suiciAu început lucrările de modernizare prin asfaltare a 6,7 km - drumuri locale și vicinale din comuna Șuici, proiect finanțat din fonduri europene prin AFIR. ”Se lucrează concomitent în Șuici și Rudeni - sate în care se regăsesc tronsoanele. S-au balastat și cilindrat drumurile, s-au săpat rigolele, au fost aduse tuburile și materialele necesare. După ce se vor face toate lucrările premergătoare, se va turna asfaltul”, a declarat primarul Constantin Iatagan.
Modernizarea Școlii Rudeni este aproape de finalizare. Conform spuselor edilului șef, s-a lucrat cu câte trei echipe concomitent -tâmplari, electricieni, zidari, astfel încât ritmul a fost unul deosebit de alert. ”Acoperișul a fost înlocuit în întregime, șapa, centurile, toată tâmplăria a fost schimbată, s-au renovat interioarele, iar acum se finisează termoizolația”, a afirmat edilul șef. Veștile bune continuă! În cel mai scurt timp se va finaliza procedura de achiziție pentru alimentare cu apă din Valea Calului, iar săptămâna viitoare va fi scoasă la licitație pentru atribuirea lucrării asfaltarea drumului vicinal La Târsa și Plopu, în lungime de 644 m. Investiția este realizată cu fonduri europene, prin Grupul de Acțiune Locală.
”Lucrăm în continuare la extinderea canalizării. Deși finalizarea investiției este, conform documentației, finele anului 2021, noi estimăm că în primăvară obiectivul va fi gata”, a mai spus primarul Constantin Iatagan.