Tipărire

19Agenda evenimentelor din comuna Iclod se dovedeşte şi în acest început de an bogată în acţiuni culturale, artistice, spirituale şi, nu în ultimul rând, sportive. Este lesne de înţeles că tinerii se bucură în continuare de atenţia autorităţii locale şi primesc tot sprijinul posibil în desfăşurarea manifestărilor ce le sunt dedicate. Astfel, un eveniment demn de precizat a fost vizita Consiliului Consultativ al Elevilor Şcolii Gimnaziale Iclod la sediul Primăriei, de la începutul lunii februarie, când elevii au putut participa la o discuţie liberă cu primarul şi consilierii locali.
“Suntem consilierii de mâine” este o interesantă acţiune coordonată de prof. Felicia Lavinia Suciu şi preş. Raul Andrei Ciceu, care a ajuns la a II-a ediţie. Prin intermediul acestei dezbateri deschise, tinerii au avut ocazia de a înţelege cum funcţionează aparatul administrativ al comunei, au putut primi sfaturi de la reprezentanţii administraţiei locale, totul pe baza unor exemple şi analogii între activitatea Consiliului Consultativ al Elevilor şi cea a Consiliului Local.
20În prima zi a lunii februarie, Primăria Comunei Iclod a salutat iniţiativa organizării unei competiţii sportive atipice, o acţiune a Fundaţiei World Vision, Fundaţiei Motivation România şi a Şcolii Gimnaziale Iclod. Persoane cu dizabilităţi au putut astfel uita pentru câteva momente de problemele fizice pe care le au, fiind implicate într-un meci demonstrativ de baschet, în scaun rulant.

Cupa Primăverii    
Vineri, 6 Martie, Şcoala Gimnazială Iclod, Primăria Iclod și FRR vă aşteaptă să participați la cea de-a II-a ediție a ”Cupei primăverii”, competiţie destinată echipelor reprezentative școlare de Frugby din ciclul primar și gimnazial, atât din mediul urban cât și rural din zona Transilvania!!! Evenimentul va fi găzduit de Sala de sport a Şcolii Gimnaziale din localitatea Iclod, cu începere de la ora 10.00.
Tot atunci, Parohia Ortodoxa Iclod, Şcoala Gimnazială Iclod, Primăria şi Consiliul Local Iclod vă invită de la ora 12.30, la Expoziţia cu vânzare "PRIMĂVARA ÎN SUFLET". Evenimentul va avea loc la Aşezământul Cultural Iclod. Cu această ocazie, vor fi expuse icoane pe sticlă şi mărţişoare realizate de elevii Şcolii Gimnaziale Iclod, sub îndrumarea d-nei profesor Georgeta Radu.


Investiţiile continuă!
Duminică, 1 martie, urmează să fie oficiată slujba de sfinţire a Capelei din localitatea Orman, investiţie recent finalizată. Primarul comunei, Ioan Emil Pîrţoc ne-a precizat că a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local privind bugetul pentru anul 2015, cu includerea priorităţilor propuse a fi realizate în acest an la nivelul comunităţii. În plus, chiar dacă nu au fost stabilite încă măsurile de finanţare pentru perioada 2015-2020, reprezentanţii aparatului administrativ al comunei sunt implicaţi în întocmirea proiectelor de investiţii pentru accesarea de fonduri europene.