cocu centrala fotovoltaicaPrimăria Cocu a emis la finalul lunii noiembrie ordinul de începere a lucrărilor din proiectul de introducere a canalizării în comună, finanțat prin PNDL 2. Lucrările prevăd realizarea sistemelor de canalizare și epurare a apelor uzate menajere în satele Bărbătești, Richițele de Sus, Richițele de Jos, Făcălețești și Cocu.

”Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 26 noiembrie. Propriu-zis nu se mai poate lucra acum la canalizare, dar în perioada următoare constructorul se va ocupa de organizarea șantierului, de aducerea materialelor și a utilajelor necesare, de componentele pentru stația de epurare. Am speranța că lucrările vor merge bine, că se vor respecta termenele din contractul de execuție. Firma care se va ocupa de canalizare este una serioasă, este aceeași cu care am lucrat la introducerea apei în localitate”, declară primarul Gheorghe Țucă.

Centrala fotovoltaică, funcțională de anul viitor
Începând de anul viitor, în comuna Cocu va funcționa o centrală fotovoltaică realizată de autoritățile locale cu fonduri de la bugetul propriu. De curând, administrația publică locală a obținut licența de furnizor de energie electrică de la ANRE și urmează să încheie un contract pentru producție cu un operator din domeniu, în urma unei licitații publice. Centrala fotovoltaică de la Cocu va produce curent electric în vederea asigurării consumului cu iluminatul public și funcționarea instituțiilor din comună.
Pe de altă parte, venirea iernii înseamnă și noi probleme pe drumurile județene din Cocu. Zonele de pantă de pe DJ 731 B (Băbana-Richițele) și DJ 703 A (Cocu-Cotmeana) sunt cele mai afectate în perioadele de iarnă, mai ales din cauza stării deteriorate a drumurilor. Autoritățile din Cocu atenționează că dacă nu se intervine pentru reabilitarea acestor tronsoane de drum până la căderea ninsorilor, circulația pe timp de iarnă ar putea fi serios îngreunată.