Tipărire

hartiestiChiar dacă primăvara nu şi-a intrat în drepturi, în comuna Hârtieşti investiţiile programate pentru acest an au început. Primarul localităţii, Petre Andrei spune că modernizarea drumului comunal din satul Dealul se apropie de final.
„Asfaltul e turnat şi urmează să facem rigolele. În satul amintit trebuie să construim  şi un nou pod peste Valea lui Topor. În momentul de faţă, există o cale de acces peste apă, însă nu prezintă siguranţă pentru cetăţeni. Din acest motiv nu se poate trece decât cu maşini de mic tonaj. Fondurile necesare pentru investiţie le vom obţine prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, fiind vorba de o sumă considerabilă. Podul va avea o deschidere de 12 metri şi, pentru a începe lucrările, am alocat deja de la buget 3 miliarde de lei vechi”, a declarat edilul şef din Hârtieşti.
Iarna „cuminte”, cum o cataloghează primarul din Hârtieşti, nu a dat bătăi de cap administraţiei locale în ceea ce priveşte deszăpezirea. Un alt aspect pozitiv este acela că nu s-a cheltuit mult pentru degajarea străzilor din localitate. Urmează curăţenia de primăvară, care va consta în decolmatarea şanţurilor, toaletarea vegetaţiei de pe marginea drumurilor şi curăţirea albiilor râurilor. Acţiunea va fi realizată de către Primărie cu ajutorul celor care beneficiază de ajutor social conform Legii 416.