rociu primarLucrările la rețeaua de canalizare din satele Gliganu de Sus și Șerbănești sunt realizate în proporție 95%. Primarul din Rociu, Aurel Bălășoiu, spune că la finele lunii noiembrie investiția va fi finalizată, urmând ca anul viitor să se realizeze racordurile gospodăriilor la sistem. De această investiție vor beneficia aproximativ 1.200 de familii. „În privința racordurilor, am întocmit un proiect prin care încercăm să accesăm fonduri guvernamentale, astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să suporte costurile acestor lucrări. Avem, de asemenea, depus spre finanțare la Guvern un proiect pentru introducerea canalizării și în satele Rociu și Gliganu de Jos, și efectuarea de extinderi ale rețelei în Gliganu de Sus și Șerbănești. Serviciul de canalizare va fi preluat de către SC Edil Top Apă Canal 2010, societatea la care Consiliul Local Rociu este acționar.”, explică primarul Aurel Bălășoiu.

Un alt proiect care se apropie de final este platforma de gunoi de grajd. „Investiția este realizată în proporție de 80%. Au început să sosească și utilajele. A fost adus încărcătorul, urmează cisterna, remorca, vidanjele etc. Gunoiul de grajd va fi colectat din poartă în poartă, depozitat la platformă și transformat în compost.”, spune primarul din Rociu.

An agricol dezastruos
Agricultorii din sudul județului s-au confruntat cu un an agricol dezastruos, pe fondul secetei prelungite din vară. Conform spuselor edilului din Rociu, producțiile la grâu, porumb, orz, rapiță sunt cu 70% mai mici față de anul trecut, între 500 și 2.000 de kg/ha. „Din fericire, lucrările de toamnă au mers bine, ploile din septembrie și octombrie fiind binevenite în acest sens. Astfel, intrăm în iarnă cu câmpul verde, ceea ce ne dă speranțe pentru o recoltă bună anul viitor”, încheie într-o notă optimistă Aurel Bălășoiu.