Mi-a făcut mare plăcere să particip la ședința tehnică a Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, coordonată de secretarul general Madlen Șerban, eveniment care a avut loc vineri, 16 septembrie, la sediul Consiliului Județean Argeș. O astfel de manifestare de prestigiu este onorantă pentru județul nostru, cu atât mai mult cu cât parteneri ai Comisiei Naționale a României pentru UNESCO din toată țara au venit în Argeș în perioada 12-14 septembrie sau au fost prezenți online, inclusiv reprezentanți ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și ai Asociației Comunelor din România.
Argeșul a avut ca oaspeți reprezentanți de seamă ai instituțiilor de cultură din Constanța, Iași, Dolj, Gorj, Timiș, București, Ilfov, Dâmbovița, Suceava și Maramureș. Aceștia au putut vizita câteva dintre giuvaerele turistice ale județului, cum ar fi Mănăstirea Curtea de Argeș, expoziția meșterului Dan Gherasimescu din Valea Danului, Barajul Vidraru și Secția de Țesut-Cusut Corbeni a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, meșter popular Marilena Iosifaru.
Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș a dobândit recent statutul de partener instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
Se recunoaște, astfel, activitatea bogată și dedicată a Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş pentru păstrarea și promovarea meșteșugurilor, tradițiilor și obiceiurilor din județul nostru, dar și conservării și valorificării patrimoniului cultural imaterial!
Felicitări managerului Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, Elena Iagăr, pentru noul statut al instituției pe care o conduce și pentru acest eveniment!
Notă:
Pe 29 martie 2021, România, împreună cu Republica Moldova, au depus dosarul multinațional “Arta cămășii cu altiță - element de identitate culturală în România și Republica Moldova” pentru înscrierea în Lista reprezentativă a elementelor de patrimoniu cultural imaterial a umanității UNESCO.
Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș