Tipărire

31Anul 2015 înseamnă, din punctul de vedere al investiţiilor ce se vor realiza în comuna Cămăraşu, o împletire fericită între dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii, pe de o parte, şi susţinerea activităţilor cultural–sportive, pe de altă parte.
Astfel că, aşa cum ne preciza primarul Marcel Mocean, la partea de infrastructură se vor finaliza investiţiile începute.

Printre priorităţi se află extinderea reţelei de apă potabilă în satul Cămăraşu, zonele Suscut, Fânaţe, Rupturi şi zona Bostani – satul Sîmboleni. Aceste lucrări vor face ca în satul reşedinţă de comună să nu existe nicio străduţă fără reţea de alimentare cu apă potabilă. Lungimea reţelei de distribuţie apă potabilă în toată comuna Cămăraşu depăşeşte astfel 60 km, ceea ce nu e puţin lucru.
Pentru crearea unor bune condiţii de circulaţie, sunt prevăzute asfaltări de străzi în satul Cămăraşu – zonele “Spre cimitir Căpuş”, „După sat” şi o mică parte din zona Vale, reparaţii la drumurile comunale existente şi începerea pietruirii pe unele drumuri din pământ situate în extravilanul comunei.

Cele mai bune condiții pentru sportivi
Dar nu numai apa şi drumurile sunt importante  în comuna Cămăraşu. Eforturile depuse de reprezentanţii administraţiei locale în întâmpinarea nevoilor copiilor şi tinerilor vor fi vizibile nu peste mult timp. Edilul comunei ne preciza recent principalele obiective şi investiţiile în acest sector. “Urmărim finalizarea bazei sportive, ce cuprinde teren fotbal cu gazon natural, tribune acoperite cu 150 de locuri, vestiare, pistă de alergare, pistă de sărituri, teren de handbal-baschet. Acest proiect se adresează direct elevilor şi tinerilor din comună, fiind o invitaţie la mişcare, sport şi menţinerea unei bune stări de sănătate prin activităţi în aer liber. Tot la partea sportivă amintesc organizarea în acest an, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Cămăraşu şi Fundaţia World Vision – Biroul Cluj, a ediţiei a IV-a a competiţiei ,,Crosul Cămăraşului’’, manifestare ce va reuni aproximativ 120 de elevi din 12 şcoli, atât din mediul rural cât şi din Municipiul Cluj Napoca, chiar de la şcoli cu profil sportiv. Nu numai veşnicia s-a născut la sat, ci şi campionii s-au născut la sat. De ce spun asta? Rolul cel mai important al acestei competiţii este de a descoperi talente în mediul rural, în zona Câmpiei Transilvaniei, lucru ce s-a şi întâmplat, de altfel. În comuna Cămăraşu au fost descoperiţi şi iniţiaţi în tainele atletismului mai mulţi copii, dintre care amintesc două talente - Cuc Mariana şi Gaspar Paul, acesta din urmă fiind în prezent campion naţional la categoria lui de vârstă. În parteneriat cu Consiliul Local Cămăraşu şi Fundaţia World Vision – Biroul Cluj, am sprijinit şi financiar continuarea activităţii elevului Gaspar Paul, spre marea performanţă. Trebuie să amintesc, de asemenea, şi faptul că trei copii - Lăcătuş Robert, Ispas Rareş şi Ciurba Septimiu, activează la categoriile de vârstă respective în cadrul clubului de fotbal CFR Cluj. Apreciez aici efortul pe care-l fac în acest sens părinţii acestor copii”, relatează edilul șef din Cămărașu.
“Pe parte culturală amintesc proiectul de modernizare, extindere şi dotare a Căminului Cultural Năoiu, care se va finaliza în ultima parte a acestui an, fiind unul din cele trei proiecte câştigate pe fonduri europene de către comuna noastră în cadrul GAL Câmpia Transilvaniei. Proiectul este în valoare de aproximativ 100.000 euro cu o contribuţie proprie de 50%”.