nou 16Ion Parpală este noul primar al comunei Ștefan cel Mare, conform rezultatelor obținute la alegerile locale din luna septembrie. Cetățenii comunei au votat pentru schimbare, având încredere că fostul viceprimar al localității este omul potrivit să se ocupe de destinele comunei în următorii patru ani.
Pe 29 octombrie, noul edil al comunei, Ion Parpală,  a depus jurământul în cadrul unei ședințe solemne la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului Argeș, consilieri locali și primari ai localităților învecinate. Prioritățile noului primar al comunei Ștefan cel Mare vizează derularea de lucrări în mai multe domenii, continuarea investițiilor demarate și atragerea fondurilor externe pentru dezvoltarea comunei.

cocu primarGheorghe Țucă a fost ales pentru un nou mandat de primar al comunei Cocu. La alegerile din luna septembrie au primat experiența în activitatea administrativă și dorința de continuitate în dezvoltarea comunei. "Vreau sa le mulțumesc cetățenilor din Cocu, care m-au reconfirmat pentru încă patru ani de zile ca primar al comunei. Înseamnă ca munca mea nu a fost zadarnică si că m-au creditat pentru a-mi duce la îndeplinire proiectele pe care le-am început. Sunt proiecte care vor schimba radical fața localității în următorii ani. Încep acest nou mandat cu dorința de a găsi finanțare pentru proiectele pe care le am", declară primarul Gheorghe Țucă.

# "Pentru mine, drumul existenței este scurt, dar drumul României este lung și este important să îl parcurgeți bine!"                                                     

daeaPetre Daea, ministru al Agriculturii în cadrul guvernării PSD, a fost joi și vineri în județul Argeș. Acesta s-a întâlnit cu producătorii agricoli din Stâlpeni și Mihăești, a vizitat ferma unui harnic producător de legume din Schitu Golești, a stat de vorbă cu producătorii și comercianții din Piața Agroalimentară din Câmpulung Muscel, după care a întâlnit familia frumoasă a unui cioban din Albeștii de Muscel și a discutat cu producătorii agricoli din Albeștii de Muscel, Bughea de Jos și Bughea de Sus și de pe Valea Argeșului. Întrebat ce ar fi făcut dacă, fiind ministru al Agriculturii, i s-ar fi cerut să închidă piețele, cum s-a întâmplat acum, Petre Daea a declarat că nu ar fi semnat un asemenea document în ruptul capului.

schitu golesti primarAdministrația din Schitu Golești a intrat în ultimul trimestru al anului în forță, la fel cum a început 2020: cu cinci obiective de investiții aflate în licitație. ”Avem etapa a II-a a sistemului de canalizare, în lungime de 7 km, cu două subtraversări, investiție pe care o vom începe cu fonduri proprii, după finalizarea procedurii de licitație. Reabilitarea clădirii socio-culturale din centrul comunei este al doilea obiectiv aflat la acest moment în licitație. Aici va funcționa biblioteca, un club al pensionarilor, va fi amenajată o sală pentru activități culturale. Investiția este parțial finanțată din fonduri europene, iar co-finanțarea va fi suportată din bugetul propriu. Cel de-al treilea obiectiv este sala de sport de la Școala Schitu Golești, obiectiv ce se realizează prin Compania Națională de Investiții. Nu în cele din urmă, avem două licitații parte a proiectului derulat cu fonduri europene prin POCU: reabilitarea a 71 de case ale membrilor grupului țintă și realizarea a 58 de branșamente la rețeaua electrică.”, a declarat primarul Vasile Miriță.

sapata primarAlegerile locale din 27 septembrie i-au adus lui Laurențiu Micu al treilea mandat de primar al comunei Săpata. Proiectele propuse pentru următorii patru ani au în prim plan modernizarea localității și asigurarea unei administrații eficiente.
Unul dintre proiectele aflate în derulare este cel de modernizare și dotare a Căminului Cultural Săpata. Lucrările propriu-zise se apropie de final, iar dotarea căminului cu mobilier, aparatură electronică, costume și tot ceea ce este nevoie pentru tabăra anuală de pictură pe sticlă, este în curs de licitație. De asemenea, autoritățile din comuna Săpata lucrează la un proiect pentru îmbunătățirea infrastructurii. ”Suntem în faza de obținere a avizelor pentru un proiect de modernizare a două podețe situate pe drumuri locale, Dragomirești și Ciobești. Lucrările presupun montarea unor tuburi noi, capete din beton și asfaltare. Din păcate, birocrația din instituții întârzie mult demararea acestor lucrări, în sensul că eliberarea avizelor durează foarte mult”, declară primarul Laurențiu Micu.

musatesti primarAlegerile locale din 27 septembrie au consfințit realegerea primarului Constantin Oancea în fruntea comunei Mușătești. Ședința de constituire a Consiliului Local Mușătești și învestire în funcție a primarului  a avut loc în zi de sărbătoare, pe 26 octombrie, de Sf. Dumitru. Odată cu preluarea noului mandat, au fost stabilite și prioritățile pentru următorii patru ani.  ”În mandatul 2020 -2024 îmi doresc să avem mai mulți bani pentru realizarea proiectelor propuse. Voință există, de la muncă nu ne dăm înapoi, dar trebuie să avem și susținere financiară. Obiectivele principale pentru următoarea perioadă sunt continuarea și finalizarea lucrărilor la rețeaua de alimentare cu apă și modernizarea drumurilor comunale. În prezent lucrăm la realizarea cadastrului pentru mai multe drumuri din satele Robaia, Vâlsănești, Stroești și Costești, în vederea asfaltării. Lucrările de cadastrare vor fi achitate cu fonduri proprii, iar pentru cele de asfaltare vom căuta să accesăm finanțare din surse externe”, declară primarul Constantin Oancea.

leresti primar juramant 2Depunerea jurământului primarului reales din Lerești, Marian Toader, a fost un moment încărcat de emoție și solemnitate. În discursul domniei sale, edilul a ținut să mulțumească, pe lângă celor ce-au acordat din nou încredere, prin vot, aparatului administrativ, și colegilor care i-au fost alături, exprimându-și speranța că și echipa nou constituită de consilieri locali va avea un singur țel: binele comunității.

tigveni primar nou 4Constantin Smeu este noul primar al comunei Tigveni, în urma rezultatelor înregistrate la alegerilor locale desfășurate în luna septembrie. Ocupând funcția de viceprimar din 2004, nevoile localității nu îi sunt străine noului edil șef. Conform declarațiilor domniei sale, modernizarea infrastructurii rutiere rămâne principala preocupare a executivului. ”Depunem în cel mai scurt timp la Compania Națională de Investiții documentația pentru asfaltarea a 11,4 km de drumuri din localitate, tronsoane în toate satele. Avantajul este că avem pe aceste drumuri cadastru realizat în proporție de 80%, iar măsurătorile continuă. Între timp, se realizează proiectarea pentru reabilitarea drumurilor afectate de calamități. Am primit fonduri de la Situații de Urgență pentru pietruirea a  aproximativ 6 km și amenajarea a două podețe – „La Ionescu”, pe Valea Bădislavei, și pe Valea Bucurii, în satul Bârseștii de Jos.”, a declarat primarul comunei Tigveni.

negrasi primarAlegerile locale din luna septembrie l-au reconfirmat pe Alexandru Constantin în funcția de primar al comunei Negrași. Acesta a câștigat cel de-al doilea mandat primind votul de încredere al cetățenilor care au înțeles că drumul spre modernizarea localității trebuie să continue prin proiectele inițiate și derulate de administrația locală. Prioritare pentru mandatul 2020-2024 sunt proiectele ce au în vedere modernizarea școlii din satul Negrași, introducerea canalizării și reabilitarea infrastructurii de drumuri.

cateasca primar nou 4Alegerile locale din luna septembrie au adus victoria lui Liviu Năstase la conducerea Primăriei Căteasca. Nume cunoscut în administrația publică locală, Liviu Năstase a mai ocupat funcțiile de viceprimar și primar al comunei Căteasca și revine la conducerea administrativă a localității cu obiective ambițioase și dorința de a realiza proiecte care să aducă condiții moderne de trai pentru cetățeni. Noul primar al a depus jurământul la finalul lunii octombrie.

bascov primarAlegerile locale desfășurate la sfârșitul lunii septembrie nu au încetinit ritmul rapid de derulare al investițiilor în comuna Bascov. În continuare, localitatea este un șantier, acționându-se pe mai multe zone de interes. Modernizarea drumurilor comunale,  finalizarea podului de la Scheau și construirea creșei din localitate, obiective de maxim interes pentru comunitate, și-au urmat cursul firesc. În afară de lucrările în sine, aparatul administrativ pune la punct documentațiile pentru demararea investițiilor viitoare.

ovidiu puiuProfesorul universitar doctor Ovidiu Puiu susține că alocarea banilor europeni din Planul Național de Relansare și Reziliență și din cadrul financiar multianual 2021-2027 nu trebuie făcută pe picior, ci cu largă consultare și maximă transparență. România are nevoie de dezvoltare pentru toți românii și nicio persoană și nicio regiune nu trebuie lăsate în voia sorții atunci când se decide repartizarea resurselor.
Planul Național de Relansare și Reziliență este încă o necunoscută!
România are un buget din fonduri externe estimat la circa 80 de miliarde euro, din care peste 30 de miliarde euro sunt destinați instrumentului de finanțare “Mecanismul de redresare și reziliență”, pentru care este necesar a se elabora “Planul Național de Redresare și Reziliență” (PNNR), care să fundamenteze viitoarele investiții. România s-a angajat să prezinte un prim draft al PNNR în luna octombrie 2020, dar acesta nu a fost elaborat în conformitate cu calendarul anunțat.

ovidiu puiuProf. univ. dr. Ovidiu Puiu, candidat PSD Argeș pentru Senatul României, se arată profund îngrijorat de situația învățământului românesc, în condițiile în care, din cauza pandemiei scăpată de sub control de către actualii guvernanți, școlile au fost închise, dar nu toți elevii au acces la educația on-line.
“A lăsa un singur elev fără acces la educație este de neacceptat! A lăsa zeci, sute sau mii de copii fără un astfel de acces înseamnă încălcarea dreptului la învățătură!
În realitate, nu știm cu exactitate câți dintre copiii României au astăzi acces la educație, în condițiile în care toate școlile din țară au lacătul pe ușă! Nu știm clar câte tablete au fost distribuite și câte mai sunt de distribuit, câte școli au conexiune la Internet și câte nu, câți profesori fac sau nu orele în on-line! Și toate acestea se întâmplă în țara care are deja una dintre cele mai mari rate de părăsire timpurie a școlii! În plus, Monitorul European al Educației și Formării – ediția noiembrie 2020 – avertizează asupra riscului de agravare a inegalităților deja accentuate în România, cu repercusiuni deosebit de grave pe termen scurt și mediu.

stocheciFiecare român, din orice colț al țării, trebuie să aibă acces rapid la servicii medicale și pentru asta trebuie înființate centre medicale comunitare în localitățile în care nu există dispensare medicale și medici de familie. În programul de guvernare pentru sănătate, PSD are ca prioritate dezvoltarea unei rețele de centre medicale, care să includă cabinet de medicină de familie, cabinet stomatologic și punct farmaceutic. Finanțarea pentru un astfel de centru poate ajunge la 500.000 de euro, bani ce vor fi folosiți la construirea clădirii, dotarea cabinetelor și achiziționarea unui Duster, cu care personalul medical să se deplaseze pentru consultații sau îngrijiri la domiciliu. Pentru a asigura și personalul medical de specialitate, Primăriile vor putea solicita medici rezidenți care să activeze în aceste unități sanitare.

balasoiu“Aproximativ 80% dintre măsurile propuse de PSD țintesc siguranța locurilor de muncă și stimularea forțelor active din societate: salariați, antreprenori, investitori. PSD acordă în continuare o atenție sporită pensionarilor, pentru ca în contextul actualei crize sanitare și financiare, ei sunt cel mai afectați. Să nu uităm că anul acesta, guvernanții PNL au mutat banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau să-i folosească după bunul plac. În septembrie, PSD a făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari: a mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor! Ne vom preocupa în continuare ca acest buget să nu devină pușculița PNL, explică Aurel Bălășoiu, candidat la Camera Deputaților pe lista PSD Argeș.

Realizat de SC Media Set Image SRL, la comanda PSD – Organizația Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

stalpeni primar3,7 km de drumuri din Stâlpeni vor fi asfaltați printr-un proiect finanțat de către Compania Națională de Investiții. ”Este vorba de drumul Haltă Oprești, Surdeni, Cicu Preoteasa și ulița Cooperației. În funcție de cum vom avansa cu lucrările de canalizare și în măsura în care acestea nu vor afecta modernizarea infrastructurii rutiere, dorim să mai depunem la CNI cerere de finanțare și pentru alte tronsoane. Condiția pentru ca documentația să fie acceptată și să obținem finanțarea este să avem drumurile cadastrate”, a explicat primarul din Stâlpeni, Gabriel Șerbănoiu.
Tot prin Compania Națională de Investiții în localitate va fi construit un dispensar uman nou, lângă Poștă, și o bază sportivă modernă, lângă Școala Rădești. ”Aceste proiecte noi sunt cea mai bună dovadă că nu ne culcăm pe o ureche după alegeri și că încercăm la fel de asiduu să modernizăm localitatea și să le creăm oamenilor cele mai bune condiții de trai și servicii pe măsură”, a declarat edilul șef.

poienari primarIon Banzea își continuă munca în fruntea Primăriei Poienarii de Muscel, după câștigarea unui nou mandat de primar la alegerile locale din luna septembrie. Experiența în administrație și continuitatea în derularea proiectelor care au dezvoltat localitatea au înclinat balanța în favoarea edilului. Și cum alegerile s-au încheiat, conducerea administrativă nou aleasă a trecut la treabă. ”Suntem pe final cu lucrările de modernizare a DC 42 Valea Îndărăt. Au fost asfaltați aproximativ 2 km de drum, la o lățime de 7 metri, cu rigole pe șanțuri, acolo unde a fost cazul. Fondurile au fost asigurate din bugetul local și de la Guvern. Pe viitor vom continua modernizarea infrastructurii de drumuri din comună cu ajutorul unui nou proiect. Acesta prevede asfaltarea a 17,5 km de drumuri locale, în toate satele comunei. Avem cadastru făcut pentru drumurile care urmează să fie asfaltate. Proiectul a fost introdus pe lista-sinteză a CNI (Compania Națională de Investiții) cu lucrări ce urmează a fi finanțate din fonduri guvernamentale. Urmează să semnăm contractul de finanțare anul viitor”, declară primarul Ion Banzea.

buzoesti primarIon Tănase a câștigat alegerile locale pentru Primăria Buzoești, ajungând la cel de-al treilea mandat de primar al comunei. Edilul din Buzoești a ținut să mulțumească cetățenilor pentru încrederea acordată și a precizat că vrea să ducă mai departe proiectele demarate pentru a dezvolta comuna. După alegeri, administrația locală a trecut la treabă, deoarece are multe planuri pentru mandatul 2020 – 2024. Principalul proiect aflat în atenția autorităților comunei Buzoești este cel de înființare a rețelei de gaze în localitate, aflat în faza de elaborare a studiului de fezabilitate. Sunt însă și alte investiții ce vor fi realizate în localitate. Una dintre acestea se referă la realizarea unei baze sportive în satul Șerboeni, în vecinătatea Școlii Gimnaziale.

bughea de jos primar12 drumuri din Bughea de Jos, însumând 12 km,  se vor moderniza prin asfaltare, prin Compania Națională de Investiții. Conform declarațiilor primarului Ion Tănăsescu, proiectul depus de către conducerea administrației din Bughea de Jos a avut prioritate pentru a intra la finanțare, față de altele similare, deoarece toate aceste drumuri sunt cadastrate. ”Condiția esențială era cadastrul. Noi, din acest punct de vedere, am avut un atu. Suntem pe lista de sinteza a CNI, alături de alte 29 de comune din Argeș care au obținut finanțări prin Compania Națională de Investiții pentru diverse proiecte”, a declarat edilul șef.

micesti 1La Micești, aproape toate proiectele derulate cu fonduri guvernamentale, prin PNDL II, sunt în curs de finalizare, ritmul lucrărilor fiind unul alert. Astfel, reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă Micești-Purcăreni este în curs de recepție. Investiția a implicat și o extindere a rețelei în lungime de 3 km și amenajarea unei gospodării de apă la Micești.

boteni centru civic 3Bilanțul lunii octombrie este unul pozitiv în ceea ce privește finalizarea unor importante investiții în infrastructură, realizate de Primăria Boteni. Cum unul dintre cele mai mari deziderate ale localnicilor este modernizarea drumurilor,  cu fonduri proprii, administrația din Boteni a asfaltat 1,1 km din tronsonul Linie- Balabani. Concomitent, a continuat amenajarea centrului civic. ”Am reușit ca pe o parte a străzii să finalizăm trotuarele cu pavele, rigolele betonate și să asfaltăm porțiunea dintre ele. Evident, lucrările vor continua și pentru celălalt sens de mers. Cetățenii sunt foarte mulțumiți, trotuarele fiind o măsură de siguranță, mai ales pentru copii”, a declarat primarul Vasile Leau.

sanatateE mai mult decât evident că măsurile anti-COVID servite de Guvernul Orban nu dau rezultate. Dovada, accelerarea ritmului infectărilor, criza din spitale, bolnavii plimbați între județe, iar tabloul dezastrului anunțat capătă pe zi ce trece dimensiuni mai alarmante. PSD a venit încă de luna trecută cu un plan elaborat special pentru combaterea crizei COVID-19, explicat deja de prof. Alexandru Rafila, iar printre măsurile propuse se numără și testarea tuturor persoanelor din zonele cu rata mare de infectare.

suiciAu început lucrările de modernizare prin asfaltare a 6,7 km - drumuri locale și vicinale din comuna Șuici, proiect finanțat din fonduri europene prin AFIR. ”Se lucrează concomitent în Șuici și Rudeni - sate în care se regăsesc tronsoanele. S-au balastat și cilindrat drumurile, s-au săpat rigolele, au fost aduse tuburile și materialele necesare. După ce se vor face toate lucrările premergătoare, se va turna asfaltul”, a declarat primarul Constantin Iatagan.
Modernizarea Școlii Rudeni este aproape de finalizare. Conform spuselor edilului șef, s-a lucrat cu câte trei echipe concomitent -tâmplari, electricieni, zidari, astfel încât ritmul a fost unul deosebit de alert. ”Acoperișul a fost înlocuit în întregime, șapa, centurile, toată tâmplăria a fost schimbată, s-au renovat interioarele, iar acum se finisează termoizolația”, a afirmat edilul șef.

stoenesti primarOamenii Cetățenii din Stoenești i-au oferit un nou vot de încredere primarului Ion Marin, acesta câștigând cel de-al cincilea mandat la conducerea Primăriei Stoenești. Cu multiple proiecte în derulare, administrația locală are multă treabă de făcut și în următorii patru ani, mizând atât pe resursele proprii, dar mai ales pe accesarea de fonduri externe.”Avem destule lucrări de continuat, sunt proiecte de anvergură pe care le avem în derulare în prezent. Mă refer la reabilitarea rețelei de apă și introducerea canalizării, la modernizarea drumurilor locale, introducerea gazelor în localitate, continuarea lucrărilor de cadastrare. În ceea ce privește proiectul pentru înființarea rețelei de gaze, așteptăm noi instrucțiuni de la Guvern cu privire la finanțare. Din ceea ce știm, aceste proiecte vor primi finanțare europeană. Continuăm lucrările la rețeaua de apă, se va lucra cât va permite vremea. După ce vom termina cu apa, canalizarea și gazele, ne vom ocupa de modernizarea centrului civic al comunei”, declară primarul Ion Marin.

ratesti primarLa Rătești cetățenii au ales continuitatea la alegerile locale desfășurate în luna septembrie. Actualul primar, Cornel Petrică, a câștigat un nou mandat, dovedind că lucrările și proiectele realizate în ultimii ani conduc localitatea pe drumul spre modernizare. ”Prioritare în noul mandat sunt proiectele aflate în derulare, în ideea de finalizare a acestora. Sunt trei la număr, și cam toate se află în faza finală a lucrărilor, cu un procent de realizare de 80%. Este vorba de construcția grupurilor sanitare de la Școala Gimnazială ”Gheorghe I.C. Brătianu” Rătești, amenajarea dispensarului din satul Furduiești și realizarea terenului multifuncțional de sport din satul Rătești. Bugetul local va fi rectificat cu suma de 250.000 lei, bani pe care i-am primit luna trecută de la Guvern și care vor fi folosiți pentru lucrările la toaletele de la școală și pentru plata asistenților personali. La grupurile sanitare mai avem nevoie de finanțare pentru montarea unei fose septice pentru canalizare. Vom vedea ce resurse mai sunt în buget în acest sfârșit de an. Sper să putem termina investiția până la finalul anului”, precizează primarul Cornel Petrică.

babana 4În luna octombrie Asociația Zimbrul Carpatin a derulat proiectul „7 Izvoare”, unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul programului  „Campionatul de Voluntariat”, finanțat de care OMV - Petrom Romania. Proiectul și-a propus renovarea/reamenajarea a 7 izvoare cu apă potabilă de pe raza Comunei Babana. În derularea proiectului s-au implicat 32 de voluntari ai asociației, 7 angajați ai OMV Petrom și 10 cetățeni ai comunei Băbana, cooptați și mobilizați de către Primăria Băbana, în frunte cu primarul reales, Bebe Ivan.

albestiLa Albeștii de Argeș, amenajarea viitorului Centru civic al comunei a început să prindă contur. Pe partea dreaptă a carosabilului, pe sensul de mers spre Corbeni, au fost amenajate trotuare, iar lucrările continuă. ”Am reușit să facem trotuare pe o lungime de 400 metri și, atâta timp cât vremea este favorabilă și ne ajung fondurile, vom continua! Nu este doar o măsură de ordin estetic, decizia fiind luată mai ales pentru siguranța cetățenilor și a copiilor din localitate.”, a explicat primarul Gabriel Popa.

protestÎn contextul în care mai mult de jumătate din producția de fructe și legume românești se vindea în piețe, decizia guvernului Orban de a închide aceste spații nu face decât să-i condamne la faliment pe comercianții și producătorii direcți care-și desfășurau activitatea aici, iar pe cumpărători, la acceptarea prețurilor impuse de marii retaileri.

buniciBunicii au fost lângă tine încă din primele zile de viață. Te-au văzut crescând, te-au dus la școală, întotdeauna te-au susținut. Întoarce-le iubirea, protejându-i și susținându-i acum, când ei au nevoie de sprijinul tău și trece-i și pe ei în calculele tale! Pentru că nu toți facem față la fel pandemiei și problemelor inerente, pentru că nu pe toți ne-apasă la fel ziua de mâine și pentru că vârsta și bolile cronice

pieteÎn fața unei creșteri scăpate de sub control a numărului cazurilor COVID-19, Guvernul Orban ia decizii la grămadă, lovind în micii producători: închide piețele, dar lasă deschise supermarketurile.

Piețele în aer liber, singura portiță lăsată deschisă agriculturii de subzistență, sunt prea puține pentru a asigura un spațiu suficient de desfacere celor peste 8.000 de legumicultori și mai mult de 30.000 de horticultori, care, și așa, au fost greu încercați în acest an de seceta severă, în condițiile în care mulți dintre ei n-au primit niciun leu drept despăgubiri pentru culturile compromise.

gentea mediu# Fostul ministru al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, deputat de Brașov îl susține pe Cristian Gentea la Primăria Pitești.
Cu o experiență profesională solidă (dobândită în calitățile de consilier la Ministerul Integrării Europene, manager de proiect în Consultanţă accesare fonduri nerambursabile UE, planificare strategică în APL, dezvoltare locală la Project Europa Regional Bucureşti, director la Standard Management Braşov şi lector fonduri nerambursabile la Patronatul Serviciilor Publice din România, parlamentar și ministru al României) aceasta susține că Gentea este omul care poate schimba fața orașului, omul care poate atrage fonduri europene pentru proiecte care vor ajuta Piteștiul să se dezvolte.

gentea stadionO sală polivalentă, un stadion reconstruit de la zero, investititiile permanente in infrastructura sportului argesean, aplicarea unei strategii coerente pentru atragerea tinerilor către acest domeniu, realizarea unor pepiniere de talie natională dar și atenția acordată tuturor ramurilor sportive sunt doar câteva dintre prioritătile candidatului PSD, Cristian Gentea pentru municipiul Pitești. Cristian Gentea susține că un alt proiect major va fi reprezentat de ridicarea noului Stadion Nicolae Dobrin, o arenă de referinţă la nivel naţional.