raca160.000 de lei este suma pe care Primăria Râca a accesat-o prin ANCPI pentru realizarea lucrărilor de cadastru general, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Contractul de finanțare a lucrărilor a fost semnat de curând de primarul Nicușor Sorin Popescu, iar acestea vor începe în toamnă. ”Am accesat fonduri pentru a continua lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare alocată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni. În această etapă vor fi cadastrate un sector mixt (extravilan și intravilan) și unul exclusiv intravilan. Suma alocată este de 160.000 de lei”, spune primarul Nicușor Sorin Popescu.

În localitate sunt în desfășurare lucrări de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare. Branșamentele sunt realizate gratuit până la limita proprietății, costurile fiind suportate de autoritățile locale. Până la momentul actual au fost executate aproximativ 100 de branșamente.
În paralel, la Școala Gimnazială Râca se face curățenie înainte de începerea anului școlar și sunt puse la punct ultimele detalii pentru primirea elevilor. De asemenea, școala a fost aprovizionată cu lemne pentru iarnă.
Nu în ultimul rând, autoritățile locale s-au ocupat de actualizarea și pregătirea unui proiect pentru modernizarea infrastructurii de circulație. ”Proiectul vizează asfaltarea a trei tronsoane de drumuri comunale, DC 435, DC 437 și DC 439. Lungimea totală a drumurilor este de 4,2 km. Documentația este gata, așteptăm să fie lansat noul program de investiții anunțat de Guvern și depunem proiectul”, precizează primarul Nicușor Sorin Popescu.