Tipărire

22Părinţii satelor ce aparţin de comuna Apahida pot beneficia de servicii de îngrijire deosebite pentru micuţii lor, oferite de Creşa “Voinicel” din localitatea Câmpeneşti, un proiect de succes al Primăriei.

 


La începutul lunii februarie am vizitat creşa inaugurată cu 7 luni în urmă, fiind foarte plăcut impresionaţi de ce am văzut. Poziţionată într-o zonă liniştită, cu aer curat, cu dotări la cele mai înalte standarde, creşa poate primi copiii începând cu vârsta de 3 luni, şi până când aceştia merg la grădiniţă. Cu o suprafaţă construită de 1500 metri pătraţi, curte împrejmuită, parc de joacă, două bucătării cu sală de mese, spălătorie proprie, 6 grupe cu dormitor şi băi moderne, jucării şi materiale didactice, precum şi personal calificat, medic de creşă şi psihopedagog, creşa poate asigura dezvoltarea optimă a copilului. S-a încercat ca prin dotările de înaltă calitate să se asigure confortul maxim şi siguranţa copilului în interiorul creşei.
23În prezent sunt înscrişi aici 36 de copiii, însă aceasta este doar jumătate din capacitatea creşei. Părinţii se pot orienta cu încredere spre “Voinicel” Apahida, asiguraţi de faptul că personalul se va dedica în totalitate  pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor, suplinind corespunzător absenţa părinţilor pe tot intervalul programului de funcţionare. De la primirea micuţilor, între orele 6.00-8.30, până la 17.30, când copiii sunt preluaţi de părinţi, se respectă un regim raţional de viaţă, în vederea dezvoltării normale somatice şi psihomotorii a copiilor. Se asigură o alimentaţie raţională, conform meniului stabilit de un nutriţionist pentru întreaga săptămână, preparatele fiind asigurate de o cantină din Municipiul Cluj-Napoca, entitate care asigură mâncarea pentru mai multe creşe şi grădiniţe din oraş.
Personalul creşei “Voinicel” se implică total în asigurarea unui program educativ complex, adaptat pe grupe de vârstă, în vederea stimulării dezvoltării fizice şi psihice a copilului, precum şi pentru însuşirea deprinderilor igienice adecvate vârstei.
Să nu uităm, colectivitatea are rolul său în dezvoltarea copilului, îl motivează şi asigură baza pentru pregătirea viitoare, fiind în acelaşi timp soluția potrivită pentru orice mămică ocupată. ...Din propria experienţă! Pentru informaţii suplimentare: http://www.primaria-apahida.ro/
Tel:  0264/231.777 (Secretariat), e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

2425