Tipărire

05belisPentru două zile, sâmbătă 7, şi duminică, 8 februarie, drumul Beliş-Bălceşti a fost gazda ineditei competiţii pentru această zonă a ţării – “Cupa Beliş” ediţia a II-a la atelaje trase de câini. Peste 70 de câini din rasele Husky, Samoyed, Malamutul de Alaska, înhămați la 14 sănii, s-au aliniat la start.
În cadrul concursului organizat de Asociația "House of Happy Living" din Cluj-Napoca, săniile trase de câini au avut de parcurs distanțe variabile, în funcție de numărul de patrupede. Au fost atelaje cu doi, patru, șase sau opt câini, lungimea traseului variind în funcție de cât de mare e atelajul, cel mai lung ajungând la 13 kilometri. Competiţia a adus participanţi din judeţele Timiș, Arad, Cluj, Harghita, Covasna.
În premieră, spectatorii s-au putut bucura de un program de socializare cu aceşti câini deosebiţi. Sâmbătă, după concurs, copiii prezenți la eveniment au fost plimbați cu săniile trase de câini. Manifestarea de la Beliş a atras un număr mare de vizitatori, iubitori de animale şi de inedit.
Respectând tradiţia, sâmbătă 14 februarie, comuna Beliş a găzduit un alt eveniment important pentru comunitate şi pasionaţii de sporturi de iarnă – “Cupa Scoruşet”, concurs de schi fond, destinat elevilor. Manifestarea a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Şcoala Generală Beliş şi Primăria şi Consiliul Local Beliş.