Tipărire

ratestiÎn contextul economic actual, de creștere accelerată a prețului energiei electrice, administrațiile publice locale caută constant soluții pentru reducerea costurilor cu facturile la electricitate. Este și cazul Primăriei Rătești, care intenționează să acceseze fonduri prin PNRR pentru amenajarea unor instalații fotovoltaice la stațiile de pompare a apei.

”În condițiile în care furnizorii de energie cresc prețurile încontinuu, energia regenerabilă devine o opțiune economică de mare valoare. Panourile fotovoltaice transformă energia solară în energie verde în cel mai simplu mod. Ne dorim să montăm astfel de panouri la toate stațiile de pompare a apei din rețeaua publică.”, afirmă primarul Cornel Petrică. Momentan, autoritățile din comuna Rătești se documentează cu privire la ceea ce presupune un astfel de proiect și vor începe lucrul la documentația tehnică. Concomitent, pe site-ul Ministerului Dezvoltării sunt încărcate documentele solicitate în vederea semnării contractelor de finanțare pentru cele două proiecte aprobate în cadrul Programului ”Anghel Saligny”. Este vorba despre înființarea rețelei de canalizare în satele Tigveni și Pătuleni, respectiv de modernizarea unor drumuri comunale.
În altă ordine de idei, în luna octombrie a fost realizată recepția lucrărilor la terenul multifuncțional de sport din incinta Școlii Gimnaziale Rătești. Obiectivul de investiții a fost realizat cu fonduri europene și contribuția administrației publice locale. De asemenea, lucrările la dispensarul uman din satul Furduiești sunt aproape gata. Aici va funcționa un cabinet de medicină de familie, dar autoritățile din Rătești își propun ca pe viitor să aducă și un medic stomatolog și/sau să înființeze un punct farmaceutic.