cepari primarÎn ultimii patru ani administrația din Cepari a reușit implementarea unor obiective de investiții ca valoare cu mult peste bugetul local de care dispune comuna. Totul s-a datorat faptului că echipa care compune Executivul, în frunte cu primarul Alexei Cristian Ciobanu, a reușit și atragerea de fonduri din surse externe - județene și guvernamentale, iar proiectele puse în practică respectă o ordine firească a lucrului bine făcut. „Trebuie să gândim când construim!”, spune primarul din Cepari.

„Să nu se creadă că funcția de primar este o funcție comodă, cum uneori este prezentată. La patru ani ieși în fața concetățenilor și trebuie să dai socoteală. Dacă ai muncit, vei fi răsplătit cu un nou mandat. Dacă nu, este timpul să-ți alegi alt drum! Eu am fost avantajat în acest mandat și de faptul că am fost timp de opt ani viceprimar, astfel că știam cu ce probleme se confruntă această comună. Cepariul este o localitate foarte răsfirată, iar eu am propus de nenumărate ori ca astfel de zone să beneficieze de programe speciale de finanțare în ceea ce privește infrastructura. Sunt cetățeni ai comunei care locuiesc în zone relativ izolate. Sunt nemulțumiți că, atunci când se accesează fonduri guvernamentale sau europene, ei nu beneficiază de aceste investiții. Le dau dreptate, însă, în momentul în care, în calitate de autoritate locală, faci o solicitare de finanțare, ca să ai șanse de reușită, să obții un punctaj bun, trebuie să alegi zone populate pentru ca finanțarea să-și justifice utilitatea. Dar asta nu înseamnă că cei rămași în afara unor astfel de proiecte vor fi dați uitării!
Singurul capitol la care suntem puțin deficitari este infrastructura rutieră. Dar și aceasta a fost lăsată mai la urmă intenționat, în favoarea introducerii utilităților: apa și canalizarea. După introducerea acestor utilități, este firesc să vină și asfaltarea. Trebuie să gândim când construim! Respectând acest deziderat, sunt sigur că vom face din Cepari o comună modernă!” – afirmă Alexei Cristian Ciobanu.

Obiective de investiții realizate în perioada 2016-2020
# Teren sintetic multifuncțional, cu nocturnă – fonduri de la bugetul local.
# Reabilitarea iluminatului public – au fost montate 500 de lămpi cu led și 100 cu bec normal; iluminatul public a fost extins pe o rază de 3 km – fonduri de la bugetul local.
# Din sponsorizări au fost obținute tuburi cu diametrul de 2.000, care au fost montate în diferite zone din satele comunei.
# Construirea a trei poduri, pe fonduri PNDL, în punctele Neagoș (Cepari Ungureni), Rotundu (Cărpeniș) și Budani (Cărpeniș).
# Introducerea alimentării cu apă în satele Urluiești și Cepari Ungureni, pe o distanță de 22 km, prin PNDL.
# Cu fonduri de la Consiliul Județean Argeș, la Școala Cărpeniș a fost montată centrală termică, s-a construit camera centralei și s-au renovat pereții exteriori ai unității de învățământ.
# Din buget local și fonduri de la CJ Argeș a fost reactualizat Planul de Urbanism General (PUG); toate locuințele care figurau în extravilan au intrat în legalitate.
# Arhivarea tuturor documentelor din Primărie, cu firmă autorizată.
# Balastarea drumurilor sătești și comunale cu piatră concasată și calcar – fondurile au provenit de la bugetul local și sume alocate de Guvern pentru calamități.
# Înființarea și utilarea unui atelier propriu în cadrul căruia au fost reparate utilajele Primăriei și s-au confecționat coșuri de gunoi, indicatoare stradale, o vidanjă, o remorcă de tractor.
# Actualizarea inventarului comunei, cu fonduri de la bugetul local.
# Cadastrarea mai multor drumuri - bani de la bugetul local.
# Branșarea la curent a Căminului Cultural urluiești – buget local.
# Amenajarea unui parc în satul Cărpeniș – fonduri extrabugetare.
# Renovarea scărilor Căminului Cultural Cepari – buget local.
# Construirea unei magazii pentru lemne, la Primărie – buget local.
# Construirea unei case pentru familia Gîcea (cea veche a ars) – fonduri extrabugetare.
# Asigurarea, an de an, din sponsorizări, de cadouri oferite la Serbarea de Crăciun, pentru toți preșcolarii și școlarii de pe raza comunei.
# Montarea a 30 de tuburi de diverse mărimi, în toată comuna – buget local.
# Renovarea acoperișului Primăriei și a celui de la Pretura – buget local.
# Înlocuirea centralei termice de la primărie – buget local.
# Amenajarea Centrului Medical, pentru a putea fi redeschis în orice moment – buget local.
# Efectuarea pragurilor de colmatare pe Valea Cărpenișului și Valea Budani – buget local.
# Efectuarea reviziilor și reparațiilor la mașinile destinate transportului școlar – buget local.
# Implementarea sistemului de supraveghere video a Primăriei și a zonelor apropiate, cu posibilitatea extinderii – buget local.
# Reamenajarea platformei de gunoi – buget local.
# Împrejmuirea Primăriei și amenajarea terenului din fața Primăriei – buget local.
# Depus la Ministerul Dezvoltării documentații pentru extindere canalizare, extindere alimentare cu apă Cărpeniș, modernizare și anvelopare școala Gimnazială „Nicolae Velea” Cepari Pământeni, modernizare drumuri comunale și sătești prin asfaltare și rigole betonate, pe o distanță de 10 km.

Obiective 2020-2024
# Extindere alimentare cu apă în zonele: sat Cărpeniș, sat Șendrulești, sat Cepari Pământeni (Valea Ceparilor, Linie, Țuculești, Oratia, Velescu, Valea Măgurei).
# Extindere canalizare în toată comuna
# Modernizare prin asfaltare drumuri comunale și sătești – 15 km.
# Ruptură mal Topolog – „Lucrări de stabilizare și consolidare drum sătesc strada Răcorești, de la km. 0+650 până la km. 0+900, sat Ceparii Ungureni”.
# Modernizare Școlii „Nicolae Velea” prin proiectul „Îmbunătățirea eficienței energetice prin reabilitarea termică, reabilitare și consolidare structură de rezistență, modernizarea sistemelor de instalații prin utilizarea surselor regenerabile de energie – Corp I”.
# Construire sală de sport în satul Cepari Pământeni, la Școala Gimnazială „Nicolae Velea”.
# Amenajarea de locuri de agrement, după modelul celui din satul Cărpeniș, în satele Ceparii Pământeni, Ceparii Ungureni, Urluiești.
# Realizarea rețelei de alimentare cu gaze în comuna Cepari.