albestii de argesÎn maxim o săptămână, în comuna Albeștii de Argeș vor începe lucrări de extindere ale rețelei de canalizare în cătunul Ogradă. „Am primit niște bani - 150 de mii de lei - de la Consiliul Județean pentru acest obiectiv și în câteva zile vom începe lucrările. Este vorba de o extindere de aproximativ 500 de metri”, declară primarul Gabriel Popa.


De la sfârșitul lunii iulie, conform declarațiilor edilului șef, va reîncepe și amenajarea centrului civic, prin construirea de trotuare pe celălalt sens de mers. ”Întârzierea bugetului, vremea capricioasă dar și un control al Curții de Conturi au făcut ca investițiile să stagneze. Până atunci, mai pietruim drumuri și desfășurăm activități curente. Din toamnă însă ne dorim să continuăm și campania de asfaltare începută. Estimez că vom asfalta și anul acesta cel puțin 2 km, obiectiv pentru care vom aloca bani de la buget. Este foarte clar că în viitorul apropiat nu se va deschide nicio linie de finanțare pentru drumuri, așa că nu ne rămâne decât să modernizăm, pas cu pas, infrastructura rutieră, din fonduri proprii.
Tot în acest an se preconizează începerea lucrărilor la sala de sport, proiect pentru care administrația locală a depus documentația la Compania Națională de Investiții. ”Am obținut avizul de la CEZ și, practic, se poate organiza achiziția. În funcție de când se va finaliza licitația organizată de CNI, vor începe și lucrările. Nu există un termen de finalizare, acesta fiind stabilit ulterior, după semnarea contractului”, a explicat șeful executivului din Albeștii de Argeș.