Tipărire

cocu latÎn luna septembrie la Școala Gimnazială Cocu au demarat lucrările planificate în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu, emisă de ISU. Conform reprezentanților administrației publice locale, lucrările se vor desfășura după un program special, astfel încât să nu afecteze cursurile școlare. Investițiile sunt realizate cu finanțare locală și presupun schimbarea unor panouri și a anumitor uși, montarea unei instalații de semnalizare în caz de incendiu, a unei instalații de detectare a fumului și crearea a două ieșiri separate pentru elevi, la parter și etaj.

”Siguranța cadrelor didactice și a elevilor este prioritară în toate unitățile de învățământ, la fel și în școala din comuna noastră. Prin aceste lucrări, școala va respecta toate standardele în domeniu, iar în interiorul unității de învățământ va fi asigurat un grad de siguranță ridicat pentru copii și profesori”, declară primarul Gheorghe Țucă.
În ceea ce privește începutul de an școlar, cursurile au debutat în condiții bune. Pe lângă acțiunile de igienizare derulate în școală, au fost puse la punct și detaliile transportului școlar. În comuna Cocu, acesta este asigurat cu două microbuze.

Demersuri pentru modernizarea iluminatului public
Autoritățile din comuna Cocu au în plan să modernizeze rețeaua de iluminat public stradal. Se intenționează montarea de lămpi economice, cu tehnologie LED, pe fiecare stâlp, pentru ca cetățenii să fie în siguranță pe drumurile publice chiar și pe timpul nopții. În acest sens, reprezentanții administrației locale au pregătit un proiect ce urmează a fi depus în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu(AFM). Proiectul vizează achiziția și montarea a 468 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem de telegestiune.