musatesti bunAlături de conducerea administrației locale și județene, comunitatea din Mușătești a sărbătorit la jumătatea lunii noiembrie inaugurarea unui obiectiv extrem de important - un pod în punctul Mailat, pod care face legătura peste râul Vâlsan între satele Mușătești, Robaia și Rotărești. Așa cum cere tradiția, la tăierea panglicii a avut loc o slujbă religioasă pentru trăinicia lucrării, atât de necesară localnicilor.

”Ideea construirii unui pod cu o structură rezistentă peste râul Vâlsan, am avut-o ori de câte ori apele învolburate au rupt celelalte căi de acces, construite de-a lungul timpului în această zonă. Ne aducem aminte că nu unul, ci patru poduri de lemn ridicate de către populație și autorități locale au fost luate de ape, la inundații. Astfel, în 2014, împreună cu primarul de atunci, Mircea Păuna, am început lucrul la documentația necesară pentru această investiție. Mai târziu, în 2016, cu acceptul Consiliului Local și sprijinul viceprimarului, am semnat ordinul de începere al lucrărilor. Iată că, după doi ani, ne putem bucura de acest pod trainic, durabil, de care se vor folosi fără îndoială și generațiile viitoare. Această lucrare n-a fost ușoară, pe parcursul celor doi ani întâmpinând multe dificultăți, în special de ordin financiar. Am avut însă sprijinul Consiliul Județean, care ne-a ajutat cu fonduri, ori de câte ori am apelat. La fel de promptă a fost conducerea Consiliului Județean în a ne fi alături și cu celelalte investiții care s-au realizat și cu cele pe care le avem în derulare: dispensarul uman Mușătești, școlile Stroești și Mușătești, Căminul Cultural de la Costești, pod de dimensiuni mult mai mari decât acesta, la Costești. ” a declarat primarul Constantin Oancea.
 ”Apreciez cu totul special că sunteți aici în număr atât de mare, semn că acest pod pe care îl inaugurăm astăzi, început de primarul Păuna și continuat de primarul Oancea, este foarte necesar. Sunt zeci de case aici, peste vale, scurtează și drumul către Robaia. Vă spun și acum ca și în 2016: nu uitați că numai în echipă se pot face lucruri pentru dumneavoastră, pentru comunitate.”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Dan Manu.
”Le mulțumim conducerii Consiliului Județean și Prefecturii că au venit astăzi să inaugurăm împreună acest obiectiv, dar mai ales pentru sprijinul pe care ni l-au acordat mereu și pentru susținerea pe care ne-au promis-o în viitor”, a ținut să precizeze fostul edil, Mircea Păuna.