cocuÎn cadrul ședinței de Consiliu Local din luna iulie a fost aprobată documentația pentru înființarea rețelei de gaze în comuna Cocu. Autoritățile locale au realizat un studiu de fezabilitate pentru acest proiect și au depus solicitarea de finanțare a lucrărilor la Ministerul Dezvoltării. Există astfel toate șansele ca, în scurt timp, în comuna Cocu să înceapă investiția în realizarea rețelei de gaze, iar cetățenii să se bucure de utilitate în viitorul apropiat.
Tot în luna iulie au fost distribuite ajutoarele alimentare și pachetele cu produse pentru igienă provenite de la Uniunea Europeană. 270 de locuitori ai comunei Cocu au beneficiat de ajutoare comunitare.

Lucrări neterminate pe DJ 703 A
Lucrările de modernizare a DJ 703 A au intrat într-un impas în sensul că, după turnarea primului strat de asfalt pe două tronsoane ale drumului județean, una dintre firme a plecat de pe șantierul de lucru, iar cealaltă se ocupă momentan doar de amenajarea șanțurilor. Motivul îl constituie lipsa fondurilor alocate proiectului de către Consiliul Județean. ”Am rămas cu o porțiune de 3 km pe care nu s-a turnat deloc asfalt, iar pe restul drumului a fost turnat doar primul strat. Din punctul meu de vedere, modernizarea  DJ 703 A Cocu-Cotmeana trebuia gândită altfel, tocmai pentru a nu se ajunge în astfel de situații. Cu fondurile alocate anul acesta de Consiliul Județean ori se făcea pregătirea drumului pentru asfaltare cu tot ceea ce înseamnă lucrări de artă, șanțuri, podețe și apoi, la o nouă alocare bugetară, se asfalta ca la carte, ori acum se turnau ambele straturi de asfalt pe toată lungimea drumului și la anul se venea cu lucrările de pe margine. În situația actuală, cu banii repartizați nu s-au terminat nici una, nici alta. Iar dacă momentan nu se mai alocă fonduri pentru drum, așa vor rămâne lucrările. Gândiți-vă că vine iarna, dacă îngheață și intră apa în el, la anul vor trebui să reia asfaltarea de la zero! Singura soluție ar fi ca cei de la Consiliul Județean să redistribuie fonduri de la alte lucrări pentru a finaliza modernizarea DJ 703 A. În orice caz, firmele care s-au ocupat de lucrări au notificat Consiliul Județean că nu garantează lucrările până nu se toarnă al doilea strat de asfalt.”, explică primarul Gheorghe Țucă.

Probleme pe DJ 731 B
În urma unei ploi abundente, în luna iulie pe DJ 731 B Richițele – Cocu au apărut din nou probleme. Pe ambele pante, la urcare și coborâre, pe mijlocul drumului s-au format șanțuri și este nevoie urgent de reabilitarea platformei drumului pentru asigurarea unor condiții bune de circulație. Porțiunea de drum afectată are o lungime de 3 km. Administrația locală a informat Consiliul Județean cu privire la problemele de pe DJ 731 B.