nucsoara scoalaÎn perioada vacanței de vară a elevilor, mai multe unități școlare din Nucșoara vor intra în lucrări de reabilitare și modernizare. Acestea sunt Școala Slatina, Grădinița și Școala Sboghițești și Grădinița Nucșoara, investițiile urmând să fie realizate cu bani din bugetul local și cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.


”Am primit suma de 60.000 de lei de la Consiliul Județean pentru lucrările pe care dorim să le facem în unitățile de învățământ. Banii nu ajung, asta este clar, dar îi vom folosi pentru proiecte și avize, astfel încât să avem documentațiile gata până la vacanța de vară. Ulterior ne vom apuca de lucru, astfel încât să nu fie afectate cursurile școlare, iar în toamnă școlile și grădinițele să-și întâmpine elevii în condiții mai bune”, precizează primarul Ion Cojocaru.
Pe de altă parte, în luna mai, autoritățile din Nucșoara vor finaliza asfaltarea Drumului Rozelor, lucrare derulată din bugetul propriu. Se lucrează într-un ritm foarte bun și la proiectul finanțat din fonduri guvernamentale prin PNDL 2 – alimentarea cu apă a satului Slatina. ”Lucrările la apă sunt în grafic, merg foarte bine. Totul depinde de alocările financiare de la Guvern, dacă vin banii la timp, lucrarea ar putea fi gata și anul acesta. Premise bune sunt și în cazul proiectului de asfaltare a DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădet, dacă lucrurile se vor derula conform discuțiilor pe care le-am avut cu constructorul. Am obținut promisiunea că începând cu data de 14 mai se vor suplimenta forța de muncă și utilajele alocate acestei investiții, ceea ce înseamnă că se va lucra mai rapid și mai eficient. Până în prezent sunt mulțumit de stadiul lucrării”, adaugă edilul șef din Nucșoara, prezent permanent pe șantierele de lucru din comună.