rociu 1Pe 20 iulie, în zi de sărbătoare, Victor Mihai Bălășoiu a depus jurământul de credință, devenind oficial primar al comunei Rociu. La ceremonia de învestire, organizată la Căminul Cultural Șerbănești, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, deputații Simona Bucura-Oprescu, Aurel Bălășoiu, Nicolae Pavelescu și Nicolae Georgescu, senatorul Cristina Stocheci, primarii Petre Funie din Slobozia, Mihai Georgescu din Călinești, Dan Stroe din Bradu, primarul comunei Aninoasa, Marius Nicolae Manole, precum și preoți ai parohiilor din comuna Rociu.

Au fost momente emoționante, atât pentru tânărul edil, cât și pentru tatăl său, deputatul Aurel Bălășoiu. ”Este o zi de mare sărbătoare. A fost o luptă puternică. La Rociu trebuie să continuăm și să depășim ceea ce ne-am propus. Nu poți face nimic de unul singur. Echipa este foarte importantă. Dacă nu ai o colaborare bună cu consilierii locali, cu instituțiile statului, nu poți face nimic. Sunt convins că noua echipă de la Primărie nu va dezamăgi", a declarat Aurel Bălășoiu.

Pregătiri pentru inaugurarea grădiniței din Șerbănești
Finalizarea lucrărilor la grădinița din satul Șerbănești constituie prioritatea 0 pentru administrația comunei Rociu. Autoritățile locale doresc ca în septembrie să-i primească pe copii în noua grădiniță, drept urmare fac eforturi ca totul să fie gata până în toamnă. ”Se lucrează la amenajarea gardului și a locului de joacă. Tragem tare să finalizăm grădinița până în luna septembrie, pentru că ne dorim ca cei mici să înceapă anul școlar într-o unitate nouă, modernă. Grădinița din satul Șerbănești are o capacitate de trei grupe de preșcolari, practic toți copiii din comună vor învăța acolo”, declară fostul primar interimar, Claudiu Stan. De altfel, din toamnă, toți elevii din comuna Rociu vor învăța la Școala Șerbănești.

Recepție la canalizare
La finalul lunii iulie a avut loc recepția lucrărilor la rețeaua de canalizare a comunei Rociu. Rețeaua va deservi un număr de aproximativ 1.300 de gospodării. Administrația locală se preocupă și de accesarea fondurilor pentru realizarea branșamentelor individuale, legăturile nefiind incluse în proiectul inițial. Autoritățile din Rociu au făcut un proiect în acest sens și acum caută sursa de finanțare pentru lucrările de branșare a gospodăriilor.