Tipărire

36Lacurile de la Câmpeneşti-Apahida au fost populate cu peşte, prin achiziţionarea a 3 tone de puiet de crap şi de ten. De asemenea, s-a contractat şi o cantitate de aproape 2.800 de kilograme crap între 1-3 kg pentru lacul care va fi inclus în circuitul de pescuit sportiv. Prima parte, aproape 2 tone din această cantitate de peşte, a ajuns deja la Câmpeneşti.
De asemenea, din producţie proprie, acelaşi lac a fost populat cu o tonă de crap, ten şi fitofag, cu exemplare între 3-15 kg. Urmează ca la finalul recoltării de pe lacul de reproducători şi puiet să fie distribuite cantităţi însemnate de peşte şi pe celelalte lacuri din Câmpeneşti. “În şedinţa de Consiliu Local din luna mai vom stabili taxele de pescuit şi vom aproba regulamentul pe lacul pentru pescuit sportiv şi pe celelalte lacuri”, a precizat primarul Grigore Fati.

Încep lucrările la canalizare
Licitaţia pentru executarea lucrărilor la reţeaua de canalizare în satele Dezmir şi Sânnicoara a fost câştigată de către compania ARL Cluj-Napoca. În consecinţă, imediat după 1 mai, va putea demara execuţia efectivă a acestei investiţii, pe mai multe tronsoane. Primarul comunei Apahida, domnul Grigore Fati spune că până în 15 decembrie se doreşte finalizarea acestor lucrări, adjudecate la preţul total de 22.234.442 lei. Investiţia însumează aproape 40 de kilometri de reţele de canalizare în localităţile Dezmir şi Sânnicoara, pe majoritatea străzilor din cele două sate. Totodată, în această perioadă a fost semnat şi contractul pentru construcţia extinderii la staţia de epurare, investiţie ce va trebui finalizată tot până în luna decembrie. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 1.798.499 lei. “În prezent suntem pe finalul proiectării pentru extinderea reţelei de canalizare în satul Apahida. Vom depune documentaţia pentru achiziţie în cel mult 15 zile. După atingerea acestui obiectiv, satul va avea canalizare în proporţie de 99% din străzi. Cam cu aceleaşi termene vom finaliza documentaţia pentru asfaltarea străzilor I.C. Brătianu, Teilor şi Salcâmului din Apahida, Horea, Corpadea şi reabilitarea unui segment din strada 1 Mai din Sânnicoara. Sperăm ca şi aceste lucrări să fie finalizate până în toamna acestui an, ceea ce va conduce la realizarea unui procent de 99% străzi asfaltate în localitatea Apahida. Sperăm ca până la sfârşitul lunii mai, cel mai târziu mijlocul lunii iunie, să fie finalizat și Căminul Cultural din Sânnicoara. În acest moment se lucrează la finisaje şi achiziţionarea de mobilier şi dotările electronice necesare”, spune edilul-şef al comunei.
Se fac, totodată, pregătiri pentru lucrări de întreţinere la infrastructură, pietruirea unor străzi şi drumuri. În acest sens, primarul din Apahida ne-a menţionat că a fost lansată procedura de achiziţie de piatră, pentru ca în aproximativ o lună, o lună şi jumătate să se poată achiziţiona materialul necesar.
La toate aceste lucrări mari, se adaugă alei în zona străzii Republicii şi Decebal. Edilul comunei ne-a precizat că în stadiul final de proiectare se află înlocuirea tuturor conductelor cu altele noi, de polietilenă, în zona Republicii şi Avram Iancu, inclusiv aducţiunea de la bazinul de apă de la care se face alimentare.

37“Prin tradiţii... spre identitate”
Sâmbătă, 25 aprilie, Liceul “Ştefan Paşcu” din Apahida a fost gazda Festivalului “Prin tradiţii... spre identitate”. Ansamblul de jocuri Populare “Someşul” Apahida a ocupat locul al II-lea. “Probabil, dacă am fi avut şi orchestră, ansamblul ar fi obţinut locul I. Vom încerca pe viitor să găsim instrumentiştii pentru a forma o orchestră de muzică populară la Apahida”, promite edilul comunei, Grigore Fati.
De asemenea, această perioadă a anului este marcată de depunerea cererilor de finanţare către APIA, pentru deţinătorii de terenuri şi animale. La Apahida, funcţionează, în aceeaşi locaţie, un punct de lucru APIA pentru cetăţenii din comunele Apahida şi Cojocna.