Tipărire

suici lat nou„2022 a fost, pentru administrația din Șuici, an bun, în care am reușit să ducem la bun sfârșit mare parte din ceea ce ne-am propus. Evident, e loc și de mai bine. Împreună cu aparatul administrativ dar și cu implicarea activă a consilierilor locali, cărora le mulțumesc pentru eforturile depuse, vom continua modernizarea comunei, cel puțin în același ritm ca în ultima perioadă.”, spune Constantin Iatagan, primarul comunei Șuici.

Obiectivele de investiții realizate în acest an spun multe despre eforturile pe care administrația le-a depus în vederea asigurării finanțării unor proiecte de larg interes pentru comunitate:

# Introducerea rețelei de alimentare cu apă la Valea Calului, proiect finanțat prin PNDL II. 
# Modernizarea prin asfaltare a 6,4 km de drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni, proiect finanțat din fonduri europene, pe Măsura 7.2.
# Asfaltarea drumului Târsa-Plopu, proiect finanțat prin GAL.
# Continuarea și finalizarea lucrărilor la proiectul privind extinderea, pe 17 kilometri, a rețelei de canalizare din satele Șuici și Rudeni, obiectiv finanțat prin PNDL II, care va fi dat în folosință imediat după perioada sărbătorilor de iarnă.
# Prin programul cu finanțare guvernamentală „Anghel Saligny”, în comuna Șuici vor fi implementate în următorii ani alte două investiții care vizează infrastructura. Este vorba de extinderea rețelei de canalizare în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești și Șuici (cătun Moșteni) și de modernizarea prin asfaltare a 11 km de drumuri în satele Șuici și Rudeni.
# Pe PNNR a fost depuse cereri de finanțare pentru trei proiecte: eficientizarea energetică a Școlii „Toma Brătianu”, înființarea unor stații de încărcare a automobilelor electrice și reabilitarea iluminatului public.

În prag de mare sărbătoare creștină, vă urăm Sărbători minunate și un An Nou generos, cu prieteni de încredere și împliniri pe măsura viselor! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Șuici
Primar, Constantin Iatagan