popesti sezatoare 1Șezătoarea de vară organizată de Asociația „Regalla Rucăr” a atras mulți iubitori de tradiții și natură în zona de nord a Argeșului, la mijlocul lunii iulie. Intitulată ”La Saivan”,  sărbătoarea a fost dedicată activităților rurale în miez de vară. Este vorba despre spălatul iilor muscelene (ocazie de a face o amplă descriere a costumului de Muscel exemplificate cu exemplare autentice din colecții locale); prepararea săpunului de casă; torsul și țesutul în zona Rucăr, spectacol folcloric susținut de elevii Scolii de Artă și Meserii Pitești.

La manifestare au participat și membrii Ansamblului ”Murgulețul” din comuna Popești, însoțiți de primarul Ion Mihai și viceprimarul Cornel Trâncă. Tinerii dansatori din Popești își desfășoară activitatea ca secție externă a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Finanțările se lasă așteptate
Autoritățile comunei Popești lucrează în această perioadă la un proiect pentru relocarea conductelor de apă de pe traseul DJ 504 Popești – Buzoești. Consiliul Județean a alocat Primăriei Popești suma de 450.000 de lei pentru acest obiectiv. Pentru alte două investiții importante, canalizarea și gazele, administrația locală are proiecte depuse la Guvern și așteaptă alocarea finanțărilor. ”Documentațiile sunt depuse de mai mult timp. La gaze avem și studiu de fezabilitate făcut, doar să fie aprobate finanțările. Ceea ce a ținut de noi, am făcut. Ni s-au cerut proiecte, am făcut proiecte. Guvernul trebuie acum să-și respecte promisiunile și să aloce finanțare pentru aceste lucrări”, declară primarul Ion Mihai.