popestiConducerea administrației din Popești lucrează concomitent la o serie de proiecte pentru investiții viitoare. Șeful executivului intenționează să depună aceste proiecte fie pe OG 28, pentru obținerea fondurilor guvernamentale, fie pe măsuri din cadrul PNDR, pentru atragerea granturilor europene.

”Avem în lucru proiectul pentru construirea unui teren de sport multifuncțional, cu gazon sintetic, împrejmuire și 6 proiectoare de nocturnă, obiectiv pentru care încercăm să atragem sumele necesare prin Grupul de Acțiune Locală. Am început documentația pentru cadastrarea și intabularea drumurilor comunale pentru ca, ulterior, să putem întocmi un proiect pentru asfaltarea a 10 km de drumuri și introducerea sistemului de canalizare în localitatea Popești, documentații pe care dorim să le depunem pe OG 28. Pe Măsura 72 din cadrul PNDR dorim să accesăm fonduri pentru modernizarea unui drum intercomunal, Popești-Slobozia. În total, tronsonul are 10,9 km dintre care 4,4 pe teritoriul comunei noastre, restul pe teritoriul localității Slobozia. Evident, proiectul va fi conceput în parteneriat cu administrația locală din Slobozia. Credem că avem mari șanse să obținem finanțare pentru această rută, deoarece, în afară de faptul că reprezintă calea de acces între două localități, face și legătura cu Autostrada București-Pitești. Nu în ultimul rând, intenționăm să facem un proiect pentru construirea unui Cămin Cultural, comuna noastră neavând un așezământ de cultură și pentru amenajarea unui teren de fotbal în zona Conac Belu.”, explică edilul șef din Popești.
Foraj de apă la Slobozia
Pentru a asigura locuitorilor satului Slobozia apă curentă la debitul normal, conducerea Primăriei Popești va demara lucrările pentru forarea unui nou puț. ”Contractul pentru începerea investiției a fost semnat, astfel că, în cel mai scurt timp, obiectivul va fi început. Va fi un puț la 150 m adâncime și un bazin de stocare de 80 mc. În acest fel, nu vor mai exista probleme nici pe timpul verii, când consumul de apă este crescut”, a declarat primarul Ion Mihai.
O altă prioritate identificată de către primarul Ion Mihai este modernizarea iluminatului public. ”Pentru a face economie, dorim să înlocuim lămpile sistemului de iluminat stradal cu leduri economice. Deja am avut întâlniri cu firme de profil, și urmează să alegem oferta cea mai convenabilă.”, spune edilul.
Administrația locală a încheiat un protocol de colaborare cu Apele Române pentru decolmatarea canalelor, acolo unde  există riscul inundațiilor. Este vorba de 2,3 km, canale aferente satelor Popești, Palanga și Slobozia.
Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că la școala din localitate se fac lucrări pentru amenajarea unei fose septice și pentru crearea rampelor pentru persoanele cu dizabilități, fondurile provenind de la Consiliul Județean.