primar baiculesti 2Primăria Băiculești a adoptat o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, contextul pandemic actual fiind tratat cu maximă seriozitate de autoritățile din localitate. Astfel, la nivelul Primăriei în această perioadă se lucrează doar prin intermediul unui ghișeu unic, situat la intrarea în instituție, accesul cetățenilor în birouri fiind interzis. De asemenea, spațiile de lucru sunt dezinfectate periodic, iar la dispoziția salariaților primăriei au fost puse soluții de igienizare. Măsurile recomandate de autorități au fost promovate și în rândul cetățenilor.

”Am pus afișe cu regulile ce trebuie respectate în majoritatea locurilor publice, terenul de sport și locurile de joacă au fost închise, în biserici preoții își fac datoria, iar magazinele de pe raza localității sunt la curent cu dispozițiile privind activitatea de comercializare a alimentelor și băuturilor. Măsurile sunt respectate, aș putea spune. Totodată, supraveghem persoanele întoarse din străinătate și pe cele vârstnice care locuiesc singure. Situația este sub control și sperăm ca oamenii să înțeleagă că, în mare măsură, îmbunătățirea situației depinde de ei”, declară primarul Niculae Dragnea.

Lucrări oprite
La începutul lunii martie, pe șantierul de lucru al proiectului de modernizare prin asfaltare a DJ 704 H au sosit primele utilaje ale Consiliului Județean. Ulterior, din cauza crizei coronaviusului, acestea au fost retrase de autorități, iar lucrările au fost sistate. Și restul investițiilor administrației publice locale sunt suspendate momentan. ”Pentru proiectul de asfaltare a DC 213 Argeșani - Băiculești - Zigoneni am făcut o prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor la AFIR pentru 2021. La terenul de sport din satul Tutana avem termen de execuție până anul viitor. Toate lucrările sunt momentan oprite. Acum mai facem doar achiziție de piatră, mă refer la proceduri, pentru lucrările planificate în lunile următoare”, adaugă primarul Niculae Dragnea.