57Duminică, 23 august, cu mic cu mare, locuitorii comunei Poienarii de Muscel au luat parte la cea de-a XII-a ediție a Zilei Comunei, manifestare organizată de Primărie și Consiliul Local. “An de an încercăm să oferim locuitorilor comunei momente de relaxare, prin intermediul unor manifestări în care tradiția, muzica de calitate, voia bună și bucuria revederii cu cei dragi se împletesc. Acestea au fost premisele sub care s-a desfășurat și această ediție a Zilei Comunei și, spun eu, în calitate de organizatori, Primăria și Consiliul Local s-au achitat cu bine de sarcini. Mulțumesc consilierilor județeni și locali, co-președintelui PNL Argeș, Dănuț Bica, pentru că au onorat cu prezența această manifestare”, spune primarul din Poienarii de Muscel, Ion Banzea.

58Pe scena amenajată în punctul „Pietriș”, aproape de centrul localității, au urcat elevi din comună, care și-au arătat măiestria în interpretarea jocului și cântului popular. Nu au lipsit nici momentele de muzică ușoară, gustate din plin de cei prezenți. Distracția a căpătat noi valențe odată cu apariția pe scenă a “seniorilor” cântecului și jocului popular: Grupul vocal „Mioriţa” din Jugur, Crinu Spătaru, Simona Stoica, Nicolae Datcu și mulți alții. Seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

Drum bun spre Mioarele!
Comuna Poienarii de Muscel a fost ocolită de rectificarea bugetară operată de Guvern la finele lunii iulie, astfel că investițiile din comună vor continua în limitele bugetului local. Totuși, Consiliul Județean Argeș a plătit cele 3,5 miliarde de lei, partea sa de finanțare pentru asfaltarea DC 40, astfel că, până la finele anului, se va putea circula în condiții bune pe drumul Jugur-Mioarele.
59Pe lista de priorități a administrației din Poienarii de Muscel se mai află DC 32 Pârșeni, drum ce va fi reabilitat cu fonduri locale, investiția fiind deja scoasă la licitație pe SEAP. De asemenea, se va realiza un podeț la Valea lui Bad, iar un altul, în punctul “Stoican” din Jugur, va fi reabilitat. „Așteptăm, totuși, o nouă rectificare bugetară în toamnă, care să nu ne mai ocolească. Avem nevoie de bani pentru continuarea investițiilor de la dispensarele din Poienari și Jugur, dar și pentru refacerea instalației electrice la Școala Poienari.”, spune edilul șef Ion Banzea.