tigveni latComuna Tigveni nu a primit niciun leu la rectificarea bugetară operată de Consiliul Județean Argeș la finele lunii iunie! „Sincer, nu-mi explic de ce Consiliul Județean nu ne-a alocat niciun ban. Aveam nevoie în primul rând de co-finanțare la proiectul pe PNNR privind reabilitarea iluminatului public, investiție deja implementată. Vom vedea cum ne vom descurca pe mai departe.”, spune, cu amărăciune în glas, primarul Constantin Smeu.
Administrația locală mai solicitase CJ Argeș fonduri pentru acoperirea parțială a cheltuielilor legate de schimbarea acoperișului Primăriei, acolo unde țigla a fost înlocuită cu tablă de calitate, pentru realizarea lucrărilor necesare obținerii avizelor ISU la o unitate de învățământ și pentru amenajarea unui mini-teren de sport la Școala cu clasele I-IV Bârseștii de Jos.  
Cu sau fără bani de la Consiliul Județean, la Tigveni investițiile își urmează cursul, grație unor proiecte pentru care administrația locală a obținut finanțări din surse europene. Astfel, unul din proiectele cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR), a fost de curând finalizat. Este vorba de reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii cu clasele V-VIII Bârseștii de Jos. „Am făcut recepția la școală și urmează ca în această perioadă să ne ocupăm de achizițiile aferente unui alt proiect finanțat prin PNNR, respectiv dotarea unităților de învățământ de pe raza comunei cu echipamente IT, materiale didactice și mobilier. În paralel, sunt în plină derulare lucrările la un alt proiect cu fonduri europene. Este vorba de reabilitarea și eficientizarea energetică a sediului administrativ al comunei. Antreprenorul a anvelopat clădirea, care a fost și zugrăvită, și se ocupă acum de montarea panourilor solare și a pompei de căldură. Vor urma o serie de lucrări la interior, respectiv schimbarea instalației termice, a celei electrice și instalarea de aer condiționat. 
Nu în ultimul rând, așteptăm ca antreprenorul să revină la lucru în vederea finalizării proiectului privind reabilitarea unor drumuri de interes local, finanțat prin programul guvernamental „Anghel Saligny”. Din cei 10 km, a mai rămas de asfaltat un singur tronson cuprins în proiect, la Bârseștii de Sus. Este vorba de DC 230, în lungime de 1,3 km.”, menționează edilul șef din Tigveni.
Schimbări la vârful administrației locale
Actualul edil-șef al localității a ales să nu mai candideze pentru un nou mandat, astfel că, în urma rezultatului alegerilor locale din iunie, începând cu octombrie anul acesta administrația comunei va fi condusă de către Ramona Smeu, o tânără de 34 de ani, care are la bază studii juridice dar și o experiență de peste 9 ani în administrația publică locală.