receaTradiția organizării târgului de Sf. Pantelimon a fost respectată anul acesta în comuna Recea, datorită relaxării măsurilor generate de pandemie. Astfel, de Sfântul Pantelimon, cetățenii comunei au îmbrăcat straie de sărbătoare și au venit cu mic cu mare în Poiana Târgului, pentru a se bucura de o zi de relaxare, cu muzică și voie bună. Buna dispoziție a fost asigurată de o formație locală, iar de la târg nu au lipsit comercianții de produse de artizanat, de uz casnic, dulciuri, dar nici terasele cu mici și bere. În toamnă, de Sf. Dumitru, în comuna Recea are loc vestitul târg de toamnă, de la care gospodarii își fac aprovizionarea cu legume și fructe pentru sezonul rece.

Având în vedere consumul mare de apă pe timpul verii, administrația comunei Recea a luat măsuri pentru suplimentarea sursei de apă în localitate. ”Suplimentarea sursei de apă s-a făcut prin montarea a două pompe noi. Am reușit astfel să menținem o presiune normală a apei, iar sistemul de alimentare funcționează fără probleme”, precizează primarul Doru Dragu. Serviciul de alimentare cu apă al comunei Recea este gestionat de SC Ediltop Apă Canal Recea 2021, societate aflată în subordinea Primăriei.
Pe de altă parte, pe raza comunei se lucrează în această perioadă la modernizarea DJ 504 Buzoești–Popești. Două poduri din Recea sunt în curs de reabilitare, lucrările de asfaltare a drumului urmând să fie gata anul viitor.