suici 1Bugetul aferent anului în curs este similar cu acel de anul trecut, astfel încât nu sunt probleme cel puțin la capitolul funcționare, pentru administrația locală din Șuici. În ceea ce privește dezvoltarea, există în derulare proiecte cu finanțare guvernamentală și europeană, astfel că situația se prezintă în termeni pozitivi.
De curând s-a dat ordinul de începe al lucrărilor pentru modernizarea Școlii Rudeni, investiție pentru care s-au obținut fonduri în cadrul PNDL, co-finanțarea fiind asigurată de la Consiliul Județean. De curând s-a semnat și contractul pentru modernizarea a 6,7 km de drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni, proiect ce se va derula cu fonduri europene, co-finanțarea fiind, de asemenea, alocată de la Consiliul Județean.

Concomitent, vor continua și lucrările la extinderea rețelei de canalizare, pentru acest proiect fiind alocate de la buget 2 miliarde de lei vechi, reprezentând partea ce conform contractului, trebuie suportată din resurse proprii.
O veste bună pentru localnici este aceea că și comuna Șuici este prinsă în programul național pentru realizarea activității de cadastrare sistematică și carte funciară, localitatea fiind într-o zonă de interes pentru dezvoltare la nivel național.

8 Martie să fie un prilej de bucurie pentru noi toți, să simțim mai puțin apăsarea grijilor și să ne umplem gândurile și sufletul de căldura primăverii! La mulți ani tuturor femeilor!
Primăria și Consiliul Local Șuici