mozaceniPeste 40 de persoane din comuna Mozăceni au noi locuri de muncă, grație implicării conducerii Primăriei. Ajutorul acordat cetățenilor din partea primăriței Corina Dună a venit ca urmare a dorinței acesteia de a crește nivelul de trai al localnicilor, implicit și prin reducerea numărului de șomeri.

”Am luat legătura cu o firmă de recrutare a forței de muncă și am pus oamenii în legătură cu specialiștii firmei respective, în funcție de pregătirea lor și de ce tipuri de job-uri puteau urmări. Astfel, peste 40 de persoane de vârste diferite din Mozăceni au acum loc de muncă stabil în industria lemnului la Pitești sau la depozite din București. Respectivele firme le asigură oamenilor și transport gratuit până la locurile de muncă și înapoi, ceea ce reprezintă un plus. Vom continua genul acesta de acțiuni, facilitând și mijlocind accesul cetățenilor la informare asupra pieței locurilor de muncă”, ne-a declarat primărița din Mozăceni.
Un alt pas înainte al activității administrative îl constituie reluarea investiției de introducere a canalizării în localitate. În urma unei întâlniri de lucru ce a avut loc la Primărie, la care au participat toți factorii de decizie, de la proiectantul lucrării până la constructorul respectiv, dirigintele de șantier, reprezentanți ai Consiliului Județean etc, s-a luat hotărârea continuării obiectivului, finanțat prin OG 28.
”Primul lucru pe care îl vom face va fi racordarea rețelei de stația de epurare și continuarea îngropării conductei cu încă 6 km, ca să putem da în folosință sistemul pentru zona Babaroaga. Urmărim racordarea la rețea în primul rând a instituțiilor de pe raza localității și apoi, evident, a gospodăriilor oamenilor. Vă vom ține la curent cu toți pașii pe care îi va urma lucrarea”, a mai spus primărița Corina Dună.
Începerea anului școlar 2016-2017 a constituit la Mozăceni un eveniment de importanță majoră, conducerea Primăriei participând la festivitățile din fiecare unitate de învățământ. Cele mai mari emoții le-a avut primărița Corina Dună la manifestările de la Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu, domnia sa fiind cadru didactic la această unitate de învățământ timp de 16 ani.
”Este o cinste și o onoare și totodată o responsabilitate să fiți elevi la Mozăceni. Aici s-au format numeroase personalități ale județului și nu numai. Vă urez multă baftă în noul an școlar și îmi doresc ca alături de părinți și de cadrele didactice să formăm un parteneriat imbatabil”, le-a urat primărița tinerilor.
Momentul începerii școlii i-a dat prilejul șefei executivului din Mozăceni să ne dezvăluie câteva dintre proiectele de viitor legate de învățământul din localitate, de educația tinerilor, în general.
”Doresc ca printr-un parteneriat cu Școala Populară de Arte sau Palatul Copiilor să putem organiza pentru tinerii din Mozăceni cursuri de dans sau orice altceva își doresc. Este nevoie ca și copiii de aici să aibă deschidere spre arte, spre limbi străine, să aibă aceleași oprtunități ca și copiii de la oraș”, spune primărița Corina Dună.